Now Reading
Cascara: Το «μαγικό» ρόφημα που προστατεύει τον εγκέφαλο και σε βοηθά να χάσεις βάρος

Cascara: Το «μαγικό» ρόφημα που προστατεύει τον εγκέφαλο και σε βοηθά να χάσεις βάρος

Avatar photo

Υπάρχει ένα νέο είδος καφέ το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ενέργειας μας, στο χάσιμο των κιλών ακόμη και στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ο αγαπημένος καφές αλλά και το τσάι είναι γνωστό πως έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί ένα νέο είδος ροφήματος που ολοένα κερδίζει το ενδιαφέρον του κόσμου. Είναι ένα μείγμα, γνωστό ως cascara, που παρέχει ενεργειακή ώθηση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον εγκέφαλο μας καθώς γερνάμε αλλά βοηθάει και την απώλεια του βάρους.

Η cascara είναι ένα τσάι από κεράσι καφέ και καθώς φαίνεται μπορεί να είναι το κλειδί για μια καλύτερη υγεία. Η καφεΐνη που προέρχεται από αυτό το τσάι πιστεύεται πως έχει νευροπροστατευτικές ιδιότητες που συμπεριλαμβάνουν την πιθανή πρόληψη ή και μείωση του ρυθμού της εξέλιξης της άνοιας. Σύμφωνα με το «Woman’s World», το ρόφημα αυτό είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία μας.

Instagram/@thebackyardbeanery

Λίγα λόγια για την cascara

H cascara προέρχεται από τους φλοιούς του καρπού που περιβάλλουν τους κόκκους του καφέ, αλλά η παρασκευή του μοιάζει με αυτή του τσαγιού, αυτός είναι και ο λόγος που την ονομάζουν και τσάι από κεράσι καφέ. Η γεύση του είναι πιο λουλουδάτη σε σχέση με τον παραδοσιακό καφέ που ξέρουμε.  Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι κοινό στις χώρες που καλλιεργείται ο καφές όπως είναι η Βολιβία, η Υεμένη και η Σομαλία. Ο καρπός αυτός θεωρείται ένα χαμένο προϊόν στην παραγωγή του καφέ, το οποίο καταναλώνουν στη Βολιβία και την ονομάζουν «σουλτάνα». Λέγεται πως είναι ο «καφές του φτωχού», επίσης πιστεύεται πως την  cascara την κατανάλωναν στην Υεμένη πολύ πριν γνωρίσουμε τον καφέ.

Σύμφωνα με το NPR, ο Aida Battle, καλλιεργητής 3ης γενιάς από το Ελ Σαλβαδόρ, είναι υπεύθυνος για την καινοτόμο εκδοχή αυτού του καφέ, καθώς σε μια εκδήλωση στις αρχές του 2000 που δοκίμαζε καφέ, μύρισε ένα άρωμα ιβίσκου μέσα στο χώρο που βρισκόταν, το οποίο οφειλόταν στους φλοιούς που είχαν πεταχτεί από τον φρεσκό-αλεσμένο καφέ. Αυτό που έκανε ο Battle ήταν να μαζέψει τους φλοιούς, να τους καθαρίσει και να τους βάλει σε ζεστό νερό νερό γιατί ήθελε να δει τι γεύση θα είχαν. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τον ίδιο και αμέσως κάλεσε τους πελάτες του να δοκιμάσουν το προϊόν αυτό.

Τα οφέλη για την υγεία μας

Σύμφωνα με το «Woman’s World», ο φλοιός αυτός είναι γεμάτος από αντιοξειδωτικά τα οποία έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό μας, όπως για παράδειγμα στην απώλεια μερικών κιλών. Πιο συγκεκριμένα περιέχει ποσότητες χλωρογενικού οξέος, οι οποίες σύμφωνα με ερευνητές είναι υπεύθυνες για τη σημαντική μείωση του συνολικού βάρους και του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι προωθεί τη διάσπαση των λιποκυττάρων, όπως περιγράφεται σε μια ακόμη μελέτη.

Αν το αδυνάτισμα δεν είναι αρκετό για να σε πείσει, έχει επίσης αποδειχθεί ότι η cascara αυξάνει τα επίπεδα κάτι που ονομάζεται νευροτροφικός παράγοντας που προέρχεται από τον εγκέφαλο (BDNF), ο οποίος προωθεί την ανάπτυξη και την προστασία των κυττάρων στον εγκέφαλό μας. Οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ έχουν συχνά χαμηλότερα επίπεδα BDNF, οπότε η εύρεση εύκολων τρόπων, όπως η κατανάλωση αυτού του ροφήματος,  θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου. Όλα αυτά συνοδεύονται επίσης από μια ευχάριστη λουλουδάτη γεύση και μια ώθηση καφεΐνης που δεν είναι τόσο υψηλή όσο ο κανονικός καφές, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για νευρικότητα.

Κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως αυτό το ρόφημα δεν έχει καμία σχέση με το τσάι και τα συμπληρώματα που ονομάζονται cascara sagrada , όπου αυτά παράγονται από το φλοιό δέντρου της οικογένειας rhamnus purshiana και έχουν καθαρτική δράση που δεν έχει αναγνωριστεί ως ασφαλής ή αποτελεσματική για χρήση χωρίς συνταγή.

 

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top