Now Reading
Η 5η σεζόν της σειράς «Stranger Things» έρχεται στο Netflix

Η 5η σεζόν της σειράς «Stranger Things» έρχεται στο Netflix

Avatar photo

Ο νέος και πέμπτος κατά σειρά κύκλος του «Stranger Things» βρίσκεται στα σκαριά και το Netflix αποκάλυψε τον τίτλο του επεισοδίου της πρεμιέρας της 5ης σεζόν και όλα όσα γνωρίζουμε ότι θα γίνουν στη νέα συνέχεια.

Οι σεναριογράφοι του της τηλεοπτικής σειράς κάνουν μεγάλη πρόοδο με το «Stranger Things 5» και έκαναν μια σημαντική ανακοίνωση την ημέρα του «Stranger Things», αποκαλύπτοντας τον τίτλο του επεισοδίου της πρεμιέρας της 5ης σεζόν.

Το πρώτο μέρος της 4ης σεζόν κυκλοφόρησε στις 27 Μαΐου, ακριβώς στην ώρα του Σαββατοκύριακου της Memorial Day, ενώ το δεύτερο μέρος της κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου πριν από το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, συμβολικές ημερομηνίες και οι δύο. Η 4η σεζόν ήρθε σχεδόν 3 χρόνια μετά την πρεμιέρα της 3ης σεζόν που είχε βγει το  2019 και ο ερχομός της, ανακοινώθηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2019 με το σλόγκαν: «Δεν είμαστε πια στο Hawkins». Το κάστ του Stranger Things ήρθε αντιμέτωπο με τον Vecna στο φινάλε της 4ης σεζόν που άλλαξε το παιχνίδι. Αλλά ο αγώνας τους με τον Vecna δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Η επίσημη σύνοψη για την 4η σεζόν έλεγε: «Η 4η σεζόν θα είναι η τελευταία: «Έχουν περάσει έξι μήνες από τη μάχη του Starcourt, η οποία έφερε τρόμο και καταστροφή στο Hawkins. Παλεύοντας με τα επακόλουθα, η ομάδα των φίλων μας χωρίζεται για πρώτη φορά, και το γεγονός ότι ταυτόχρονα προσπαθεί να διαχειριστεί και τις πολυπλοκότητες του λυκείου δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Σε αυτή την πιο ευάλωτη στιγμή, μια νέα και τρομακτική υπερφυσική απειλή έρχεται στην επιφάνεια, παρουσιάζοντας ένα ανατριχιαστικό μυστήριο που, αν λυθεί, ίσως δώσει επιτέλους ένα τέλος στη φρίκη του Upside Down».

 

Όλα για την 5η σεζόν

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Stranger Things στις 6 Νοεμβρίου 2022, ανακοινώθηκε ο τίτλος του επεισοδίου της πρεμιέρας της 5ης σεζόν. Η πρεμιέρα λοιπόν έχει επίσημα τον τίτλο «Chapter One: The Crawl», και το πρώτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν είναι γραμμένο από τους αδερφούς Duffer.

Το σενάριο για την πρεμιέρα της 5ης σεζόν του «Stranger Things»

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, οι σεναριογράφοι του Stranger Things επιβεβαίωσαν ότι το πλέγμα της πλοκής για την πέμπτη και τελευταία σεζόν είναι «ολοκληρωμένο» και  αποκάλυψαν όλα τα σημαντικά σημεία της πλοκής της 5ης σεζόν. Φαίνεται ότι, η 5η σεζόν θα αποτελείται από 8 επεισόδια και το επεισόδιο 7 θα είναι ένα μεγάλο επεισόδιο.

Ο Ross Duffer είχε αποκαλύψει ότι το δωμάτιο των συγγραφέων θα ξεκινούσε να εργάζεται τον Αύγουστο. «Θα κάνουμε μικρές διακοπές τον Ιούλιο», δήλωσε ο Ross στο Collider. «Και μετά θα επιστρέψουμε. Ξέρω ότι το δωμάτιο των συγγραφέων θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου».

Όταν το Netflix ανακοίνωσε ότι η 4η σεζόν θα χωριστεί σε δύο μέρη, η υπηρεσία streaming συμπεριέλαβε επίσης μια επιστολή από τους δημιουργούς, Matt και Ross Duffer, γνωστούς και ως αδελφούς Duffer. Ενώ έγραψαν ότι η 4η σεζόν θα είναι «μεγαλύτερη από ποτέ», και σημείωσαν ότι «είναι επίσης η αρχή του τέλους».

Η επιστολή τους συνέχισε: «Πριν από επτά χρόνια, σχεδιάσαμε την πλήρη ιστορία του Stranger Things. Εκείνη την εποχή, προβλέψαμε ότι η ιστορία θα διαρκούσε τέσσερις με πέντε σεζόν. Αποδείχθηκε πολύ μεγάλη για να την αφηγηθούμε σε τέσσερις, αλλά -όπως θα διαπιστώσετε σύντομα και μόνοι σας- δεν τρέχουμε προς το φινάλε μας. Η 4η σεζόν θα είναι η προτελευταία σεζόν- η 5η σεζόν θα είναι η τελευταία».

Η επιστολή των αδελφών Duffer για την τελευταία σεζόν

«Υπάρχουν ακόμα πολλές συναρπαστικές ιστορίες να ειπωθούν στον κόσμο του Stranger Things- νέα μυστήρια, νέες περιπέτειες, νέοι απροσδόκητοι ήρωες. Αλλά πρώτα ελπίζουμε να μείνετε μαζί μας καθώς ολοκληρώνουμε αυτή την ιστορία για ένα ισχυρό κορίτσι που ονομάζεται Eleven και τους γενναίους φίλους της, για έναν διαλυμένο αρχηγό της αστυνομίας και μια άγρια μαμά, για μια μικρή πόλη που ονομάζεται Hawkins και μια εναλλακτική διάσταση γνωστή μόνο ως το Upside Down. Όπως πάντα, είμαστε ευγνώμονες για την υπομονή και την υποστήριξή σας».

Οι Duffers ήταν πάντα ανένδοτοι ότι το Stranger Things δεν θα συνεχιζόταν για πολλές σεζόν. Ωστόσο, η 4η σεζόν δεν προοριζόταν ποτέ να είναι το τέλος της επιτυχημένης σειράς του Netflix. «Η 4η σεζόν δεν θα είναι το τέλος», δήλωσε ο Ross στο The Hollywood Reporter τον Αύγουστο του 2020. «Ξέρουμε ποιο είναι το τέλος και ξέρουμε πότε είναι. Η πανδημία μας έδωσε χρόνο να κοιτάξουμε μπροστά, να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για τη σειρά. Το να αρχίσουμε να το συμπληρώνουμε αυτό μας έδωσε μια καλύτερη ιδέα για το πόσο καιρό χρειαζόμαστε για να αφηγηθούμε αυτή την ιστορία».

Ο σκηνοθέτης και EP του Stranger Things Shawn Levy υποστηρίζει πλήρως την απόφαση των αδελφών Duffer να τελειώσει η σειρά με την 5η σεζόν. «Λοιπόν, θέλαμε να πούμε μόνο τόση ιστορία όση είδαν και αισθάνθηκαν με σαφήνεια τα αδέρφια», δήλωσε ο Shawn στο Screen Rant τον Μάρτιο του 2022. «Οπότε είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι ξέρουν ακριβώς πού πηγαίνουμε την ιστορία. Δεν θα θέλαμε να πάμε ούτε μια στιγμή πέρα από αυτό το όραμα και τη σαφήνεια αυτής της φωνής. Έτσι, αντί να επικεντρωθούμε σε αυτή τη θλιβερή μέρα που θα συμβεί ποιος ξέρει πότε, το τέλος της 5ης σεζόν, θα επιβεβαιώσω για άλλη μια φορά αυτό που έχω πει σε όλους, ότι δηλαδή ήταν μια πολύωρη αναμονή για την 4η σεζόν. Αλλά ορκίζομαι στο Θεό, ο κόσμος θα καταλάβει ότι αξίζει τον κόπο».

Σε συνέντευξή του στο «E! News» τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Shawn αποκάλυψε ότι η τελευταία σεζόν «θα είναι σίγουρα πιο εστιασμένη στο Hawkins». Δεν αποκάλυψε τίποτα για την ημερομηνία πρεμιέρας, αλλά υποσχέθηκε ότι η 5η σεζόν «δεν θα είναι μικρότερη» από την 4η σεζόν. «Οι φιλοδοξίες μας παραμένουν αρκετά υψηλές», είπε επίσης ο Shawn, «και με τον τρόπο που το κοινό έχει μεγαλώσει μαζί με την κινηματογραφική εμβέλεια της σειράς, δεν περιμένω ότι θα χαλάσουμε αυτή την προσέγγιση πηγαίνοντας στην πέμπτη σεζόν».

Η Millie Bobby Brown ως Eleven στην 4η σεζόν

Όσον αφορά το επιβεβαιωμένο καστ της 5ης σεζόν, περιμένουμε να δούμε ξανά τα μέλη του καστ που επέζησαν από την 4η σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι οι Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalie Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Maya Hawke, Winona Ryder και David Harbour θα πρέπει να επιστρέψουν στην τελευταία σεζόν.

Ο Jamie Campbell Bower υπαινίχθηκε την επιστροφή του Vecna στην πέμπτη και τελευταία σεζόν. Ο Vecna δεν θα πέσει χωρίς μάχη. «Είναι τσαντισμένος, είναι κανονικά εκνευρισμένος», δήλωσε ο Jamie στο NME τον Αύγουστο του 2022. «Δεν νομίζω ότι έχει αποσυρθεί γλείφοντας τις πληγές του μέσα στη μιζέρια. Ξαναχτίζει και θέλει αίμα. Είναι σαν να έχεις πατήσει πραγματικά τα κουμπιά τώρα, αυτό το κλασικό Jason Voorhees – έκανες ένα μεγάλο λάθος».

Η Maya Hawke μίλησε για την τύχη του χαρακτήρα της Robin Buckley στην πέμπτη σεζόν. «Λοιπόν, είναι η τελευταία σεζόν, οπότε οι άνθρωποι πιθανότατα θα πεθάνουν. Θα μου άρεσε πολύ να πεθάνω και να έχω τη στιγμή του ήρωα μου», δήλωσε στο Rolling Stone τον Σεπτέμβριο του 2022. «Θα μου άρεσε να πεθάνω με τιμή, όπως θα έκανε κάθε ηθοποιός. Αλλά μου αρέσει ο τρόπος που οι αδελφοί Duffer αγαπούν τους ηθοποιούς τους. Ο λόγος που γράφουν τόσο όμορφα για μένα και για όλους τους άλλους είναι επειδή ερωτεύονται τους ηθοποιούς τους και τους χαρακτήρες τους και δεν θέλουν να τους σκοτώσουν. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα όμορφο προσόν που έχουν και δεν θα το ευχόμουν να το χάσουν». Η Maya είπε επίσης ότι θα έκανε μόνο ένα spinoff με τον Joe Keery, ο οποίος υποδύεται τον BFF της Robin, τον Steve Harington. «Είναι τόσο αστείος και υπέροχος και έξυπνος και έχει μεγάλα όρια. Είναι εξαιρετικός συνάδελφος και θα έκανα τα πάντα μαζί του».

Η μέχρι τώρα πορεία του Stranger Things

Το Stranger Things έγινε παγκόσμιο φαινόμενο όταν έκανε πρεμιέρα στο Netflix το 2016. Η σειρά εκτόξευσε τους νεαρούς πρωταγωνιστές σε σούπερ σταρ και έχουν μεγαλώσει μπροστά στα μάτια μας.

Μετά την επιτυχία της δεύτερης σεζόν, το καστ φέρεται να πέτυχε σημαντικές αυξήσεις στις αμοιβές του για την τρίτη σεζόν και μετά, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter. Το καστ χωρίστηκε σε «διαφορετικές βαθμίδες αμοιβών» με τη Winona και τον David να αποτελούν την «βαθμίδα Α» που τους απέφερε έως και 350.000 δολάρια ανά επεισόδιο.

Τι ακολουθεί μετά την 5η σεζόν;

Η επιστολή των αδερφών Duffer για την 5η σεζόν άφησε στους φαν την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν spinoffs στο μέλλον και οι Matt και Ross δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να επεκτείνουν το σύμπαν του Stranger Things. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα spinoff επίσημα στα σκαριά.

«Έχουμε κάποιες ιδέες», αποκάλυψε ο Matt στο SFX, σύμφωνα με το NME. «Όσον αφορά το αν θα κάναμε οποιοδήποτε είδος spinoff ή οποιαδήποτε συνέχεια του Stranger Things, για εμάς ο πήχης ήταν πάντα: «Είναι η ιδέα αρκετά συναρπαστική ώστε να νιώθουμε την έλξη να θέλουμε να το ξανακάνουμε;» «. Και πρόσθεσε: «Θέλω να νιώθω την έλξη του ‘Θεέ μου, θέλω πραγματικά να το κάνω αυτό. Αισθάνομαι πραγματικά, πραγματικά ενθουσιασμένος γι’ αυτό». Γι’ αυτό λοιπόν είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το τι είναι αυτό και αν θα προχωρήσουμε σε αυτό ή όχι».

Ο Ross τόνισε ότι «το κλειδί για εμάς είναι ότι πρέπει να νιώθουμε ότι είναι το δικό μας ξεχωριστό πράγμα, όχι ότι επαναλαμβάνουμε αυτό που έχουμε ήδη κάνει… Νομίζω ότι έχουμε κάτι αρκετά συναρπαστικό, οπότε θα δούμε».

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top