Now Reading
Αυτή η απλή προσθήκη θα αναβαθμίσει αμέσως κάθε αδιάφορο τοίχο στο σαλόνι σου

Αυτή η απλή προσθήκη θα αναβαθμίσει αμέσως κάθε αδιάφορο τοίχο στο σαλόνι σου

Avatar photo
τοίχος με κορνίζες

6 είναι τα μυστικά για να δώσεις statement στο σαλόνι σου κι αυτό δεν είναι άλλο από την διακόσμηση των τοίχων του.

Ένα σαλόνι μπορεί να είναι πολύ άδειο ή πολύ γεμάτο αν εσύ αποφασίσεις πώς το θέλεις τελικά! Τι εννοώ; Μπορείς να έχεις επιλέξει μια αδιάφορη διακόσμηση για τον χώρο σου ή να τολμήσεις να δώσεις ένταση και στυλ με μια μόνο πινελιά. Πώς θα συμβεί αυτό; Ένας τοίχος είναι αρκετός για να χαρίσει προσωπικότητα στο σαλόνι σου. Μια λεπτομέρεια στον σχεδιασμό του χώρου σου μπορεί να εκτιμηθεί από πολλούς, ωστόσο, για αυτόν τον λόγο είναι τόσο δύσκολη η δημιουργία ενός σαλονιού που θα εκπέμπει τον χαρακτήρα σου. Δεν υπάρχει τέλος στις επιλογές, τις διαμορφώσεις ή τις εμφανίσεις που μπορούν να γίνουν, γι’ αυτό, ακόμη και για έμπειρους δημιουργούς, είναι πάντα χρήσιμο να ξεκινούν με μερικές ιδέες για να δημιουργήσουν μοναδικούς τοίχους με φωτογραφίες, τους gallery walls όπως ονομάζονται, που θα σου προσφέρουν ένα σταθερό μέρος για να ξεκινήσεις την αλλαγή.

Πρώτα πράγματα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι αυτό που θα φτιάξεις πρέπει να είναι κάτι που θα σε κάνει χαρούμενη. Μην ακούς τους άλλους, ειδικά όταν πρόκειται για τέχνη. Κάνε αυτό που σου φέρνει χαρά. Όταν κοιτάς τον τοίχο, σε κάνει να νιώθεις καλά;Τότε έχεις κάνει την σωστή διακόσμηση. Είναι εύκολο να θέλεις απλώς να αντιγράψεις αυτό που βλέπεις. μπορείς να αντιγράψεις απολύτως τη διάταξη, ακόμη και τα καρέ, αλλά επίλεξε τέχνη που μιλάει στη δική σου ψυχή, τις εικόνες εκείνες που σε κάνουν χαρούμενη. 

1.Κάνε μιξη του παλιού με το καινούριο

τοιχοι κορνιζες
@fixercornwall

Το vintage είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις χαρακτήρα σε έναν χώρο, και το ίδιο ισχύει και για τους τοίχους σου. Αν αγαπάς τα ταξίδια, μπορείς να βρεις αγαπημένα σου αντικέ κομμάτια και να τα προσθέτεις. Παλιές κορνίζες, φωτογραφίες και στάμπες, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό για να συνδυάσεις νέες, μοντέρνες επιλογές.

2.Διάλεξε θέμα

Εάν θέλεις να βεβαιωθείς ότι ο gallery wall σου  είναι δυναμικός αλλά παραμένει ήρεμος, μια λύση είναι να εμείνεις σε ένα θέμα. Για να το κάνεις αυτό, μπορείς να συνδυάσεις και να ταιριάξεις καρέ σε στυλ και μέγεθος. Στη συνέχεια, επίλεξε ένα μόνο θέμα (όπως φωτογραφίες από την οικογένειά σου για παράδειγμα) ή ένα συνδυασμό χρωμάτων για όλα τα κομμάτια που θα ενσωματώσεις.

3. Δείξε μια συλλογή σου

Φυσικά, οι τοίχοι δεν χρειάζεται μόνο να διαθέτουν έργα τέχνης σε κορνίζες, αλλά μπορούν να αποτελέσουν έναν δρόμο για την επίδειξη συλλογών — οποιουδήποτε είδους. Είτε πρόκειται για πιάτα με στρείδια, ξύλινα κουτιά ή ακόμα και κοχύλια που συλλέγονται από όλες τις αγαπημένες σας παραλίες, δημιούργησε έναν τοίχο για να τα παρουσιάσεις και να μοιάζουν σαν gallery. Με αυτόν τον τρόπο, σου επιτρέπει συχνά να συνδυάζεις διαφορετικά χρώματα καθώς και διαφορετικά υλικά.

4.Βάψε τον τοίχο με έντονο χρώμα

εντονος τοίχος στο σαλονι
@terrazzo.konfetti

Όταν δημιουργείς έναν gallery wall ό,τι κι αν προβάλλεις είναι προφανώς υψίστης σημασίας. Αλλά έτσι είναι και αυτό που κρύβεται πίσω από αυτό. Μπορείς λοιπόν να βάψεις τον τοίχο όπου εκθέτετε τα κομμάτια σου. Η  χρήση ενός τολμηρού χρώματος μπορεί πραγματικά να κάνει το έργο τέχνης πιο ενδιαφέρον. Πάντα να εξετάζεις το σκηνικό πριν κρεμάσεις οποιοδήποτε έργο τέχνης». Μην αρκείσαι σε οποιαδήποτε τυχαία απόχρωση. Το έργο τέχνης και το χρώμα της βαφής πρέπει να συνεργάζονται.

5. Πρόσθεσε τον σωστό φωτισμό

Πιθανότατα καταβάλεις αρκετή προσπάθεια για να δημιουργήσεις τον ξεχωριστό τοίχο σου, επομένως μην τον αφήνεις στο σκοτάδι. Η προσθήκη σωστού  φωτισμού στα έργα τέχνης, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναβαθμίσεις τον χώρο και να τραβήξεις την προσοχή σε ένα δωμάτιο.  

6. Χρησιμοποίησε έναν μόνο πίνακα

Θέλεις να εστιάσεις σε ένα σημαντικό κομμάτι; Προσέγγισε τον τοίχο λίγο διαφορετικά. Χρησιμοποίησε μια εικόνα ή έναν εντυπωσιακό πίνακα για να κάνει τη διαφορά. Μπορείς επίσης να τυπώσεις μια αγαπημένη σου εικόνα και να την σπάσεις σε κομμάτια, δημιουργώντας έναν ενιαίο πίνακα από πολλές πολλές κορνίζες μαζι. Αυτό κι αν είναι έργο τέχνης! 

τοίχος με κορνίζεςΔιάβασε επίσης:

Οι μεγαλύτερες deco τάσεις της άνοιξης κάνουν παντιέρα την «ένταση»

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του Φλεβάρη και οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να έχουν επηρεάσει τη διάθεσή μας, όμως  ξεφυλλίζοντας τα περιοδικά διακόσμησης και σερφάροντας στο διαδίκτυο, φαίνεται πως τα trends της Άνοιξης μάς κατακλύζουν. Μπορεί λοιπόν στην πραγματικότητα να αντιμετωπίζουμε τα χιόνια -που ήρθαν κάπως αργά στη χώρα μας- αλλά το μυαλό και η καρδιά μας βρίσκονται κάποιους μήνες μετά, στην αναγέννηση τόσο της φύσης όσο και της διάθεσής μας.

Μια μικρή ανανέωση στη διακόσμηση του σπιτιού μας για την επερχόμενη σεζόν είναι πάντα  απαραίτητη, δε συμφωνείς μαζί μου; Ο χειμώνας είναι μακρύς, καταθλιπτικός και απλά θλιβερός για κάποιους εκεί έξω όμως μας δίνει τη δυνατότητα να ανασκουμπωθούμε και να οργανωθούμε για την επόμενη εποχή που ακολουθεί. Έτσι, όταν ο πιο ζεστός καιρός αρχίσει επιτέλους να κυλά έτσι όπως πρέπει, δεν υπάρχει τίποτα που θα μας βοηθήσει να τονώσουμε τη διάθεσή μας περισσότερο από το να δώσουμε στο σπίτι μας μια νέα πνοή. Και ευτυχώς, οι κορυφαίες τάσεις διακόσμησης για την Άνοιξη του 2023 είναι απόλυτα έτοιμες να μας βοηθήσουν να το επιτύχουμε.

Δες ποια είναι τα deco trends της Άνοιξης ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σαλόνι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top