Now Reading
Πώς να κρεμάσεις σωστά τα έργα τέχνης στους τοίχους σου αποφεύγοντας 6 κοινά λάθη που κάνουμε όλοι

Πώς να κρεμάσεις σωστά τα έργα τέχνης στους τοίχους σου αποφεύγοντας 6 κοινά λάθη που κάνουμε όλοι

Avatar photo
ΣΑΛΟΝΙ ΠΙΝΑΚΑΣ

Το να κρεμάσεις ένα έργο τέχνης καμιά φορά φαντάζει δύσκολο αλλά αν αποφύγεις αυτά τα 6 λάθη θα έχεις πετύχει να το αναδείξεις.

Τα έργα τέχνης αποτελούν το «κόσμημα» του σπιτιού μας. Από τα γλυπτά, τα χαλιά μέχρι τους πίνακες, όλα αυτά έρχονται για να συνδέσουν και να απογειώσουν την αισθητική των χώρων μας. Οι πίνακες, οι φωτογραφίες αλλά και τα έργα τέχνης αποτελούν τη βασικότερο μέρος της διακόσμησης. Όμως η ιδέα του να κρεμάσουμε έργα τέχνης δεν είναι και τόσο απλή.

Για παράδειγμα, βρίσκεις ένα έργο τέχνης που σου αρέσει και μετά το καρφώνεις στον τοίχο. Και συνειδητοποιείς ότι το έργο που διάλεξες μπορεί να μη συνδυάζεται με το χώρο σου ή μπορεί να δείχνει ακατάστατο και οι πίνακες μπορεί να είναι σε λάθος ύψος… υπάρχουν πολλά που μπορούν να θεωρηθούν ως «δεν πρέπει». Για αρχή, πρέπει να σκεφτείς τη διαμόρφωση και ποια έργα τέχνης συνδυάζονται καλά.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΠΛΕ ΛΕΥΚΟ

Πώς μπορείς να βεβαιωθείς ότι δεν επιλέγεις λάθος έργα τέχνης και πώς να μην αφήσεις τους τοίχους  γεμάτους τρύπες από τα καρφιά;

Σύμφωνα με το sunset.com όταν πρόκειται για την επιλογή τέχνης όλα έχουν να κάνουν με τη μίξη και την επιμέλεια και θα πρέπει να συνδέονται με το ύφος των χώρων σας. Η τέχνη δεν πρέπει ποτέ να επιβάλλεται! Η επιμέλεια διαφορετικών μέσων προσθέτει υφές και μια αίσθηση συλλογής. Και όσον αφορά το αν υπάρχει υπερβολική τέχνη, δεν υπάρχει όριο, αλλά πρέπει να γνωρίζεις την ισορροπία.

Μερικά κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν κρεμάς πίνακες

1. Να έχεις υπομονή

Το πρώτο συστατικό που χρειάζεσαι είναι η υπομονή. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Jenn Feldman, μας αναφέρει: «Ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη χαρτογράφηση του τοίχου. Ξεκινήστε να απλώνετε πλαίσια στο πάτωμα σε ομάδες των 3, προσθέτοντας αριστερά και δεξιά για να διατηρήσετε το βάρος «κεντρικό» και ομοιόμορφο. Σκεφτείτε το σαν ένα μεγάλο παζλ—πρέπει να δοκιμάσετε μερικούς συνδυασμούς για να το κάνετε σωστά. Και τραβήξτε φωτογραφίες προτού το αλλάξετε, ώστε να μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε και να δείτε όλες τις επιλογές».

ΜΙΞΗ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΕΣ

2. Επιλέγοντας Τέχνη που είναι το λάθος μέγεθος

Το μέγεθος έχει σημασία εδώ. Η Feldman λέει ότι ένα πλαίσιο 10εκ.x15εκ. θα είναι υπέροχο σε ένα ράφι βιβλιοθήκης, αλλά όχι ακριβώς σε έναν τοίχο.

3. Τετραγωνισμός του χώρου

Η Feldman συνιστά τον τετραγωνισμό του χώρου. «Βρείτε το “κουτί του χώρου” σας στον τοίχο και κρατήστε τα πράγματα σφιχτά», εξηγεί.

4. Ομαδοποίηση σε ζυγούς αριθμούς

«Το μάτι συνδέεται οπτικά σε σετ των τριών», λέει η Feldman. «Εκτός κι αν ο στόχος είναι ένα τετράγωνο πλέγμα, οι ζυγοί αριθμοί είναι υποχρεωτικοί. Προσπαθήστε να χτίσετε σε σετ των τριών!».

ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

5. Τέχνη σε λάθος ύψος

«Βρείτε την κεντρική σας γραμμή – ξεκινήστε από το κέντρο, στο ύψος των ματιών περίπου 1, 5 μέτρο από το πάτωμα», συνιστά. «Θέλεις το μάτι σου να έλκει ακριβώς στην κεντρική περιοχή!».

6. Επένδυσε σε ποιοτική κορνίζα

«Η καλή κορνίζα είναι σίγουρα μια επένδυση – τα μικρότερα κομμάτια είναι πολύ πιο εύκολο να πλαισιωθούν από προκατασκευασμένες κορνίζες», εξηγεί η Feldman. «Αλλά τα καλά έργα τέχνης, ειδικά η πρωτότυπη τέχνη σε χαρτί, αξίζει να ξοδέψετε για ποιοτικό καδράρισμα. Όχι μόνο ενισχύει την ομορφιά και το φινίρισμα του κομματιού, αλλά προσθέτει ασφάλεια ότι τα κομμάτια προστατεύονται από τη φθορά του ήλιου ή την υγρασία».

ΣΑΛΟΝΙ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διάβασε επίσης:

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου!7 ιδέες για να χαρίσεις μ’ έναν καθρέφτη στυλ σε κάθε γωνιά του σπιτιού

Όταν σκεφτόμαστε ποια θέση αρμόζει καλύτερα για να τοποθετήσουμε έναν καθρέφτη αμέσως στο μυαλό μας έρχεται ένας χώρος ετοιμασίας, όπως υπνοδωμάτια, μπάνια κλπ. Ωστόσο, οι καθρέφτες και τα αντικείμενα με καθρέφτη έχουν πολύ περισσότερα οφέλη σε άλλους χώρους του σπιτιού από το να αντανακλούν απλώς την εικόνα μας. Σύμφωνα με το The Luxurist, μπορούν επίσης να έχουν μια πιο αισθητική άποψη και να αποτελούν ένα έργο τέχνης από μόνοι τους.

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΟ

Γνωστοί για τις ικανότητές τους να χειραγωγούν το φως και το χώρο, οι καθρέφτες αποτελούν συχνά έμπνευση σχεδιασμού. Υπάρχει λόγος που τα παραμύθια είναι γεμάτα καθρέφτες και τη μαγεία τους. Αν ψάχνεις λειτουργικούς τρόπους για να τους χρησιμοποιήσεις παντού στο σπίτι σου, συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για τη χρήση αυτών των αντικειμένων για να ομορφύνεις το χώρο σου.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κολάζ: Η νέα μανία του TikTok που δημιουργεί συναισθήματα μέσα από τη μαγεία του χαρτιού
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ονειρεμένο σπίτι


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top