Now Reading
Αν ανακαινίζεις τον κήπο ή τη βεράντα σου απόφυγε αυτά τα 5 σημαντικά λάθη

Αν ανακαινίζεις τον κήπο ή τη βεράντα σου απόφυγε αυτά τα 5 σημαντικά λάθη

Avatar photo
Αν ανακαινίζεις τον κήπο ή τη βεράντα σου απέφυγε αυτά τα 5 λάθη

5 λάθη που κάνουμε σε μια ανακαίνιση στον κήπο ή τη βεράντα μας και καλό είναι να αποφύγουμε.

Η ώρα για μεγάλες βραδιές και καλοκαιρινά πάρτι στον κήπο ή τη βεράντα μας είναι επιτέλους εδώ. Περιμέναμε πως και πως αυτές τις στιγμές που θα υποδεχθούμε τους φίλους ή απλά θα θελήσουμε να καθήσουμε για να απολαύσουμε το κρασί μας μετά από μια κουραστική μέρα. Πιθανόν ο χώρος σου να  χρειάζεται λίγη αναζωογόνηση και είναι η στιγμή για να το ξεκινήσεις.

Κι ενώ οι ανακαινίσεις στον κήπο ή τη βεράντα είναι εξίσου συναρπαστικές με τις ανακαινίσεις εσωτερικών χώρων, υπάρχουν κάποια κοινά λάθη σύμφωνα με το thespruce.com που πρέπει να προσέξουμε. Ο Brett Yates, ιδιοκτήτης της Yates Landscaping, LLC, μιας εταιρείας συντήρησης γκαζόν κατοικιών και εμπορικών χώρων που βρίσκεται στο Kernersville, NC, μας λέει 5 tips στο στι μπορεί να κάνουμε λάθη και πώς μπορεί η ανακαίνιση μας να καλύτερη από ό,τι περιμέναμε.

1. Υπερφύτευση

Αν ανακαινίζεις τον κήπο ή τη βεράντα σου απέφυγε αυτά τα 5 λάθη

Δεν είναι μυστικό ότι η προσθήκη λουλουδιών, θάμνων και δέντρων στον κήπο ή τη βεράντα μας ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσουμε περισσότερη ζωή και χρώμα στο χώρο μας, αλλά ο Yates προειδοποιεί ότι καμιά φορά παρασυρόμαστε από την υπερβολική φύτευση. «Το πιο συνηθισμένο λάθος που βλέπουμε πολύ είναι η υπερφύτευση και η μη λήψη υπόψη του ώριμου μεγέθους των θάμνων και των δέντρων», λέει ο Yates. «Οι άνθρωποι φυτεύουν πάρα πολλά πράγματα και σε λίγα χρόνια ο χώρος θα έχει παραγεμίσει από φυτά». Πριν βάλεις οποιοδήποτε λουλούδι ή θάμνο, είναι καλή ιδέα να ερευνήσεις ποιο θα είναι το μέγιστο μέγεθος καθώς και πόσο χώρο θα καταλάβουν τα φυτά. Το να γνωρίζεις τι να περιμένεις όταν τα φυτά φτάσουν στο μέγιστο μέγεθος τους, βοηθά να γνωρίζεις και πόσα μπορεί να χωρέσει το μέρος που θα τα βάλεις.

2.  Δεν καταλαβαίνουμε τη διάταξη του χώρου μας

Αν ανακαινίζεις τον κήπο ή τη βεράντα σου απέφυγε αυτά τα 5 λάθη

Παρόμοια με την υπερφύτευση, ο Yates μας προειδοποιεί να μην φυτεύουμε στα τυφλά  χωρίς να κατανοούμε ποια είναι η έκθεση στο ηλιακό φως και πού αναπτύσσονται καλύτερα τα φυτά. «Μερικές φορές, οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι να φυτέψουν με βάση τις συνθήκες και τη σκιά και τον ήλιο τους», λέει ο Yates. «Μπορεί να θέλετε να φυτέψετε κάτι γύρω από το σπίτι, αλλά μην ξεχάσετε να ελέγξετε σε ποια θέση πρέπει να βρίσκεται το φυτό για να έχει το κατάλληλο ηλιακό φως ή την ιδανική τοποθεσία που πρέπει να αναπτυχθεί». Κάθε φυτό ή θάμνος που τοποθετούμε πρέπει να γνωρίζουμε πόσες ώρες ηλιακού φωτός χρειάζεται και σε ποιοι σημείο αναπτύσσεται καλύτερα. Για να έχουμε πανέμορφα, ζωηρά φυτά γύρω από το σπίτι, καλο έιναι να φροντίσουμε να ελέγξουμε τις απαιτήσεις κάθε φυτού και να φυτέψουμε ανάλογα.

3. Δεν έχουμε κάποιο πλάνο ή σχέδιο

Αν ανακαινίζεις τον κήπο ή τη βεράντα σου απέφυγε αυτά τα 5 λάθη

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι να μην υπάρχει σχέδιο ή πλάνο. Το να μην ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, πώς να το κάνουμε και τι χρειάζεται για να το κάνουμε μπορεί να μας κοστίσει πολλά χρήματα. Αυτό είναι επίσης ένα λάθος που ο Yates έχει δει μια ή δύο φορές με τους πελάτες του και συμμερίζεται ότι η έλλειψη προγραμματισμού μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα σε υλικά ή σε διορθώσεις.

«Πολλές φορές, ένα συνηθισμένο λάθος είναι η έλλειψη σχεδίου ή η έλλειψη γνώσης του τι πρέπει να επιτευχθεί», λέει ο Yates, «Αφιερώστε χρόνο στο σχεδιασμό του τελικού σας στόχου και του τι θα θέλατε να επιτύχετε στον χώρο σας. Στη συνέχεια, ερευνήστε τον σωστό τρόπο για να ολοκληρώσετε τη δουλειά – και με αυτόν τον τρόπο, δεν θα καταλήξετε να κάνετε υπερβολικές δαπάνες».

4.  Προσπάθεια για DIY

Αν ανακαινίζεις τον κήπο ή τη βεράντα σου απέφυγε αυτά τα 5 λάθη

Προτού πιάσεις το φτυάρι και προσπαθήσεις να πραγματοποιήσεις αυτά που έχεις δει σε ένα video YouTube, βεβαιώσου ότι έχεις την τεχνογνωσία. Ενώ κάποια πράγματα που θα θελήσεις να κατασκευάσεις μπορεί να λειτουργήσουν καλά, ο Yates συμβουλεύει να αφήσεις τα εξαιρετικά δύσκολα έργα στους ειδικούς. «Σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε δει ιδιοκτήτες σπιτιού να ενθουσιάζονται υπερβολικά – έχοντας παρακολουθήσει πάρα πολλά DIY στο YouTube  – και στη συνέχεια να προσπαθούν να το κάνουν μόνοι τους. Ολοκληρώστε μερικά μικρά έργα πριν προχωρήσετε σε κάτι πραγματικά μεγάλο» λέει ο Yates. Τα μεγαλύτερα έργα μας συμβουλεύει να τα αφήσουμε σε επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα θέματα που σχετίζονται με την άρδευση. Ακόμη και όταν πρόκειται για τη φύτευση μερικών θάμνων γύρω από τον κήπο, ο Yates λέει ότι δεν είναι κακή ιδέα να λάβεις τη συμβολή μερικών επαγγελματιών. «Η αναζήτηση βοήθειας για το τι να φυτέψετε είναι μια καλή ιδέα. Ένας ειδικός θα σας βοηθήσει σχετικά με το ποια είναι τα σωστά φυτά για να αναπτυχθούν στην περιοχή τους» λέει ο Yates.

5. Προσλαμβάνοντας τον λάθος κηπουρό-διακοσμητή

Αν ανακαινίζεις τον κήπο ή τη βεράντα σου απέφυγε αυτά τα 5 λάθη

Είναι καλό να γνωρίζουμε αν ο ειδικός που θα μας κάνει την ανακαίνιση έχει τη σωστή εμπειρία για να κάνει τη δουλειά σωστά. Ο Yates μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για να διασφαλίσουμε ότι θα επιλέξουμε τον σωστό επαγγελματία. «Στον κόσμο που ζούμε, οι περισσότερες εταιρείες έχουν ψηφιακό αποτύπωμα είτε είναι το Instagram, το Facebook ή ο ιστότοπος τους», λέει ο Yates, «Συνιστώ να ελέγξετε τον ιστότοπο της εταιρείας για να πάρετε μια αίσθηση εάν έχουν ολοκληρώσει ένα έργο παρόμοιο με το δικό σας περισσότερες από μία φορές, και να δείτε ποιο ήταν το τελικό αποτέλεσμα». Εκτός από τις κριτικές, που μας λέει ότι είναι κάτι άλλο που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουμε, ο Yates μας προτείνει μια άλλη μέθοδο για να βρούμε τον κατάλληλο.

«Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε μια καλή ιδέα για το πώς είναι ένας expert είναι η γνωστή μέθοδος “από στόμα σε στόμα”, ρωτήστε κάποιον που εμπιστεύεστε, με ποια εταιρεία συνεργάστηκε και αν θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του ή αν θα τον συνιστούσε», λέει. Ακούγοντας την εμπειρία κάποιου άλλου –είτε πρόκειται για γείτονα, φίλο ή μέλος της οικογένειας– μας δίνει έναν απολογισμό και μια καλύτερη εικόνα από πρώτο χέρι για να μάθουμε αν αξίζει να προσλάβουμε κάποιον ειδικό.

Αν ανακαινίζεις τον κήπο ή τη βεράντα σου απέφυγε αυτά τα 5 λάθη

Διάβασε επίσης:

To πανεύκολο hack για να κρεμάσεις τις γλάστρες σε όποιο σημείο του σπιτιού σού αρέσει

Mια από τις απολαύσεις στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας είναι η κατασκευή ή η αγορά μιας κρεμαστής ζαρντινιέρας. Όταν επιμελούνται και είναι προσεγμένες, προσθέτουν οπτικό βάθος και περιορίζουν τα περίεργα βλέμματα από κάποιο άλλο σπίτι.

καλάθια και ζαρντινιέρεςΌπως πολύ σωστά αναφέρει το familyhandyman.com, οι ζαρντινιέρες όμως δεν είναι απαραίτητο ότι τοποθετούνται μόνο στα παράθυρα.

Δες εδώ πώς γίνεται το hack.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάρισε υγιή λάμψη στα φύλλα των φυτών σου χρησιμοποιώντας ένα προϊόν που έχεις ήδη στο μπάνιο σου  
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραπεζαρια με χαλίDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr