Now Reading
5 δημιουργικοί τρόποι να αποθηκεύσεις τα βιβλία σου ξεχνώντας τα ράφια

5 δημιουργικοί τρόποι να αποθηκεύσεις τα βιβλία σου ξεχνώντας τα ράφια

Avatar photo
διακόσμηση με βιβλία

Με τα βιβλία μπορείς να διακοσμήσεις όμορφα και διαφορετικά το σπίτι σου.

Τα βιβλία αποτελούν για πολλές από εμάς ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας και όλης μας της ζωής και μπορεί να έχουμε στοίβες από αυτά. Και ως μια γνήσια βιβλιοφάγος να έχεις μια τεράστια γκάμα. Είναι οι μικροί και πολύτιμοι θησαυροί σου. Με τα χρόνια η συλλογή των βιβλίων σου μπορεί να έχει μετατραπεί σε κάτι περισσότερο από μια βιβλιοθήκη για να αντλείς γνώσεις και να έχει γίνει η πηγή έμπνευσης σου.

Έμπνευση όμως και για να διακοσμήσεις. Με τα αγαπημένα σου βιβλία μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχες γωνιές στον χώρο σου χωρίς να περιορίζεσαι μόνο σε ράφια. Μπορείς να ανανεώσεις τον χώρο που αποθηκεύεις τα βιβλία σου και να ξεφύγεις από τις συμβατικές βιβλιοθήκες. Χρησιμοποιώντας την φαντασία σου μπορείς να τα εμφανίσεις ακόμη και σαν έργα τέχνης.

διακόσμηση με βιβλία

Τρόποι για να διακοσμήσεις τον χώρο σου με βιβλία

1. Αναμειγνύοντας τα βιβλία με την τέχνη

Μπορείς να προβάλλεις τους αγαπημένους σου τίτλους βιβλίων όπως προβάλλουν και τα έργα τέχνης. Αυτό μπορεί να γίνει βάζοντας τα πιο ιδιαίτερα ή αγαπημένα σου εξώφυλλα σε μια προεξοχή ή σε ράφια. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μερικές αφίσες με κορνίζα για να δημιουργήσεις μια εκπληκτική γκαλερί τέχνης μεικτών μέσων. Κι έτσι θα έχεις κάνει χώρο στα ράφια σου και θα έχεις δημιουργήσει ένα νέο και ενδιαφέρον σημείο εστίασης.

2. Τοποθέτησε τα βιβλία κάτω από ένα περβάζι

Δεν υπάρχει ουσιαστικά τίποτα καλύτερο από μια άνετη γωνιά ανάγνωσης  και πόσο δει μάλλον από μια γωνιά ανάγνωσης δίπλα σε ένα παράθυρο με άφθονο φυσικό φως. Θα μπορούσες λοιπόν να έχεις  μερικούς από τους αγαπημένους σου τίτλους όχι σε ένα ράφια αλλά  δίπλα στο ιδανικό σημείο ανάγνωσης. Το φυσικό φως που μπαίνει από το παράθυρο όχι μόνο θα εκθέσει υπέροχα τα αγαπημένα σου βιβλία, αλλά θα τα έχεις και κοντά σου όταν αποφασίσεις να βυθιστείς ξανά-διαβάζοντας τον αγαπημένο σου τίτλο.

3. Βάλε τα βιβλία στο τρόλεϊ του μπαρ

βιβλία και διακόσμηση
theeverygirl.com

Ένα τρόλεϊ μπαρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε δωμάτιο για να χωρέσει αγαπημένα διακοσμητικά καθώς και μερικά μπουκάλια από τα αγαπημένα σου κρασιά ή ποτά. Θα μπορούσες λοιπόν εκτός από τον αναμενόμενο προορισμό του τρόλεϊ που είναι για ποτά να προσθέσεις και μερικά βιβλία. Μπορείς να γεμίσεις το κάτω ράφι από αυτά και ίσως να τοποθετούσες κάποιο φυτό ή ακόμη κι ένα φωτιστικό δημιουργώντας μια φορητή βιβλιοθήκη.

4. Αποθήκευσε τα βιβλία στο τζάκι

Υπάρχει περίπτωση να ζεις σε ένα σπίτι που ναι μεν έχει τζάκι αλλά δε λειτουργεί κι έτσι να έχεις την τέλεια ευκαιρία να εκθέσεις τα βιβλία σου. Τις περισσότερες φορές όταν υπάρχουν τζάκια που δε λειτουργούν βάζουν μέσα κεριά ή κορμούς δέντρων. Εσύ κάνε την ανατροπή και τακτοποίησε τα βιβλία σε σκόπιμες, αντίθετες στοίβες και τοποθέτησε μερικά διακοσμητικά στοιχεία δίνοντας μια μοναδική εμφάνιση.

5. Τοποθέτησε τα κάθετα

Δεν χρειάζονται έπιπλα εδώ καθώς τα βιβλία μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα οπτικό εφέ στο πάτωμα. Τοποθέτησε τα αγαπημένα σου βιβλία κάτω από ένα περβάζι ή κατά μήκος του πατώματος, δίνοντας ένα απροσδόκητο στοιχείο σχεδίασης στο σαλόνι, το γραφείο, το χολ ή την είσοδο. Αντιμετωπίστε τις ράχες προς τα έξω για να δημιουργήσετε πολύχρωμο χάος ή γυρίστε όλες τις ράχες προς τα μέσα για να δημιουργήσετε πιο οπτικά συνεκτικές στοίβες. Θα νιώσεις αμέσως τη δημιουργική ενέργεια στο δωματίου σου να μετατοπίζεται και τα αγαπημένα σου βιβλία θα είναι πιο κοντά στο να τα διαβάσεις όταν θα έχεις το χρόνο να το απολαύσεις.

διακόσμηση με βιβλίαΔιάβασε επίσης:

Το σπίτι της Viola Davis στο Λος Άντζελες είναι η επιτομή του black&white και της απόλυτης ηρεμίας

Η ηθοποιός Viola Davis και ο παραγωγός σύζυγός της Julius Tennon, άνοιξαν το σπίτι τους στο Λος Άντζελες στην κάμερα του Architectural Digest ,για μια ξενάγηση στο ήσυχο, πρόσφατα ανακαινισμένο οικογενειακό τους σπίτι. Η Davis και ο Tennon, μαζί με τη 12χρονη κόρη τους, Genesis, ζούσαν σε αυτό το σπίτι στη λίμνη Toluca για περίπου 5 χρόνια πριν ξεκινήσουν την ανακαίνιση με τη σχεδιάστρια του LA Michaela Cadiz.

Viola Davis σπίτι
https://www.instagram.com/violadavis/

«Πάντα ήθελα να είμαι τολμηρή, αλλά όχι πολύ τολμηρή, όχι φανταχτερή», λέει η Davis στο AD. «Δουλεύαμε στη Νότια Αφρική, γυρίζοντας το The Woman King, ενώ η ανακαίνιση ξετυλίγονταν και εμπνευστήκαμε από το απίστευτο χρώμα και τον πολιτισμό εκεί», συνεχίζει η ηθοποιός.

Δες εδώ το black&white σπίτι της.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τροπικά φυτά
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θυμάρι για να διώξεις τα κουνουπιαDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top