Now Reading
Christian Dior Designer of Dreams-Η έκθεση που γιορτάζει τη φιλία του οίκου με την Ιαπωνία

Christian Dior Designer of Dreams-Η έκθεση που γιορτάζει τη φιλία του οίκου με την Ιαπωνία

Avatar photo

«Christian Dior: Designer of Dreams», η επιτυχημένη έκθεση που παρουσιάζει τον οίκο βρίσκεται σε έκθεση στο Τόκιο.

Η επιτυχημένη έκθεση που παρουσιάζει τον γαλλικό οίκο μόδας Christian Dior επαναπροσδιορίστηκε για τα εγκαίνια της στο Τόκιο, γιορτάζοντας τη βαθιά φιλία μεταξύ του Dior και της Ιαπωνίας. Η έκθεση με τίτλο «Christian Dior: Designer of Dreams», αναμορφωμένη για τους Ιάπωνες θαυμαστές από την επιμελήτρια Florence Müller , πραγματοποιείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Τόκιο, ΜΟΤ.

Τη νέα σκηνογραφική αφήγηση δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Shohei Shigematsu από το γραφείο OMA της Νέας Υόρκης. Αυτή η αναδρομική έκθεση του Dior, η οποία σημείωσε επιτυχία στο Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι, καθώς και στο V&A στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη στο Μουσείο του Μπρούκλιν, παρουσιάζει περισσότερα από 75 χρόνια δημιουργικού πάθους στον γαλλικό οίκο μόδας, αναδεικνύοντας παράλληλα τους «ειλικρινείς, μοναδικούς δεσμούς που ενώνουν τον Dior και την Ιαπωνία».

Ο θαυμασμός του Christian Dior προς τους Ιάπωνες και την κουλτούρα τους

Η Florence Müller, επιμελήτρια της έκθεσης, ανέφερε σε δήλωση της: «Ο Christian Dior θαύμαζε τους Ιάπωνες για την ικανότητά τους να συνδυάζουν τον μοντερνισμό και την παράδοση». Μια αμοιβαία και βαθιά ιστορία θαυμασμού που συνέχισε να συνδέει την Ιαπωνία – τη χώρα της παράδοσης και της καινοτομίας – με τον οίκο, του οποίου το ρετρό στυλ έφερε επανάσταση στη μεταπολεμική μόδα. «Με τις πρώτες συμφωνίες που υπογράφηκαν το 1953 μεταξύ του Dior και ιαπωνικών εταιρειών κλωστοϋφαντουργίας κύρους, ήταν επίσης η αρχή ενός γόνιμου πολιτιστικού και καλλιτεχνικού διαλόγου που συνεχίζεται σήμερα με τη Maria Grazia Chiuri και αυτή την έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Τόκιο.

Instagram/@mariagraziachiuri

Ο Dior γιορτάζει τους δεσμούς του με την Ιαπωνία στη νέα επανάληψη της έκθεσης«Christian Dior: Dior: Designer of Dreams»

Η έκθεση διερευνά την ιστορία και την επιρροή του μεγάλου μόδιστρου, τους καλλιτεχνικούς διευθυντές που τον διαδέχθηκαν και τους δεσμούς του Dior με την Ιαπωνία. Περιλαμβάνει αρχειακά έγγραφα, όπως επιστολές, σκίτσα και κομμάτια από επιδείξεις, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο κοινό, αναδεικνύοντας τον δεσμό του Christian Dior με τη χώρα και τις καλλιτεχνικές του επιρροές, μέχρι τη μαγεία των δεξιώσεων και τη γοητεία του για τη δημιουργικότητα της Ιαπωνίας.

Ο διάλογος μεταξύ της ιαπωνικής αισθητικής και του Dior οδηγεί αυτή την αναδρομική έκθεση, και τα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνουν έναν μαγεμένο κήπο με έργα από χαρτιά της καλλιτέχνιδας Ayumi Shibata, ενώ οι δημιουργίες που σχεδίασαν οι διάφοροι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Dior παρουσιάζονται μαζί με φωτογραφίες της Yuriko Takagi, που δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση.

Ο Shohei Shigematsu, συνεργάτης του OMA, πρόσθεσε: «Είναι τιμή μας να σχεδιάσουμε μια νέα χωρική αφήγηση μέσα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Τόκιο, η οποία αντλεί από την ιστορική σχέση του Dior με την Ιαπωνία, καθώς και από τα τρέχοντα πολιτιστικά πλαίσια της χώρας, για να αναδείξει τη δημιουργική συνέχεια του Dior υπό νέο πρίσμα. Η συνεργασία μας με τον Dior σε πολλές πόλεις και χώρους ήταν μια συναρπαστική ευκαιρία να επανεξετάζουμε και να επαναπροσδιορίζουμε συνεχώς την αναδρομική έκθεση ως απάντηση στο συγκεκριμένο, τοπικό της περιβάλλον, όπως και την παγκόσμια αποστολή και επιρροή του ίδιου του Christian Dior».

Instagram/@dior

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Τόκιο  έως τις 28 Μάϊου 2023.

Άλλη μια έκθεση συμβαίνει στη Μελβούρνη

Η έκθεση αφιέρωμα στον αείμνηστο σχεδιαστή Alexander McQueen πρωτοεμφανίστηκε στο Los Angeles County Museum of Art και παρέμεινε εκεί ως τις 9 Οκτωβρίου 2022. Η έκθεση με το έργο του Alexander McQueen (1968-2010) είναι μια ενδιαφέρουσα απάντηση που αναδεικνύει πως η μόδα είναι μια κατηγορία η οποία αξίζει να μελετηθεί και να παρουσιαστεί μέσα από μεγάλα μουσεία.

Instagram/@the_spire_melbs

Τα ενδύματα του McQueen – πολλά από αυτά δωρήθηκαν από μία γυναίκα συλλέκτρια – μαζί με τις πλούσιες συλλογές του Los Angeles County Museum of Art στήθηκαν με τέτοιο τρόπο προκειμένου να υποδηλωθούν οι τρόποι με τους οποίους ο McQueen είχε δημιουργήσει τις ιδέες του. Τώρα η έκθεση μεταφέρθηκε στο National Gallery of Victoria, της Μελβούρνης, με τα περισσότερα ρούχα του McQueen που εκτίθενται εκεί να είναι δωρεά της φιλάνθρωπου μόδας,  Krystyna Campbell Pretty.

Διάβασε εδώ!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
fendi
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
coperni


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top