Now Reading
Το video με τον Δαλάι Λάμα που τον δείχνει να ζητά από ένα παιδί να του ρουφήξει τη γλώσσα

Το video με τον Δαλάι Λάμα που τον δείχνει να ζητά από ένα παιδί να του ρουφήξει τη γλώσσα

Λινα Γριβογιάννη
ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ

Ο Δαλάι Λάμα ζητά συγγνώμη μετά το βίντεο το όποιο έχει προκαλέσει κατακραυγή και όπου ζητά από ένα παιδί να «ρουφήξει» τη γλώσσα του.

Ο Δαλάι Λάμα ζήτησε συγγνώμη μετά την εμφάνιση ενός video που δείχνει τον πνευματικό ηγέτη να φιλάει ένα παιδί στα χείλη και στη συνέχεια να του ζητάει να «ρουφήξε τη γλώσσα μου» σε μια εκδήλωση στη βόρεια Ινδία. Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το γραφείο του Δαλάι Λάμα δήλωσε ότι «επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του, καθώς και από τους πολλούς φίλους του σε όλο τον κόσμο, για τον πόνο που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του», προσθέτοντας ότι «λυπάται» για το περιστατικό. 

«Η Αγιότητά του συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά με αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο, ακόμη και δημόσια και μπροστά στις κάμερες», ανέφερε η ανακοίνωση. Η συγγνώμη του έρχεται μετά από ένα video με την ανταλλαγή απόψεων, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην πόλη Νταραμσάλα τον Φεβρουάριο, και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς χρήστες να επικρίνουν τις κινήσεις και τα λόγια του Δαλάι Λάμα. 

ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο video, το νεαρό αγόρι φαίνεται να πλησιάζει τον κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης πριν ρωτήσει: «Μπορώ να σε αγκαλιάσω;». Ο 87χρονος πνευματικός ηγέτης προσκαλεί στη συνέχεια το αγόρι στη σκηνή, δείχνει το μάγουλό του και λέει: «Πρώτα εδώ», προτρέποντας το αγόρι να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει. Στη συνέχεια ο Δαλάι Λάμα δείχνει τα χείλη του και λέει: «τότε νομίζω ότι επιτέλους και εδώ». Έπειτα τραβάει το πηγούνι του αγοριού και το φιλάει στο στόμα. «Και ρούφα τη γλώσσα μου», λέει μετά από μερικά δευτερόλεπτα, βγάζοντας τη γλώσσα του έξω. 

Η ταυτότητα του αγοριού δεν είναι γνωστή. Βρισκόταν σε μια εκδήλωση με το Ίδρυμα M3M, τον φιλανθρωπικό βραχίονα της ινδικής εταιρείας ακινήτων M3M Group, που εδρεύει στην Νταραμσάλα, όπου ο Δαλάι Λάμα ζει μόνιμα εξόριστος. Το CNN επικοινώνησε με το Ίδρυμα M3M Foundation για σχόλια. 

Με αφορμή το περιστατικό, η εξέχουσα ομάδα για τα δικαιώματα των παιδιών με έδρα το Δελχί, «Haq: Center for Child Rights», δήλωσε στο CNN ότι καταδικάζει «κάθε μορφή κακοποίησης παιδιών». Και πρόσθεσε: «Ορισμένες ειδήσεις αναφέρονται στην κουλτούρα του Θιβέτ σχετικά με την επίδειξη της γλώσσας, αλλά αυτό το video σίγουρα δεν αφορά καμία πολιτιστική έκφραση και ακόμη και αν είναι, τέτοιες πολιτιστικές εκφράσεις δεν είναι αποδεκτές». 

ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ωστόσο, ορισμένοι από τους υποστηρικτές του Δαλάι Λάμα κατήγγειλαν την κριτική που δέχτηκε, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες του ηγέτη έχουν παρερμηνευτεί υπό τον δυτικό φακό. «Η έκφραση των συναισθημάτων και των τρόπων συμπεριφοράς σήμερα έχει λιώσει μαζί και έχει γίνει έντονα δυτικοποιημένη», έγραψε στο Twitter ο Namdol Lhagyari, ένας εξόριστος Θιβετιανός ακτιβιστής. «Το να φέρνεις την αφήγηση άλλων πολιτισμών, τα έθιμα και την κοινωνική επιρροή στο φύλο και τη σεξουαλικότητα για να ερμηνεύσεις τον θιβετιανό τρόπο έκφρασης είναι αποτρόπαιο». 

Το να βγάζει κανείς τη γλώσσα του έξω είναι ένδειξη σεβασμού ή συμφωνίας και χρησιμοποιούνταν συχνά ως χαιρετισμός στην παραδοσιακή θιβετιανή κουλτούρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σπουδών Ανατολικής Ασίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ. Ο σημερινός Δαλάι Λάμα, Τένζιν Γκιάτσο, είναι η πιο γνωστή εν ζωή βουδιστική προσωπικότητα στον κόσμο και ο κύριος πνευματικός ηγέτης της σχολής «Κίτρινο Καπέλο» του θιβετιανού βουδισμού. Ο Δαλάι Λάμα λατρεύεται από εκατομμύρια ανθρώπους ως η μετενσάρκωση των 13 προκατόχων του. 

ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πνευματικός ηγέτης βρίσκεται στην Ινδία από το 1959, μετά την αποτυχημένη εξέγερση των Θιβετιανών κατά της κινεζικής κατοχής. Αργότερα ίδρυσε μια εξόριστη κυβέρνηση στην πόλη Νταραμσάλα της βόρειας Ινδίας, ηγούμενος χιλιάδων Θιβετιανών που τον ακολούθησαν εκεί. Το περιστατικό που συνέβη τον Φεβρουάριο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ογδοντάχρονος προκαλεί αντιδράσεις τα τελευταία χρόνια. Το 2019 ζήτησε συγγνώμη μετά από μια συνέντευξη που έδωσε στο BBC, κατά την οποία είπε ότι αν μια γυναίκα Δαλάι Λάμα τον διαδεχθεί, αυτή «θα πρέπει να είναι πιο ελκυστική». 

Το προηγούμενο έτος, πρότεινε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να κρατηθεί για τους Ευρωπαίους, όταν μιλούσε για το αυξανόμενο επίπεδο των αφρικανών προσφύγων που εισέρχονται στην ήπειρο. «Ολόκληρη η Ευρώπη (θα) γίνει τελικά μουσουλμανική χώρα; Αδύνατον. Ή αφρικανική χώρα; Επίσης αδύνατο», είπε, προσθέτοντας ότι είναι καλύτερα να «κρατήσουμε την Ευρώπη για τους Ευρωπαίους». 

Διάβασε επίσης:

Τι είναι η Ερωτομανία: Οι ειδικοί εξηγούν τη διαταραχή του Joe στη σειρά «You» του Netflix

Η νεότερη σεζόν του «You» έχει δώσει στους θεατές αρκετά πράγματα να συζητήσουν. Η σειρά «You» του Netflix όχι μόνο προκάλεσε συζητήσεις γύρω από τη σεξουαλική πράξη «ταμπού» των «χρυσών ντους», αλλά συμπεριέλαβε και μια ιστορία γύρω από την ερωτομανία. 

Γνωστή και ως σύνδρομο De Clerambault, η ερωτομανία είναι μια παραληρητική ασθένεια κατά την οποία κάποιος πιστεύει ότι ένα άλλο άτομο, συνήθως υψηλότερης κοινωνικής θέσης, είναι ερωτευμένο μαζί του, λέει ο Akos Antwi, ψυχιατρικός νοσηλευτής ψυχικής υγείας. Και παρόλο που αυτή η διαταραχή δεν είναι εγγενώς επικίνδυνη, όταν δεν αντιμετωπίζεται, μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές εμμονές και παρακολούθηση, όπως φαίνεται στο «You». 

Δες εδώ τι είναι η ερωτομανία 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Saltburn η ταινία
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
EMMA STONEDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr