Now Reading
Το Mascara Cocktailing είναι το νέο beauty trend που αναβαθμίζει το βλέμμα

Το Mascara Cocktailing είναι το νέο beauty trend που αναβαθμίζει το βλέμμα

Avatar photo

Το Mascara Cocktailing είναι ένα viral hack ομορφιάς που δείχνει να έχει κερδίσει τους make-up artists αλλά και τις διασημότητες αύτη τη στιγμή, που τους κάνει να ορκίζονται γι’ αυτό και την αποτελεσματικότητα του.

 Γνώριζες ήδη ότι η μάσκαρα μπορεί να κάνει θαύματα για τις βλεφαρίδες σου, αλλά τι θα έλεγες αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένας τρόπος να αναβαθμίσεις τη συνηθισμένη τεχνική σου που θα σου δώσει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα; Οι TikTokers ανακάλυψαν πρόσφατα το «Mascara Cocktailing» και όχι,δεν πρόκειται για ένα φανταχτερό νέο ποτό.  

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μέθοδο διαστρωμάτωσης που οι make-up artists κάνουν εδώ και δεκαετίες για να προσαρμόσουν και να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα της μάσκαρα. Θα σου αναλύσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το mascara cocktailing και επιπλέον, θα μοιραστούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να το προσαρμόσεις και να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό.  

 

  

Τι είναι το Mascara Cocktailing; 

Το mascara cocktailing είναι μια τεχνική μακιγιάζ που περιλαμβάνει τη διαστρωμάτωση πολλαπλών μάσκαρα για τη δημιουργία μιας μοναδικής φόρμουλας που είναι προσαρμοσμένη στις βλεφαρίδες σας. Όλες μας, έχουμε μερικές διαφορετικές μάσκαρα που αγαπάμε και με το mascara cocktailing, μπορείς να τις δημιουργήσεις στρώσεις για να έχεις τα οφέλη από όλες τους  τους ταυτόχρονα 

 

  

Γιατί είναι τόσο δημοφιλής αυτή η τεχνική; 

Θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότερες μάσκαρα συνήθως επικεντρώνονται σε ένα πράγμα: επιμήκυνση, πύκνωση ή γύρισμα. Είναι σπάνιο ένα και μόνο προϊόν να μπορεί να τα κάνει και τα τρία, άλλα με αυτό το νέο beauty hack trend μπορείς να πάρεις το καλύτερο από την κάθε μία διαφορετική μάσκαρα που έχεις και να δημιουργήσεις έναν συνδυασμό που λειτουργεί αποκλειστικά για σένα. Οι επιλογές είναι ατελείωτες για το ποιες μάσκαρα μπορείς να αναμείξεις και να τοποθετήσεις σε στρώσεις.   

https://www.tiktok.com/@katiehub.org/video/7173016208449621291

Δεν είναι περίεργο που οι καλλιτέχνες μακιγιάζ και οι διασημότητες χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική εδώ και χρόνια. Πρόσφατα η Jessica Alba μοιράστηκε το δικό της κοκτέιλ μάσκαρα, το οποίο περιλαμβάνει δύο primers και μια μάσκαρα επιμήκυνσης για να αποκτήσει τις παραπάνω ογκώδεις βλεφαρίδες της. Και τώρα οι δημιουργοί ομορφιάς στο TikTok έχουν πολλές παραλλαγές για να δοκιμάσουμε και εμείς.  

https://www.tiktok.com/@jessicaalba/video/7173349147808943402

  

Πώς να δημιουργήσεις το δικό σου «κοκτέιλ μάσκαρα» 

Πριν πέσεις με τα μούτρα στην τάση οι make-up artists συνιστούν να κοιτάξεις τις βλεφαρίδες σου. Είναι ευθείες ή έχουν μια φυσική καμπύλη; Είναι οι τρίχες κοντές ή λεπτές; Είναι ανοιχτόχρωμες ή σκούρες; Μόλις καταλάβεις τον τύπο των βλεφαρίδων που έχεις μπορείς να καθορίσεις τον καλύτερο συνδυασμό μάσκαρα για σένα. 

https://www.tiktok.com/@petrahenrietterufi/video/7166136912766455046

Μάσκαρα επιμήκυνσης + πύκνωσης

Αν έχεις λεπτές, κοντές ή σγουρές βλεφαρίδες, σκέψου αυτό το hack για περισσότερη πληρότητα στην εμφάνιση και ορισμό στο σχήμα. Προτείνεται να ξεκινήσεις με μερικές στρώσεις μιας μάσκαρα επιμήκυνσης πριν περάσεις μια μάσκαρα όγκου στις άκρες των βλεφαρίδων για να αποκτήσουν όγκο. 

Μάσκαρα για γύρισμα + διόγκωση όγκου

Αν έχεις λεπτές, κολλητές και ίσιες βλεφαρίδες, αυτό το μείγμα μπορεί να σου δώσει πιο πυκνά, πιο ογκώδη αποτελέσματα. Πέρασε μία έως δύο στρώσεις  curling μάσκαρα για να ανασηκώσεις τις βλεφαρίδες σου, προτού ολοκληρώσεις με μια μάσκαρα όγκου από τη ρίζα έως τις άκρες για ακόμη περισσότερο όγκο. 

Αδιάβροχη + κανονική μάσκαρα:

Αγαπάμε μια αδιάβροχη μάσκαρα για ολοήμερη χρήση. Ωστόσο, μερικές αδιάβροχες φόρμουλες στερούνται άλλων χαρακτηριστικών -π.χ. όγκου, επιμήκυνσης κ.λπ.-, και εδώ είναι που αυτό το κοκτέιλ είναι χρήσιμο. Ξεκίνα με μια αδιάβροχη μάσκαρα που γυρίζει της βλεφαρίδες και επικεντρώσου στη δημιουργία στρώσεων στη ρίζα των βλεφαρίδων. Η αδιάβροχη φόρμουλα βάζει επίσης μια ισχυρότερη, μεγαλύτερης διάρκειας βάση. Στη συνέχεια, ενώ οι βλεφαρίδες είναι ακόμα υγρές, πέρασε μια μάσκαρα επιμήκυνσης ακριβώς πάνω από τις μεσαίες βλεφαρίδες. Η επιμήκυνση των μεσαίων βλεφαρίδων μας δίνει αυτό το εφέ Bambi -σαν το ελάφι στο ομώνυμο κινούμενο σχέδιο- με τα μεγάλα μάτια. Και η αδιάβροχη βάση διασφαλίζει ότι δεν θα μουτζουρωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.  

Συμπέρασμα 

Όπως είπαμε, το mascara cocktailing δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο μία φορά. Ορισμένοι συνδυασμοί θα λειτουργήσουν και άλλοι θα αποτύχουν τον σκοπό τους ή θα καταλήξουν σε κόμπους. Θα χρειαστεί χρόνος για να βρεις τη σωστή φόρμουλα για τις βλεφαρίδες σου, αλλά μόλις το κάνεις, οι βλεφαρίδες σου δεν θα φαίνονται ποτέ καλύτερα.  

 

Το Voguish Vampires είναι το πρώτο viral beauty trend του 2023- Inspo η Kylie Jenner

Έλα στο «Voguish Vampire». Το look είναι απλό: μακριά μαύρα μαλλιά -συνήθως χωρισμένα στη μέση, αλλά όχι πάντα – υπερβολικά ζυγωματικά -που επιτυγχάνονται είτε μέσω της γονιδιακής κληρονομίας, είτε μέσω contouring, είτε -υποτίθεται- μέσω αφαίρεσης λίπους από τα ζυγωματικά-, ένα βαθιά χρωματισμένο φυσικό χείλος και ένα smokey eye makeup. Αλλά πρέπει να θυσιάσεις κάτι για να πετύχεις το συγκεκριμένο look: για να είμαστε πιο ακριβείς τα φουντωτά- γεμάτα φρύδια.

Είτε καλυμμένα κάτω από το μακιγιάζ, είτε μειωμένα στις πιο λεπτές γραμμές, είτε λευκασμένα, είτε εντελώς ξυρισμένα, το καθοριστικό χαρακτηριστικό του Voguish Vampire είναι η πλήρης ελαχιστοποίηση των φυσικών φρυδιών.

Το look έχει ξεκινήσει να γίνεται μεγάλη τάση από πέρυσι, αν όχι από πιο πριν, αλλά μόλις μέλη του Twitter το αναγνώρισαν ως τάση, η Kylie Jenner μπήκε στο Instagram για να κάνει το δικό της ντεμπούτοΕξάλλου όταν μια Kardashian-Jenner υποστηρίζει μία τάση, είναι βέβαιο ότι θα την μιμηθούν και αμέτρητοι άλλοι.

Ενώ μια Kardashian-Jenner μπορεί να εκλαϊκεύσει μια τάση, σπάνια την εφευρίσκει. Ενώ οι επαναλήψεις των φρυδιών εμπνευσμένων από το Goth και των ξυρισμένων/λευκασμένων φρυδιών έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια σε πασαρέλες, editorials ή στο κόκκινο χαλί για ένα και μόνο look, άλλοι έχουν αρχίσει να υιοθετούν την αισθητική ως καθοριστικό χαρακτηριστικό. Η Gabbriette Bechtel, το μοντέλο που έγινε μέλος της Nasty-Cherry και έγινε μέλος του TikTok, έχει κάνει μια εκδοχή του look που φέρει την υπογραφή της εδώ και χρόνια.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μαυρα νυχια

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top