Now Reading
Τα θαυματουργά οφέλη του goji berry στην επιδερμίδα σου- Το ήξερες πως καταπολεμά την ακμή;

Τα θαυματουργά οφέλη του goji berry στην επιδερμίδα σου- Το ήξερες πως καταπολεμά την ακμή;

Avatar photo

Ως υπερτροφή το goji berry φέρνει απίστευτα οφέλη για την ενίσχυση της υγείας μας και, επομένως, οι ίδιες ιδιότητες είναι εξαιρετικές και για το δέρμα μας. 

Η περιποίηση του δέρματος τείνει προς μια ενδιαφέρουσα κατεύθυνση που συνδυάζει την εμπιστοσύνη των γιατρών με τον ενθουσιασμό για την ιατρική με βάση τα φυτά. Οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν φυσικά προϊόντα που δεν είναι γεμάτα συνθετικά συστατικά, αλλά θέλουν επίσης να γνωρίζουν ότι αυτά τα συστατικά έχουν αποδειχθεί και δοκιμαστεί σε κλινικό περιβάλλον. 

Τα φύκια, το έλαιο αβοκάντο, ο ξυλάνθρακας, το έλαιο jojoba και η βακουτσιόλη είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα φυσικών συστατικών που προστίθενται σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Ο κατάλογος συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς πολλά νέα φυτικά συστατικά προστίθενται στη λίστα. Το μούρο γκότζι, για παράδειγμα, εντάσσεται στις τάξεις των ισχυρών φρούτων που θέλετε να έχετε στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αυτό το φρούτο θεωρείται υπερτροφή και προέρχεται από την Κίνα κοντά στα βουνά των Ιμαλαΐων, σύμφωνα με την L’Oréal Paris. Ως υπερτροφή, φέρνει απίστευτα οφέλη για την ενίσχυση της υγείας μας και, επομένως, οι ίδιες ιδιότητες είναι εξαιρετικές και για το δέρμα μας. 

goji berry

  1.  Γεμάτο αντιοξειδωτικά

Τα μούρα γκότζι περιέχουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προέρχονται από μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών του. Η αντιοξειδωτική του ικανότητα προέρχεται από τη φυσική του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, πολυσακχαρίτες, φλαβονοειδή όπως η κερκετίνη, καροτενοειδή όπως η ζεαξανθίνη που προστατεύει από το μπλε φως και το β-καροτένιο.  

Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν στη συνέχεια να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για διάφορους τύπους βλάβης του δέρματος, συχνά από περιβαλλοντικούς παράγοντες, σύμφωνα με την OZNaturals. Αφαιρεί το οξειδωτικό στρες που οδηγεί σε αυτή τη βλάβη από ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά του φρούτου μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση και την αποκατάσταση των βλαβών που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία στο δέρμα. Είναι ιδανικά για την αποκατάσταση και τη βελτίωση της συνολικής υγείας του δέρματός, καθώς βοηθούν σε μια ποικιλία άλλων αναγκών του δέρματος, όπως η αντιγήρανση, η επούλωση, η υπερμελάγχρωση και άλλα.  

  1. Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Πολλά από τα αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά του βοηθούν επίσης τα μούρα γκότζι να λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδες συστατικό. Αυτά συνεργάζονται με ένα άλλο συστατικό στο γκότζι, γνωστό ως βεταΐνη, το οποίο μπορεί να μειώσει το σχηματισμό φλεγμονωδών χημικών ουσιών στο δέρμα, το γκότζι μπέρι περιέχει β-σιτοστερόλη, το αντιφλεγμονώδες που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως η ακμή ή άλλοι τύποι πρησμένου κόκκινου δέρματος, προάγοντας την υγιή κυκλοφορία του αίματος. 

 

Στην πραγματικότητα, στην αρχαία Κίνα, τα μούρα γκότζι χρησιμοποιούνταν για την πρόληψη της ανάπτυξης όγκων, την εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, τη μείωση της χοληστερόλης και τη μείωση των αυτοάνοσων διαταραχών λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους. Εκτός από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, τα μούρα goji περιέχουν απίστευτες αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος και στην πρόληψη περαιτέρω ξεσπασμάτων. Οι πολυσακχαρίτες και ο ψευδάργυρος που βρίσκονται στα μούρα γκότζι βοηθούν σημαντικά στη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα. Ο ψευδάργυρος, ειδικότερα, βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής ελαίου, η οποία στη συνέχεια συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων της ακμής, της ψωρίασης, του εκζέματος και της ροδόχρου ακμής.   

  1. Ενίσχυση της ενυδάτωσης του δερματικού φραγμού

Τα μούρα γκότζι περιέχουν λιπαρά οξέα όπως το λινολεϊκό, το παλμιτικό και το ελαϊκό οξύ, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της ενυδάτωσης του δέρματός μας. Αν ψάχνεις τρόπους για να προστατεύσεις το φράγμα υγρασίας του δέρματός, αναζητήσε τα μούρα γκότζι στον κατάλογο των συστατικών ενός προϊόντος. Πολλά από τα αμινοξέα του, τα οποία βοηθούν στη λείανση του δέρματός σας, και οι πολυσακχαρίτες του, ένα αντιοξειδωτικό, βοηθούν επίσης στην ενίσχυση της ενυδάτωσης. Η βεταΐνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται στα μούρα γκότζι, μπορεί επίσης να έχει υψηλότερες ικανότητες δέσμευσης του νερού από τη γλυκερίνη, η οποία χρησιμοποιείται συχνά σε ενυδατικές κρέμες ή άλλες λοσιόν ως υγραντικό. 

Το ενυδατωμένο δέρμα είναι ευτυχισμένο δέρμα και ανοίγει το δρόμο για τη βελτίωση της σφριγηλότητας του δέρματος, των λεπτών γραμμών και ρυτίδων και της συνολικής εμφάνισης ενισχύοντας τη βέλτιστη υγεία του δέρματος. Χωρίς την κατάλληλη ενυδάτωση, το δέρμα μας κινδυνεύει να γίνει ξηρό, να δείχνει κουρασμένο και να γίνει πιο ευαίσθητο σε βλάβες. Εκτός από την προστασία του δερματικού φραγμού, τα αμινοξέα του γκότζι μπέρι βοηθούν επίσης στη βελτίωση της λάμψης του δέρματος. 

 

  1. Φωτίζει και εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος

Αν ύποφερεις από υπερμελάγχρωση ή σκούρες κηλίδες ηλικίας, το δέρμα σου μπορεί να υπερπαράγει μελανίνη σε αυτές τις περιοχές. Συχνά τις συναντάμε στο πρόσωπο, τα χέρια, τα χέρια και τους ώμους σας, λόγω της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία που είναι πιο εμφανής σε αυτά τα μέρη του σώματός σας. Η υπερμελάγχρωση ή οι σκούρες κηλίδες μπορεί να έχουν καφέ, μαυρισμένο και μερικές φορές μαύρο χρώμα. Τα μούρα γκότζι περιέχουν διάφορα αμινοξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματός  ή των προβλημάτων υπερμελάγχρωσης. Είναι επίσης χρήσιμα στην αντιμετώπιση τυχόν βλαβών από την υπεριώδη ακτινοβολία που επηρεάζουν τον τόνο του δέρματός σας 

Οι υψηλές ποσότητες βιταμίνης C που περιέχονται στα μούρα γκότζι βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των κηλίδων γήρανσης και η παρούσα βιταμίνη Α διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων αίματος, η οποία συμβάλλει επίσης στη βελτίωση του τόνου του δέρματος. Τα καροτενοειδή του φρούτου, όπως το β-καροτένιο, η κρυπτοξανθίνη, η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη, το λυκοπένιο και η ξανθοφύλλη, συμβάλλουν στην ενίσχυση και διατήρηση της υγιούς λάμψης και ακτινοβολίας του δέρματος. 

  1. Καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης

Καθώς μεγαλώνουμε, μπορεί να αρχίσουμε να παρατηρούμε περισσότερη εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Ενώ πρόκειται για ένα απολύτως φυσικό μέρος της ζωής, ορισμένοι προτιμούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με θεραπείες και προϊόντα αντιγήρανσης. Λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του, το μούρο γκότζι αναφέρεται μερικές φορές ως το φρούτο κατά της γήρανσης. Οι υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών του, όπως η βιταμίνη C και το σελήνιο, προστατεύουν το δέρμα από τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης στο δέρμα. Τα μούρα γκότζι περιέχουν επίσης υψηλές ποσότητες λιπαρών οξέων, τα οποία αποτελούν μέρος του λιπιδικού φραγμού που χρησιμεύει για την προστασία της επιφάνειας του δέρματός. Ως εκ τούτου, αυτό βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας του δέρματός μας.   

Επιπλέον, οι βιταμίνες Α και C στα μούρα γκότζι βοηθούν επίσης στην προώθηση μεγαλύτερης παραγωγής κολλαγόνου. Η βιταμίνη Α ενθαρρύνει τους ινοβλάστες να συνθέτουν και να σχηματίζουν πιο δομημένη πρωτεΐνη, ενώ η βιταμίνη C συμβάλλει επίσης στη σύνθεση κολλαγόνου. Τα μούρα γκότζι θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του κολλαγόνου, της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος για μια πιο νεανική εμφάνιση. 

Διάβασε επίσης:

Αμάρανθος: Η «τροφή της αθανασίας» που καταπολεμά τις φλεγμονές

Ψάχνεις τρόπους να αναβαθμίσεις το πρωινό σου με τα δημητριακά; Οι δημοφιλείς επιλογές όπως η κινόα, το φαγόπυρο, η βρώμη και το κεχρί είναι εξαιρετικές επιλογές, αλλά χωρίς τον αμάραντο, χάνεις μια εξαιρετική προσθήκη στα γεύματά σου γενικά. Οι Αζτέκοι αποκαλούσαν αυτό το νόστιμο σιτάρι «τροφή της αθανασίας».

Μπορεί να μην είσαι εξοικειωμένη με αυτό το σιτάρι, αλλά χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην ανθρώπινη διατροφή. Σύμφωνα με το Whole Grains Council, οι Αζτέκοι αναφέρονταν στον αμάρανθο ως «τροφή της αθανασίας». Η πιπεράτη αλλά και «ευχάριστα γλυκιά» γεύση του μαζί με ένα χορταρικό άρωμα σημαίνει ότι μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις τόσο στο δείπνο όσο και στο επιδόρπιο. Αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο στην αρχή -δεν είναι αλμυρό, όπως η κινόα-, αλλά πολλοί σεφ ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούν αυτό το σιτάρι για να φτιάξουν πουτίγκα αμάρανθου, η οποία φτιάχνεται είτε με βανίλια, σταφίδες και καρύδα είτε με σοκολάτα και διάφορους ξηρούς καρπούς. Διαβάσε παρακάτω για να μάθεις περισσότερα για αυτή την εντυπωσιακή ολική τροφή.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
εύθραυστο δέρμα


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top