Now Reading
Τα προϊόντα ομορφιάς σε μορφή πούδρας είναι ιδανικά για το δέρμα σου αλλά και το περιβάλλον

Τα προϊόντα ομορφιάς σε μορφή πούδρας είναι ιδανικά για το δέρμα σου αλλά και το περιβάλλον

Avatar photo

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνει τα προϊόντα σε μορφή πούδρας φιλικά προς το δέρμα και το περιβάλλον είναι ότι δεν περιέχουν νερό και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τα τζελ, τις κρέμες και τα υγρά.

Τα έχουμε δει να εμφανίζονται σε όλα τα τμήματα των καταστημάτων με είδη ομορφιάς, αλλά τι ακριβώς είναι τα προϊόντα ομορφιάς σε σκόνη; Όταν το νερό αφαιρείται από τα προϊόντα ομορφιάς, μένει ένα ξηρό συστατικό, δηλαδή η σκόνη, η πούδρα που λέμε στη γλώσσα της ομορφιάς. Η βιομηχανία καλλυντικών, έχει αναπτύξει με επιτυχία προϊόντα σε σκόνη σε διάφορες κατηγορίες, όπως μάσκες, σαμπουάν και μαλακτικά, σκόνες ρύθμισης, βιταμίνη C, οδοντόκρεμα και σαπούνι. 

 

Αυτά τα προϊόντα δεν περιέχουν νερό και, το πιο σημαντικό, δεν έχουν πυκνωτικά, γαλακτωματοποιητές, επιβλαβή αερολύματα, πολυαιθυλενογλυκόλες (PEG) ή λαουρυλοθειικό νάτριο (SLS). Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν με περιβαλλοντική συνείδηση, μια πιο ισχυρή φόρμουλα και λιγότερα απόβλητα. Είναι λοιπόν τα προϊόντα σε σκόνη το μέλλον της βιομηχανίας ομορφιάς; Οι ειδικοί τείνουν να καταλήγουν πως ναι το μέλλον της ομορφιάς είναι υπό την μορφή πούδρας- σκόνης. 

 

Τα προϊόντα σε σκόνη είναι πιο συμπυκνωμένα 

Τα προϊόντα χωρίς νερό είναι σχεδιασμένα με υδατοδιαλυτά συστατικά που ενεργοποιούνται καθώς τα χρησιμοποιείς, εξαλείφοντας την ανάγκη για πληρωτικά υλικά όπως γαλακτωματοποιητές και σταθεροποιητές. Ακόμη και χωρίς συντηρητικά και νερό στις φόρμουλες τους, τα προϊόντα σε μορφή σκόνης τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο. Εφόσον τα αποθηκεύεις σε δροσερό, ξηρό μέρος και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, είναι πιθανό να τα χρησιμοποιήσεις περισσότερο πριν από την ημερομηνία λήξης τους. 

Δεδομένου ότι τα προϊόντα σε σκόνη είναι πιο ισχυρά, μπορεί επίσης φαινομενικά να έχουν υψηλότερη τιμή για την αντιληπτή μικρή ποσότητα προϊόντος, ενώ η υψηλότερη τιμή μπορεί να απομακρύνει κάποιους, η επένδυση σε αυτά τα προϊόντα τελικά αξίζει τον κόπο. Σκέψου τα προϊόντα σε σκόνη ως μια συμπυκνωμένη εκδοχή των παραδοσιακών υγρών προϊόντων. Με άλλα λόγια, υπάρχει στην πραγματικότητα περισσότερο προϊόν. Και με λιγότερο νερό στο προϊόν, μπορεί να συσκευαστεί σε μικρότερο μπουκάλι, γεγονός που το καθιστά ανθεκτικό και πιο φιλικό προς τα ταξίδια. 

 

Η ομορφιά σε σκόνη είναι πιο σταθερή και προσαρμόσιμη. 

Τα προϊόντα που μπορείς να τα αναμείξεις με νερό καθαριστικό ή ακόμη και αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για μια πιο προσαρμοσμένη, συμπυκνωμένη εμπειρία υφής με βάση το πόσο νερό προστίθεται κατά την ενεργοποίηση της φόρμουλας. Και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον παράγοντα σταθεροποίησης. Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, αρχίζει αμέσως να αλλοιώνεται μετά την εμφιάλωση, οπότε η καλύτερη μορφή της είναι η σκόνη. 

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την επιδερμίδα σου, αλλά είναι ένα πολύ πτητικό συστατικό που είναι δύσκολο να σταθεροποιηθεί σε υγρά, για το λόγο αυτό, τα αποτελέσματα με έναν ορό ή μια κρέμα βιταμίνης C μπορεί να είναι περιορισμένα, επειδή η αποτελεσματικότητα της βιταμίνης έχει ήδη μειωθεί.   

Δεν πρόκειται απλώς για άλλη μια τάση. 

Ίσως η πιο δημοφιλής μορφή προϊόντων ομορφιάς σε σκόνη είναι τα σαμπουάν και τα μαλακτικά. Ακόμα και πριν από την τάση της ομορφιάς σε σκόνη, τα χρησιμοποιούσαμε στα σγουρά μαλλιά για να δημιουργήσουμε περισσότερο όγκο. Η Kailey Bradt, ιδρύτρια της Susteau Haircare, διαθέτει προϊόντα μαλλιών σε πούδρα στη συλλογή Moondust Hair. Όταν η Bradt ανακάλυψε ότι περίπου το 80% του υγρού σαμπουάν είναι νερό, αποφάσισε να μετατρέψει και άλλα προϊόντα -όπως conditioner, πομάδες μαλλιών, τζελ μαλλιών, πλύσεις σώματος και σαπούνι χεριών- σε σκόνη για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την προσωπική φροντίδα. 

 

Το αποτέλεσμα; Μια αξιοσημείωτη αγάπη για την πούδρα και μια διαρκώς αυξανόμενη σειρά προϊόντων ξηρού τύπου. Ενώ η Bradt αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι έλκονται από τα προϊόντα σε σκόνη επειδή είναι αποτελεσματικά, ανησυχεί επίσης για τον παράγοντα της μόδας τους. «Αυτό που πρέπει να συμβεί για να δούμε την ομορφιά σε πούδρα να απογειώνεται είναι: 1) Οι καταναλωτές πρέπει να αποκτήσουν ενδιαφέρον για αυτή τη μορφή για κάτι περισσότερο από τον παράγοντα «cool» και 2) Αυτό το είδος της μορφής που αλλάζει το παιχνίδι πρέπει να είναι προσβάσιμο πέρα από την κατηγορία prestige για να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τον πλανήτη». Για να κάνει τη διαφορά, η ομορφιά σε μορφή πούδρας θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια αλλαγή στον τρόπο ζωής και ως μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας για μια πιο συνειδητή ζωή και όχι απλώς ως μια παροδική τάση ομορφιάς.

 

Μήπως τελικά το νερό που πίνουμε δεν ξεδιψά το αφυδατωμένο δέρμα μας; Τι λένε οι ειδικοί

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διασημοτήτων, ισχυρίζονται συχνά ότι το μυστικό για το ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα τους χωρίς πόρους βρίσκεται στην κατανάλωση άφθονων ποσοτήτων νερού. Σίγουρα υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι λόγοι για να πίνουμε H2O. Είναι αναζωογονητικό, βοηθάει στη λειτουργία του εγκεφάλου, διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, βοηθάει στην πέψη και τελικά διατηρεί το σώμα σας υγιές. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε πάνω από λίγες μέρες χωρίς μια γουλιά νερό. Αλλά είναι η διατήρηση ενός ενυδατωμένου δέρματος ένας από αυτούς;

Η απλή κατανάλωση νερού δεν ενυδατώνει το δέρμα, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Ενώ η ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του σώματός μας, η ενυδάτωση από το στόμα δεν έχει άμεση σχέση με την ενυδάτωση του δέρματός σας.

Καταρρίπτοντας τον μύθο του «διψασμένου» δέρματος

Είναι ένας μεγάλος μύθος ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό για να διατηρήσουμε ενυδατωμένο το δέρμα μας. Το νερό, πρώτα και κύρια, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια φιλτράρεται από τα νεφρά. Δεν υπάρχουν δεδομένα που να δείχνουν ότι η κατανάλωση περισσότερου ή λιγότερου νερού οδηγεί στην ποιότητα του δέρματος.  

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι το δέρμα μας «διψάει». Όπως και το υπόλοιπο σώμα μας, το δέρμα αποτελείται από κύτταρα, τα οποία αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από νερό. Τα κύτταρα χάνουν νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσω πραγμάτων όπως η σωματική δραστηριότητα, η περιβαλλοντική ρύπανση και γενικά η ζωή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ξεφλουδισμένη και ξηρή υφή, κάνοντας το δέρμα πιο επιρρεπές στις λεπτές γραμμές, τη γήρανση και άλλες δερματικές παθήσεις.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
μακιγιάζ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top