Now Reading
Τα κεραμίδια μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα του δέρματός σου

Τα κεραμίδια μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα του δέρματός σου

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
υφή κρεμας

Τα ceramides διατηρούν υγιή, ενυδατωμένη και λαμπερή την επιδερμίδα.

Εάν έχεις προσπαθήσει ποτέ να ανακαλύψεις ποιά είναι τα καταλληλότερα ενυδατικά προϊόντα για τον δικό σου τύπο επιδερμίδας με σκοπό να γίνουν μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησής σου, είναι πολύ πιθανό να έχεις συναντήσει τα κεραμίδια σε λίστες συστατικών. Τι ακριβώς είναι όμως τα ceramides και πώς μπορούν να βελτιώσουν το δέρμα σου;

Τι είναι τα ceramides

προϊόν

Τα κεραμίδια είναι ένας τύπος φυσικών λιπιδίων που καταλαμβάνουν το 30% – 40% της επιδερμίδας και βοηθούν τον επιδερμικό φραγμό να διατηρείται υγιής και δυνατός, προστατεύοντάς τον από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες (π.χ. η έκθεση στον ήλιο). Τα ceramides συμβάλλουν επίσης στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.
Στο πέρασμα του χρόνου, η ποσότητά τους στο δέρμα μειώνεται σημαντικά. Ευτυχώς, όμως, τα κεραμίδια έχουν συμπεριληφθεί στις συνθέσεις πολλών καλλυντικών προϊόντων. Ως εκ τούτου μπορούν να εφαρμοστούν στην επιδερμίδα στοχεύοντας στην ενυδάτωση και την επανόρθωση του δέρματος που έχει γίνει ξηρό και σκασμένο.
Αν ο φυσικός φραγμός του δέρματός σου έχει καταστραφεί, τότε κρίνεται απαραίτητο να συμπεριλάβεις αυτό το συστατικό στην καθημερινή σου φροντίδα. Τα κεραμίδια μπορούν να επιδιορθώσουν τις φθορές και να επαναφέρουν το δέρμα ξανά σε ισορροπία.

Κρατούν ενυδατωμένο το δέρμα σου

υφή κρεμαςΤα προϊόντα ενισχυμένα με ceramides μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε τύπο δέρματος που έχει υποστεί κάποια διαταραχή. Διασφαλίζοντας έτσι ότι το δέρμα θα παραμείνει υγιές, προστατευμένο από εξωτερικά βακτήρια και λοιμώξεις, ενώ θα διατηρείται απόλυτα ενυδατωμένο. Η έλλειψη κεραμιδίων στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες δερματικές παθήσεις, όπως η ατοπική δερματίτιδα ή το έκζεμα.
Τα συνθετικά κεραμίδια συνήθως αναμειγνύονται σε ενυδατικές κρέμες, ενώ μπορούν επίσης να ενσωματωθούν και σε άλλα προϊόντα περιποίησης, όπως σε ορούς και προϊόντα καθαρισμού προσώπου.
Σύμφωνα με το Byrdie, η προσθήκη των ceramides στη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθεί ένα άτομο στην ηλικία των 30-40 ετών αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετική, καθώς είναι η ηλικία που οι άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν μεγάλο μέρος αυτών των λιπιδίων.

Πώς να συμπεριλάβεις τα κεραμίδια στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου

Τα ceramides θα τα βρεις σε συνθέσεις προϊόντων καθαρισμού προσώπου, toners, serums και ενυδατικές κρέμες. Υπάρχουν εννέα ξεχωριστοί τύποι κεραμιδίων στο δέρμα, επομένως ενδέχεται να εμφανίζονται με διαφορετικές ονομασίες σε κάθε ετικέτα προϊόντος.
Είναι σημαντική να αναζητήσεις τη λέξη «κεραμίδιο» στη λίστα συστατικών, αν και μπορεί να ακολουθείται από γράμματα όπως AP, EOP ή NP. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες ιδιότητες των διαφορετικών τύπων κεραμιδίων είναι κοινές, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Στρέψε το ενδιαφέρον σου, επίσης, σε ενεργά συστατικά όπως τα ρετινοειδή και το γλυκολικό οξύ, καθώς βοηθούν τα κεραμίδια να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα. Έχεις τη δυνατότητα επίσης να συνδυάσεις τα ceramides με προϊόντα που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες προκειμένου να βελτιώσεις την ποιότητα της επιδερμίδας σου.

Εάν δεν ακόμη δεν έχεις βεβαιωθεί για τον τρόπο που θα ενσωματώσεις τα ceramides στην προσωπική σου ρουτίνα περιποίησης, μπορείς να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου. Μαζί θα δημιουργήσετε μια εξατομικευμένη φροντίδα με προϊόντα που συνάδουν με τους στόχους που έχεις θέσει σχετικά με την εμφάνιση της επιδερμίδας σου.

Διάβασε επίσης:

Με αυτή τη σειρά πρέπει να εφαρμόζεις τα καλλυντικά σου καθημερινά για καλύτερη απόδοση

Με ποια σειρά πρέπει να εφαρμόζεις τα καλλυντικά σου καθημερινά για καλύτερη απόδοση

Η περιποίηση της επιδερμίδας μας χρειάζεται μόνο μερικά βήματα για να δείχνει φρέσκια, λαμπερή και υπεροχή, αρκεί αυτά τα βήματα να γίνονται με τη σωστή σειρά, έτσι ώστε να έχουμε τη μεγίστη δυνατή απόδοση από το καθένα ξεχωριστά. 

Υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας για να διαλέξεις. Πώς μπορεί να αποφασίσεις ποια είναι τα καλύτερα για το δέρμα σου και με ποια σειρά πρέπει να τα εφαρμόζεις σε αυτό; Είναι πολλά αυτά που πρέπει να προσπαθήσεις να καταλάβεις από μόνη σου. 

 Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να αναγνωρίσεις την τέλεια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο μακραίνουν τα μαλλιά σε ένα μήνα; Μάθε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το ρυθμό ανάπτυξης τουςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr