Now Reading
Πώς το χρώμα των ματιών σου, μπορεί να προσδιορίσει τον χρωματικό υποτόνο του δέρματός σου

Πώς το χρώμα των ματιών σου, μπορεί να προσδιορίσει τον χρωματικό υποτόνο του δέρματός σου

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Ο χρωματικός υποτόνος της επιδερμίδας σου μπορεί να προσδιοριστεί από το χρώμα τον ματιών σου – Δες τον τρόπο

Το χρώμα του δέρματός σου αποτελείται από αυτό που μπορείς να δεις στην επιφάνεια, τον τόνο του δέρματος και αυτό που βρίσκεται από κάτω, τον υποτόνο. Ενώ οι περισσότερες από εμάς κοιτάμε τον τόνο του δέρματος — ανοιχτό, μεσαίο ή σκούρο — για να αναγνωρίσουμε την απόχρωση μας, για τους makeup artist, ο τόνος του δέρματος έχει επίσης σημασία. Σε αντίθεση με τον τόνο του δέρματός μας, οι υποτόνοι δεν αλλάζουν με το χρόνο, την έκθεση στον ήλιο ή την ηλικία. Ταξινομούνται σε τρεις ομάδες: ψυχρό, ζεστό και ουδέτερο.

Εάν έχεις διαβάσει σχετικά με το θέμα, πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να καταλάβεις τους τόνους του δέρματός σου. Οι περισσότεροι ειδικοί θα σου πρότειναν να κάνεις το τεστ με λευκό μπλουζάκι ή λευκό χαρτί, όπου κρατάς ψηλά το λευκό υλικό στο πρόσωπό σου και βλέπεις πώς φαίνεται το δέρμα σου σε σχέση με αυτό. Εάν υπάρχει μια ροζ απόχρωση στο δέρμα σου σε σύγκριση με το λευκό φύλλο χαρτιού, έχεις έναν ψυχρό τόνο. Εάν το δέρμα σου φαίνεται κιτρινωπό, τότε έχεις έναν ζεστό τόνο. Εάν το γκρι ή το λαδί είναι οι αποχρώσεις που ακτινοβολεί το δέρμα σου, τότε έχεις έναν ουδέτερο τόνο. Το να κοιτάς τις φλέβες σου βοηθά επίσης. Όπως είπε ο makeup artist Daniel Martin στο Byrdie, «Έχετε ψυχρό τόνο αν μπορείς να δεις μπλε φλέβες στο δέρμα σου. Εάν οι φλέβες σου φαίνονται λαδί στο δέρμα, έχεις θερμό υποτόνο. Ο ουδέτερος είναι ένα μείγμα ζεστού και ψυχρού τόνου.» Γνωρίζεις όμως ότι το χρώμα των ματιών θα μπορούσε να σε βοηθήσει να καθορίσεις και τον υποτόνο σου;

Πώς να εφαρμόσεις το ρουζ αυτή την άνοιξη χαρίζοντας ελκυστική όψη στο πρόσωπό σου

Πώς μπορεί να συνδεθεί το χρώμα και ο τόνος των ματιών σου

@sasset_

Do you have either of these and find it to be true? #ashyhair #clothingcheck #styleboard

♬ original sound – Hydrea

Το χρώμα των ματιών καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα μελανίνης που έχουμε στις ίριδες μας. Η μελανίνη είναι επίσης αυτή που δίνει την απόχρωση στα μαλλιά και στο δέρμα μας. Το καφέ είναι το πιο κοινό χρώμα ματιών στον κόσμο, ενώ το πράσινο είναι το λιγότερο κοινό. Γνωρίζεις ότι όπως και ο τόνος του δέρματός μας, έτσι και το χρώμα των ματιών μας δεν αλλάζει καθώς γερνάμε (εκτός φυσικά εάν αναπτύξουμε ορισμένες παθήσεις υγείας που αλλάζουν την απόχρωση του);

Όπως ένα ηλιακό έγκαυμα μπορεί να σου πει για τον τόνο του δέρματός σου, έτσι και το χρώμα των ματιών σου, αν και δεν μπορεί να είναι ο ήλιος ή ο τελικός καθοριστικός παράγοντας. Ο makeup artist Robert Sesnek ανέφερε στον Byrdie: «Το χρώμα των ματιών και των μαλλιών μπορεί να έχει οποιονδήποτε τόνο δέρματος, αλλά γενικά, οι βαθύτεροι τόνοι δέρματος και το βαθύτερο χρώμα των ματιών συνήθως τείνουν να έχουν πιο ζεστούς τόνους ενώ το πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα και τα ανοιχτόχρωμα μάτια τείνουν να έχουν ουδέτερο ή ψυχρούς τόνους».

Έτσι, αν έχεις πράσινα, χρυσοκάστανα ή κεχριμπαρένια μάτια, πιθανότατα έχεις έναν ζεστό τόνο και αν έχεις μπλε, σκούρα καφέ ή γκρι μάτια, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πιο ψυχρό τόνο. Ωστόσο, ο καθορισμός του υποτόνου του δέρματός σου με βάση μόνο το χρώμα των ματιών σου μάλλον δεν είναι καθοριστικός, επομένως δοκίμασε να κάνεις όλες τις άλλες προτεινόμενες δοκιμές εάν θέλεις να καταλήξεις σε ένα πιο πειστικό αποτέλεσμα.

Γιατί είναι χρήσιμο να προσδιορίσεις τον τόνο του δέρματός σου

Μπορεί να πιστεύεις ότι αρκεί να γνωρίζεις μόνο το χρώμα στην επιφάνεια του δέρματός σου, αλλά και ο υποτόνος σου παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μακιγιάζ και ρούχα.

Το να γνωρίζεις ποιος είναι ο τόνος σου θα μπορούσε να είναι η διαφορά ανάμεσα στο να φαίνεσαι ξεκούραστος ή ανανεωμένος όταν πρόκειται για το καθεστώς ομορφιάς σου. Για παράδειγμα, αν έχεις ζεστό τόνο στο δέρμα σου, τότε η επιλογή ζεστών χρωμάτων και αποχρώσεων που έχουν ζεστούς τόνους θα ενισχύσει την επιδερμίδα σου και θα δώσει μια αναζωογονημένη, ανανεωμένη και πιο φωτεινή όψη στην επιδερμίδα σου.

Όσον αφορά στα ρούχα, οι ψυχρότεροι ή ουδέτεροι τόνοι φαίνονται καλύτερα σε πιο ψυχρά χρώματα όπως το μπλε, το μωβ και το πράσινο, και όσες γυναίκες έχουν πιο ζεστούς τόνους δέρματος θα πρέπει να επιλέξουν πορτοκαλί, κόκκινο και κίτρινο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ψυχρότεροι τόνοι δεν μπορούν να αγκαλιάσουν φωτεινότερα χρώματα. Αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερη ποικιλία, μείνε με ανοιχτό κίτρινο, λευκό ή ακόμα και ροζ κόκκινο. Για πιο ζεστούς τόνους, οι γήινες αποχρώσεις είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή – επομένως σκέψου το καφέ, το ροδακινί, το κεχριμπαρένιο, ακόμα και το χρυσό. Έχοντας έναν ουδέτερο τόνο σημαίνει ότι έχεις πολύ περισσότερο χώρο για να παίξεις με τις επιλογές ρούχων. Στην πραγματικότητα, μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από κάθε άκρο του φάσματος και να καθορίσεις ποια χρώματα σου αρέσουν περισσότερο.

Διάβασε επίσης:

Το Viral Beauty Hack που θα σε βοηθήσει να βρεις τον χρωματικό υποτόνο της επιδερμίδας σου

Αν έχεις λίγη παραπάνω εξοικείωση με τον κόσμο της ομορφιάς, της ανάλυσης χρωμάτων ή του μακιγιάζ, τότε πιθανότατα έχεις ακούσει τον όρο «υποτόνο», αλλά γνωρίζεις πραγματικά τι σημαίνει; Ανεξάρτητα από το πόσο ανοιχτόχρωμο ή σκούρο είναι το δέρμα σου, εμπίπτει σε έναν από τους τρεις – ή τέσσερις υποτόνους: ψυχρό, ουδέτερο, θερμό και μεσογειακό (λαδί) ο οποίος μερικές φορές συνδυάζεται με τον θερμό. Αυτός ο τόνος είναι το χρώμα που «φεγγίζει» κάτω από την επιδερμίδα.

Το Viral Beauty Hack που θα σε βοηθήσει να βρεις τον χρωματικό υποτόνο της επιδερμίδας σου
Η εύρεση του υποτόνου σου είναι το μυστικό κλειδί για να καθορίσεις ποιες αποχρώσεις βαφής ταιριάζουν στα μαλλιά σου, ποιες αποχρώσεις κολακεύουν περισσότερο το πρόσωπό σου στο μακιγιάζ και ποιες χρωματικές επιλογές ρούχων είναι πιο αρμονικές με το δέρμα σου. Η σωστή αναγνώριση του υποτόνου της επιδερμίδας σου θα σε καθοδηγήσει στα ιδανικά προϊόντα με αποχρώσεις που συμπληρώνουν υπέροχα τον φυσικό τόνο του δέρματός σου. Αποτέλεσμα: μια συνολικά πιο φυσική εμφάνιση, ακόμη κι όταν οι θέλεις να «φορέσεις» πιο έντονες αποχρώσεις.

Δες εδώ το Viral Beauty Hack

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπυράκια στο πηγούνι ή γύρω από το στόμα: Aυτή είναι σίγουρα η αιτίαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr