Now Reading
Microdosing: H τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας που μακροπρόθεσμα αποδίδει καλύτερα

Microdosing: H τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας που μακροπρόθεσμα αποδίδει καλύτερα

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
γυναικα κοιταζει τον εαυτο της στον καθρέφτη

Υιοθετώντας την τάση του microdosing, μελλοντικά το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί.

Η φροντίδα του δέρματος είναι σημαντική. Όχι μόνο για καλλωπιστικούς λόγους, όπως η προσπάθεια αποτροπής σχηματισμού ρυτίδων ή η καταπολέμηση των κύκλων κάτω από τα μάτια. Είναι εξαιρετικά σημαντική ολιστικά για την υγεία του οργανισμού. Το υγιές δέρμα λειτουργεί ως φραγμός ενάντια στα βακτήρια και τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Αυτός είναι ο λόγος που η τάση περιποίησης του μικροβιώματος της επιδερμίδας είναι τόσο αξειωσημείωτη.

Όσον αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας, επικρατεί η εντύπωση πως όσο περισσότερη φροντίδα της προσφέρουμε, χρησιμοποιώντας σε συνδυασμό πολλές ισχυρές καλλυντικές φόρμουλες, τόσο καλύτερα αποτελέσματα βλέπουμε στον καθρέφτη μας. Εάν ένα προϊόν βοηθά το δέρμα να παραμένει λείο, γιατί να μην εφαρμόσουμε περισσότερα με αντίστοιχη δράση ώστε να το κάνουμε ακόμα πιο λείο;
Στην θεωρία, το συμπέρασμα αυτό μπορεί να ακούγεται λογικό. Στην πραγματικότητα όμως, το δέρμα είναι ένα ευαίσθητο όργανο που αναπόφευκτα θα αντιδράσει εμφανίζοντας ερεθισμούς.

Αντί λοιπόν να προσπαθείς να μεγιστοποιήσεις τη χρήση του προϊόντος περιποίησης, θα ήταν πιο αποδοτικό να εκπαιδεύσεις το δέρμα σου να γίνει πιο δεκτικό σε ενεργά με τη μέθοδο περιποίησης microdosing.

Η μέθοδος microdosing προλαμβάνει τον ερεθισμό του δέρματος

Μicrodosing στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας σημαίνει χρήση μικρότερης δοσολογίας από τη συνιστώμενη ποσότητα προϊόντος. Ιδιαίτερα για εκείνους που είναι αρχάριοι στην επαφή τους με ισχυρά ενεργά συστατικά και εφαρμόζουν ένα νέο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας. Μπορεί επίσης να σημαίνει επιλογή προϊόντων με χαμηλότερο ποσοστό ενεργού συστατικού. Ειδικά το ευαίσθητο ή το πιο ώριμο χρειάζεται απαραίτητα «μικρές δόσεις» προϊόντος για να προσαρμοστεί χωρίς να εμφανίσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Η στάση less is more όταν προσθέτεις ένα νέο προϊόν στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου μπορεί να σε διαβεβαιώσει ανώδυνα αν το δέρμα σου ανταποκρίνεται καλά σε αυτό.

Πιο δυνατό δεν σημαίνει πάντα πιο καλό

Μπορεί να μοιάζει δελεαστικό να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της επιδερμίδας σου χρησιμοποιώντας το ισχυρότερο προϊόν περιποίησης της αγοράς. Όσο πιο δυνατό, τόσο το καλύτερο, σωστά;
Όμως, υπάρχει λόγος που έχουν δημιουργηθεί συνθέσεις καλλυντικών με ενεργά συστατικά σε διάφορες αναλογίες. Για παράδειγμα, η ρετινόλη, η οποία ενσωματώνεται σε φόρμουλες με ποικιλία ποσοστών. Υπάρχει επίσης λόγος που οι δερματολόγοι συνιστούν να ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας κάποιο δερμοκαλλυντικό με τη χαμηλότερη δόση. Η μικροδοσολογία βοηθάει το δέρμα να «μάθει» το ενεργό συστατικό που του προσφέρεις. Με τη μέθοδο αυτή, το δέρμα προσαρμόζεται και δεν εμφανίζει αρνητικές αντιδράσεις. Θα ήταν καλό λοιπόν, να συγκρίνεις τα ποσοστά των ενεργών συστατικών μεταξύ των προϊόντων και να επιλέγεις εκείνο με τη χαμηλότερη δοσολογία. Ιδίως όταν δε γνωρίζεις πώς θα αντιδράσει το δέρμα σου.

γυναικα κοιταζει τον εαυτο της στον καθρέφτη
Δώσε χρόνο στο δέρμα σου να προσαρμοστεί σε ένα νέο προϊόν ή σε μια νέα συγκέντρωση δραστικού συστατικού και μην αποθαρρύνεσαι εάν δεν δεις άμεσα αποτελέσματα με τη microdosing σου. Ενδεχομένως χρειαστεί περίπου ένας μήνας ή και περισσότερο για να αρχίσουν να λειτουργούν τα προϊόντα ομορφιάς. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε βάθος χρόνου, με την μέθοδο microdosing η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί.

 

Διάβασε επίσης:

Πεπτίδια: Τι είναι και γιατί πρέπει να τα εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Kαθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αλλάζει συμπεριφορά. Μπορεί να γίνει πιο ξηρό ή πιο λιπαρό, οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους και η περιοχή γύρω από τα μάτια μας μπορεί να μοιάζει πιο πρησμένη. Ευτυχώς όμως υπάρχει ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση αυτών των σημαδιών γήρανσης: τα πεπτίδια.
Τι είναι όμως τα πεπτίδια και γιατί είναι σημαντικά για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας;

ορός με δραστικά συστατικά

Τι είναι τα πεπτίδια;

Τα πεπτίδια είναι πρωτεΐνες που παράγονται φυσικά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελούνται από αμινοξέα που συνεργάζονται με σκοπό να βοηθήσουν στην διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου – της δομικής πρωτεΐνης του δέρματος που το διατηρεί σφριγηλό και νεανικό.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί δεν πρέπει να εφαρμόζεις συχνά την τεχνική του brow lamination στα φρύδια σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top