Now Reading
Foundation VS CC cream: Ποια είναι η καλύτερη βάση για σένα

Foundation VS CC cream: Ποια είναι η καλύτερη βάση για σένα

Avatar photo
γυναικα που βαζει make-up

Δεν είσαι σίγουρή πότε να χρησιμοποιήσεις foundation vs CC cream; Οι επαγγελματίες makeup artists εξηγούν τις βασικές διαφορές, τα οφέλη και τις χρήσεις κάθε βάσης.

Δεν λειτουργούν όλες οι βάσεις με τον ίδιο τρόπο, οπότε όταν πρόκειται για τη συζήτηση γύρω από το foundation vs CC cream μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρεις ακριβώς ποια να χρησιμοποιήσεις και πότε.  

Ακόμα και το καλύτερο foundation μπορεί να μην είναι αυτό που θα θέλεις να φοράς κάθε μέρα, οπότε είναι βολικό να έχεις μερικές άλλες επιλογές, όπως CCs, BBs και τις καλύτερες χρωματιστές ενυδατικές κρέμες στο σετ σου. Και όπως και η συζήτηση για το foundation ενάντια στη CC cream, έτσι και εδώ πρέπει να ζυγίσεις τα οφέλη που θέλεις από τη βάση σου. Η makeup artist και ιδρύτρια του Sculpted by Aimee, Aimee λέει: «Παρόλο που μοιράζονται παρόμοιες λειτουργίες, η κρέμα CC και το foundation διαφέρουν πραγματικά στα αποτελέσματα». 

Υπάρχει χρόνος και χώρος για κάθε βάση, αλλά πώς συγκρίνεται ένα foundation με μια κρέμα CC και τι ακριβώς κάνει; Ποια προσφέρει καλύτερα οφέλη όσον αφορά την κάλυψη, την περιποίηση της επιδερμίδας ή την ευκολία εφαρμογής; Ας ασχοληθούμε με τη μεγάλη συζήτηση foundation vs CC cream για να μάθουμε.  

  γυναικεια χερια που βάζουν κρέμα

Foundation VS CC cream: 

Τι είναι το foundation και τι είναι η CC cream;   

Το foundation τείνει να είναι η παραδοσιακή επιλογή όταν πρόκειται για το μακιγιάζ της επιδερμίδας και προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο κάλυψης, για να σου δώσει ένα άψογο φινίρισμα. Διατίθενται σε μια σειρά επιλογών κάλυψης, από το καλύτερο ελαφρύ foundation μέχρι το καλύτερο foundation πλήρους κάλυψης, και τείνουν να κυκλοφορούν σε πολλές αποχρώσεις και υποτόνους, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να βρεις ένα κοντινό ταίριασμα με τον τόνο του δέρματός σου. 

Οι κρέμες CC τείνουν να είναι λίγο πιο ελαφριές σε σύσταση σε σύγκριση με ένα foundation. Το CC στην κρέμα σημαίνει διόρθωση χρώματος και είναι καλύτερες για άτομα που αισθάνονται ότι έχουν πιο ανομοιόμορφο τόνο δέρματος, αλλά δεν θέλουν απαραίτητα υψηλό επίπεδο κάλυψης. 

Ένα σημείο που εμφανίζεται συχνά στη συζήτηση μεταξύ foundation και κρέμας CC είναι τα οφέλη για την επιδερμίδα που περιέχουν οι κρέμες CC. Συχνά προωθούνται στην αγορά ως προϊόν ενός βήματος ή ως προϊόν «όλα σε ένα». Οι κρέμες CC μπορεί να περιέχουν έναν συνδυασμό συστατικών, όπως SPF, χρωστικές ουσίες και ενυδατικά στοιχεία. Τείνουν να χρησιμοποιούν τεχνολογία διάθλασης του φωτός που διαχωρίζει το φως καθώς αυτό ανακλάται στο δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση ερυθρότητας ή μελάγχρωσης, για να δώσουν ένα πιο ομοιόμορφο φινίρισμα στο δέρμα, χωρίς την πληρέστερη κάλυψη που παρέχει το foundation. 

Τι κάνει μια CC cream; 

Οι κρέμες CC έχουν συχνά και άλλα οφέλη, όπως προστασία με SPF ή ενυδατικά συστατικά, αλλά η κύρια δουλειά μιας κρέμας CC είναι να εξουδετερώνει τα χρώματα στο δέρμα σου. Η κρέμα CC, γνωστή και ως προϊόν διόρθωσης χρώματος της επιδερμίδας, λειτουργεί ως concealer και foundation που διορθώνει το χρώμα σε ένα. Εξουδετερώνει την εμφάνιση των ατελειών του δέρματός σας, συμπεριλαμβανομένης της ερυθρότητας ή της μελάγχρωσης. 

  γυναίκα που βάζει κρέμα στο προσωπο της

Foundation VS CC cream: Οι βασικές τους διάφορες 

Ενώ με την πρώτη ματιά αυτές οι δύο επιλογές βάσης μπορεί να φαίνονται αρκετά παρόμοιες, υπάρχουν βασικές διαφορές που μπαίνουν στο παιχνίδι όταν μπαίνεις στα βασικά της συζήτησης foundation vs CC cream.  

Διόρθωση χρώματος: Το στοιχείο βρίσκεται στο όνομα. Η δουλειά μιας κρέμας CC είναι να διορθώνει τους τόνους στην επιδερμίδα σας τις περισσότερες φορές την ερυθρότητα ή τη θαμπάδα. Τα foundation μπορούν συνήθως να καλύψουν αυτούς τους τόνους, αλλά δεν θα τους διορθώσουν με τον τρόπο που μπορεί να το κάνει μια κρέμα CC. Αυτό καθιστά τις CC μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για άτομα που υποφέρουν από ερυθρότητα και ροδόχρου ακμή. 

Οφέλη για την περιποίηση της επιδερμίδας: Τα foundations μπορεί να είναι φιλικά προς το δέρμα, αλλά αυτό δεν είναι συνήθως ένα από τα κύρια σημεία πώλησής τους. Οι κρέμες CC συνήθως βασίζονται στην περιποίηση της επιδερμίδας και οι περισσότερες προσφέρουν SPF και οφέλη ενυδάτωσης. 

Κάλυψη: Οι κρέμες CC τείνουν να είναι ελαφρύτερες, οπότε μπορούν να είναι λίγο πιο επιεικείς αν δεν είστε αρκετά σίγουρες για το πώς να βρείτε την απόχρωση του foundation σου. Και παρόλο που συχνά αναφέρονται ως concealer και foundation σε ένα, συνήθως δεν προσφέρουν την κάλυψη που θα μπορούσε να προσφέρει ένα παχύτερο, πιο αδιαφανές foundation. Έτσι, θα πρέπει ακόμα να μάθεις πώς να εφαρμόζεις το κονσίλερ αν φοράτε CC αλλά έχετε ατέλειες ή μαύρους κύκλους που θα ηθέλες να κρύψεις.   

Σταθερή δύναμη: Εδώ είναι που το foundation τείνει να κερδίσει τη συζήτηση foundation vs CC cream, επειδή οι CC είναι ελαφρύτερες και πιο ενυδατικές, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν κολλάνε για τόσο πολύ. Τα foundations είναι συνήθως πιο ανθεκτικά. Οι κρέμες CC είναι φανταστικές για γρήγορη κάλυψη, αν δεν σκοπεύεις να το φορέσεις σε ολόκληρο το πρόσωπο, αλλά πρέπει να εξισορροπήσεις τον τόνο του δέρματός σου. Ωστόσο, για μια βραδινή έξοδο όπου θα χρειαζόσουν κάτι πιο ανθεκτικό, θα λέγαμε να επιλέξεις ένα foundation. 

  γυναικεια χερια που κράτανε ενα σωλιναριο με make-up

Πότε πρέπει να χρησιμοποιώ:Foundation VS CC cream 

Όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις από τη βάση σου κάθε μέρα. Αν ψάχνεις για μια ελαφριά βάση που δεν χρειάζεται απαραίτητα να διαρκεί 10 ώρες, προτίμησε μια CC. Αν ψάχνεις για κάτι πιο ανθεκτικό με μεγαλύτερη κάλυψη, να μείνεις σε ένα foundation. 

Αν προτιμάς ένα αψεγάδιαστο φινίρισμα ή θέλεις μια εμφάνιση που θα διαρκέσει, όπως για παράδειγμα για μια ειδική εκδήλωση, τότε ένα foundation είναι σίγουρα για σένα. Αν θέλεις να διορθώσεις ελαφρώς τον τόνο της επιδερμίδας, αλλά δεν αναζητάς κάλυψη, τότε μια κρέμα CC μπορεί να είναι ο σωστός τρόπος. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να χρησιμοποιούν και τα δύο για να ταιριάζουν σε διαφορετικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, ενώ βρίσκεσαι σε διακοπές, μια κρέμα CC μπορεί να είναι αρκετή, αλλά αν παρευρίσκεσαι σε μια ειδική εκδήλωση, τότε η κάλυψη και η διάρκεια του foundation μπορεί να έχει περισσότερο νόημα. 

  γυναικα με κιτρινο σακάκι που βάφεται με ένα πινέλο

Πώς να εφαρμόσεις την CC cream 

Επειδή είναι συχνά διαφορετικές οι υφές και τα φινιρίσματα τους, ο τρόπος εφαρμογής του foundation θα διαφέρει από τον τρόπο που θα εφαρμόζεις την κρέμα CC. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η κρέμα CC διαφέρει από το foundation, επειδή οι κρέμες CC τείνουν να είναι πιο ελαφριές και μπορεί επίσης να είναι πιο θρεπτικές λόγω των πλεονεκτημάτων περιποίησης της επιδερμίδας.   

Ανάλογα με την επιδερμίδα σου, μπορεί να διαπιστώσεις ότι δεν χρειάζεται να ενυδατώνεις το δέρμα σου τόσο καλά πριν από την εφαρμογή μιας κρέμας CC. Μπορεί να μπορείς εύκολα να την απλώσεις με τα χέρια σου σε ένα λεπτό στρώμα σε όλη την επιδερμίδα, πριν την περάσεις με μασάζ με τα δάχτυλά σου και να την κατεβάζεις στο λαιμό.  

Μπορείς φυσικά να εξακολουθείς να χρησιμοποιείς τα καλύτερα πινέλα βάσης για να εφαρμόσεις οποιαδήποτε βάση, αλλά λόγω της ελαφρύτερης υφής, η χρήση των δαχτύλων σου μπορεί να βοηθήσει μια κρέμα CC να βυθιστεί καλύτερα και να φαίνεται πιο φυσική. 

  γυναικα που βαζει make-up

Foundation VS CC cream: Το συμπέρασμα  

Έτσι, έχοντας εμβαθύνει στη συζήτηση foundation vs CC cream, πού βρισκόμαστε; Πραγματικά, και οι δύο βάσεις έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, οπότε είναι δύσκολο να αναδείξουμε νικητή, αλλά αν μας ανάγκαζαν να διαλέξουμε ένα από τα δύο, μία για πάντα, σίγουρα θα προτιμούσαμε ένα foundation καθαρά από πρακτική άποψη, για την ανθεκτικότητα και την καλύτερη κάλυψη. Ωστόσο, θα έλειπε η χρήση μιας κρέμας CC αν μας επιβαλλόταν αυτή η πολύ εξειδικευμένη επιλογή. Οι κοκκινίλες είναι μια από τις κύριες ανησυχίες του δέρματός, για κάποιες οπότε μια καλή CC είναι ένας πραγματικός ήρωας στο νεσεσέρ με τα προϊόντα του μακιγιάζ σου. 

Μια κρέμα CC είναι μια καλή εισαγωγή για κάποιον που δεν έχει συνηθίσει να φοράει ή δεν του αρέσει συνήθως η αίσθηση του μακιγιάζ στο πρόσωπο. Κατά κανόνα, η συνοχή μιας κρέμας CC μπορεί να είναι λίγο πιο ελαφριά και φρέσκια στο δέρμα, αλλά εξαρτάται πραγματικά από τις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε μιας ξεχωριστά και φινίρισμα που επιδιώκει να επιτύχει.   

Διάβασε επίσης

Το μαγικό κονσίλερ στο οποίο «ορκίζεται» η Zoë Kravitz

Η κόρη των αστέρων Lenny Kravitz και Lisa BonetZoë Kravitz, βρίσκεται στο προσκήνιο από τότε που δεν μπορούσε να περπατήσει. Το 2007 – σε ηλικία 18 ετών – πρωταγωνίστησε στην πρώτη της ταινία, τη ρομαντική κωμωδία «No Reservations», στο πλευρό της Catherine ZetaJones, σύμφωνα με το GQΣτη δεκαετία και πλέον που μεσολάβησε, η Kravitz έχει καλλιεργήσει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο, εμφανιζόμενη σε blockbusters όπως το «Divergent»  και το «XMen», καθώς και σε αγαπημένες σειρές όπως το «High Fidelity»  του Hulu και το «Big Little Lies»  του HBO

Zoë Kravitz

Στην πορεία, η ηθοποιός έχει αποκτήσει φήμη για το στυλ της ως «cool gir», ένα αβίαστο μείγμα από grunge και chiccasual και couture. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε το εκπληκτικό φόρεμά της εμπνευσμένο από την Catwoman στην πρεμιέρα του «The Batman» το 2022; Ή εκείνη τη στιγμή με το πλέγμα στο Met Gala του 2021; Εκτός από την γκαρνταρόμπα της, η Kravitz είναι γνωστή για το «nomakeup μακιγιάζ» της, επιδεικνύοντας μάλιστα την καθημερινή της ρουτίνα σε ένα «Beauty Secrets»  της Vogue το 2021. «Υπάρχουν διαφορετικά είδη μακιγιάζ και ο καθένας βρίσκει το δικό του στυλ, αλλά μου αρέσει να προσπαθώ να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να ενισχύουν τα πράγματα που αγαπούν και να μην προσπαθούν να αλλάξουν εντελώς το πρόσωπό τους ή να αναμορφώσουν εντελώς το πρόσωπό τους», λέει η ηθοποιός και προσθέτει: «Ο καθένας είναι τόσο όμορφος με τον δικό του τρόπο». Ως παγκόσμια πρέσβειρα του YSL Beauty, η Zoë Kravitz δεν είναι άγνωστη στα προϊόντα της, υποστηρίζοντας ιδιαίτερα το κονσίλερ της.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τριχόπτωση μετά τον covid
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr