Now Reading
Οι γρατζουνιές στα παπούτσια σε φοβίζουν πως καταστράφηκαν; #not υπάρχουν τρόποι να τις αφαιρέσεις

Οι γρατζουνιές στα παπούτσια σε φοβίζουν πως καταστράφηκαν; #not υπάρχουν τρόποι να τις αφαιρέσεις

Avatar photo
ΑΣΗΜΝΕΝΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Τα παπούτσια ταλαιπωρούνται πολύ και οι γρατζουνιές είναι μέρος αυτής της ταλαιπωρίας. Να πώς να τις αφαιρέσεις.

Τα παπούτσια κυριολεκτικά ταλαιπωρούνται καθημερινά, είτε γιατί «σπάει» το δέρμα τους είτε γιατί μπορεί να τα γρατζουνίσεις. Αν τα γρατζουνίσεις θεωρείς πως τα παπούτσια σου δε θα επανέλθουν κι έτσι σκέφτεσαι ότι ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείς. Ευτυχώς όμως υπάρχουν ορισμένα hacks που σου προσφέρουν τρόπους για να τα διορθώσεις.

Τις διορθώσεις αυτές μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σχεδόν σε οποιοδήποτε είδος υλικού. Ωστόσο, προτού προχωρήσεις με οποιοδήποτε συγκεκριμένο προϊόν, θα πρέπει να το δοκιμάσεις σε  ένα δυσδιάκριτο μέρος του παπουτσιού για να βεβαιωθείς ότι δε θα επιφέρει περαιτέρω τη ζημιά. Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορείς να περιποιηθείς τα «τραυματισμένα » σου παπούτσια.

1. Δέρμα

Το δέρμα είναι ένα από τα υλικά υψηλής ποιότητας από τα οποία μπορεί να κατασκευαστεί ένα παπούτσι, αλλά ακόμα κι έτσι, τα δερμάτινα παπούτσια δεν είναι αδιαπέραστα από γρατζουνιές. Πριν τα περιποιηθείς, βεβαιώσου ότι είναι καθαρά και χωρίς υπολείμματα.

  • Ελαφριές γρατζουνιές: Συχνά, μια ελαφριά γρατζουνιά απαιτεί μόνο λίγο ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Απλώς χρησιμοποίησε μια βούρτσα ή ένα πανί παπουτσιών και πέρασε την «πληγείσα» περιοχή μέχρι να φύγει το σημάδι. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, επανέλαβε τη διαδικασία.
  • Βαθιές γρατζουνιές: Οι πιο βαθιές γρατζουνιές απαιτούν λιγότερο προϊόν. Σκούπισε τα παπούτσια με ένα υγρό πανί και στέγνωσε τα στον αέρα. Πέρασε τα με λίγο βερνίκι παπουτσιών και στη συνέχεια σκούπισε τα με μια βούρτσα ή ένα μαλακό πανί. Ίσως χρειαστούν μερικές στρώσεις για να τα επαναφέρεις στο 100%.

ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Ένας τρόπος για να αποτρέψεις τις γρατζουνιές ή τουλάχιστον να διευκολύνεις την απομάκρυνση τους, είναι να γυαλίζεις τα δερμάτινα παπούτσια τακτικά. Αυτή η συντήρηση θα τα κρατήσει ενυδατωμένα, με αποτέλεσμα να φαίνονται νεότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το στεγνό δέρμα πάντα θα σπάει και θα γρατσουνίζεται πιο εύκολα από το καλά συντηρημένο δέρμα.

2. Αφαίρεση σημαδιών από το Crocs

CROCS

Τα Crocs είναι κατασκευασμένα από ένα τέτοιο υλικό που είναι ανθεκτικό στη φθορά. Ωστόσο, περιστασιακά συμβαίνουν γδαρσίματα. Η εταιρεία λέει για την κλασική έκδοση ότι η λύση είναι να χρησιμοποιήσεις έναν ήπιο συνδυασμό σαπουνιού και κρύου νερού και είτε να καθαρίσεις τα σημεία είτε να τα πλύνεις πλήρως στο χέρι. Για τα μάλλινα Crocs, μας προτείνει, να καθαρίσουμε το επάνω μέρος με μια μαλακή συρμάτινη ή πλαστική βούρτσα και να εφαρμόσουμε ένα στεγανωτικό σπρέι. Για fleece ή με καμβά Crocs, χρησιμοποίησε απαλό σαπούνι και ένα υγρό πανί. Σε όλες τις περιπτώσεις, στέγνωσε τα Crocs με φυσικό τρόπο.

3. Αφαίρεση σημαδιών από sneakers ή παπούτσια από καουτσούκ/σουέτ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΑ

Για αθλητικά παπούτσια κατασκευασμένα από καουτσούκ ή και σουέτ, μια Mr. Clean Magic Eraser (κοινώς το λευκό σφουγγαράκι) είναι συχνά το μόνο που χρειάζεται για να φύγουν οι γρατζουνιές. Το σφουγγάρι αυτό είναι ωραίο και απαλό όταν βρέχεται και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Απλώς βρέξε το σφουγγάρι, αφαίρεσε την περίσσεια νερού και τρίψε απαλά το γρατζούνισμα. Χρησιμοποίησε ένα υγρό πανί για να σκουπίσεις τυχόν υπολείμματα προϊόντος. Το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα αναμειγνύοντας τα και κάνοντας τα σε μια πάστα μπορούν επίσης να καθαρίσουν τα σουέτ παπούτσια.

ΑΣΗΜΝΕΝΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Διάβασε επίσης:

Ουπς! Λερώθηκαν οι σουετ μπότες σου; Δες πώς θα τις καθαρίσεις χωρίς να χαλάσουν

Η απόκτηση ενός ζευγαριού μπότες από σουέτ μας γεμίζει χαρά καθώς το υλικό αυτό δημιουργεί μια απόλυτη χειμωνιάτικη θαλπωρή. Είναι όμως ένα πολύ ευαίσθητο υλικό και ο προβληματισμός μας στην αγορά των σουέτ παπουτσιών είναι η φροντίδα τους αλλά και η καθαριότητα τους. Παρόλα αυτά οι ειδικοί μας επιβεβαιώνουν πως μπορούμε να διατηρούμε τις μπότες μας από σουέτ, σαν καινούργιες.

ΛΕΟΠΑΡ ΜΠΟΤΕΣ

Η διατήρηση αυτού του κλασικού χειμερινού προϊόντος μπορεί να είναι αινιγματική, γι’ αυτό και μάθαμε ποια είναι τα μυστικά και οι λεπτομέρειες του πως ακριβώς να καθαρίσεις τα σουέτ παπούτσια και με αυτόν τον τρόπο να  διαρκέσουν για τις επόμενες εποχές. Από το πως να αγοράσεις τις καλύτερες σουέτ μπότες μέχρι τις καλύτερες προεπεξεργασίες σουέτ που θα αποτρέψουν τη ζημιά από το νερό και τους λεκέδες από αλάτι. Οι ειδικοί μοιράζονται τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να διατηρήσεις τις σουέτ μπότες σαν καινούργιες.

Δες εδώ τους τρόπους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
παιδικό αρκουδάκι
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
cargo


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top