Now Reading
5 θηλυκά floral αρώματα που μυρίζουν άνοιξη

5 θηλυκά floral αρώματα που μυρίζουν άνοιξη

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
floral αρώματα

Λαμπερά, φρέσκα και απόλυτα floral αρώματα που θα σε συνοδεύσουν σε κάθε σου μοναδική στιγμή αυτή την άνοιξη!

Τα λουλούδια έχουν μια καλά κωδικοποιημένη γλώσσα, τα χρώματα και οι τύποι τους είναι σαν ένα αλφάβητο με το οποίο μπορείς να εκφράσεις κάτι για τον εαυτό σου ή να κάνεις μια δήλωση σε άλλους. Κι αν τα πέταλα είναι σαν λέξεις, η μυρωδιά τους γίνεται οσφρητικό ποίημα, ανάμνηση συναισθημάτων.

Τα ανοιξιάτικα αρώματα είναι σαν ένας ανθισμένος κήπος, που σε προσκαλεί στο χρώμα και στην αναγέννηση. Οι ανθοδέσμες με ασυνήθιστους συνδυασμούς είναι μια δήλωση αγάπης για τη ζωή. Όταν ο Monsieur Dior δημιούργησε το Miss Dior το 1947, ήθελε το floral άρωμά του του να είναι αντίδοτο στην ακαμψία, μια κραυγή χαράς μετά από δύσκολες στιγμές. Φαντάσου απλά να ανοίγεις την αγκαλιά σου και να αφήνεις τον εαυτό σου να καθοδηγείται από την ουσία και τις αποχρώσεις των λουλουδιών για να αντιληφθείς την ελευθερία, την αγάπη και την ομορφιά.

floral αρώματα

Όπως τα λουλούδια έχουν μοναδικές αποχρώσεις που αποκτούν διαφορετικές έννοιες, έτσι και τα αρώματα είναι προσωπικά αντικείμενα που γίνονται πάντα νέα όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα. Η ουσία τους αλλάζει και παίρνει το «σχήμα» του χρήστη, μεταμορφώνεται σε γλώσσα του σώματος.

Στην αρωματοποιία, οι ιδιότητες των λουλουδιών αλλάζουν επίσης ανάλογα με το πώς και το πότε μαζεύονται. Οι συλλέκτες, χρησιμοποιώντας τεχνικές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, εκτελούν μια σειρά από ακριβείς κινήσεις, που αναπτύχθηκαν για να διατηρήσουν τη μεταξένια υφή των πετάλων. Για τα τριαντάφυλλα, οι καλλιεργητές αφαιρούν κάθε λουλούδι από το στέλεχος με ένα μόνο χτύπημα. Τυλιγμένα σε ποδιές και έτοιμα για απόσταξη, τα τριαντάφυλλα μεταφέρονται σε μεγάλες πάνινες σακούλες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να διατηρηθεί όλη η φρεσκάδα τους. Το τριαντάφυλλο, λουλούδι του Μαΐου, είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα συστατικά στην αρωματοποιία, στην πιο αγνή του μορφή ή για πρωτότυπους συνδυασμούς. Μαζί της είναι παιώνια, γιασεμί, μερικές φορές γεράνι, νερόλι ή άνθη πορτοκαλιάς.

Η έννοια των λουλουδιών

Το τριαντάφυλλο

Σύμφωνα με τον Frédéric Malle «Το τριαντάφυλλο είναι για την αρωματοποιία ό,τι το γυμνό για το σχέδιο». Αγνό, φουτουριστικό, εκλεπτυσμένο, ακόμη και συνθετικό: κάθε μύτη του αρωματοποιού έχει τη δική του ερμηνεία αυτού του λουλουδιού, το πιο εννοιολογικό θέμα στην αρωματοποιία. Σύμβολο του πάθους, το τριαντάφυλλο παίρνει διαφορετικές υποδηλώσεις ανάλογα με το χρώμα. Κόκκινο τριαντάφυλλο: αγάπη και πάθος. Λευκό τριαντάφυλλο: αγνότητα. Ροζ τριαντάφυλλο: είναι το χρώμα της τρυφερότητας και της στοργής. Κίτρινο τριαντάφυλλο: στην αγάπη συμβολίζει τη ζήλια, αλλά είναι επίσης σύμβολο χαράς και μοιράσματος.

Η τουλίπα

Η απλότητά του ζωντανή από έντονα χρώματα φωτίζει και φέρνει τις πρώτες νότες της άνοιξης στο σπίτι. Όπως εξηγούν οι ειδικοί της Interflora, η έννοια της τουλίπας συνδέεται και με τα χρώματα. Ροζ τουλίπα: θυμίζει ένα αληθινό και βαθύ συναίσθημα, το οποίο βασίζεται στη στοργή και την τρυφερότητα. Λευκή τουλίπα: είναι σύμβολο αγνότητας και απλότητας και είναι το λουλούδι της ειλικρίνειας. Κίτρινη τουλίπα: έχει το χρώμα του ήλιου και καλή διάθεση. Κόκκινη τουλίπα: μια εναλλακτική στο τριαντάφυλλο για να εκφράσεις την αγάπη. Πορτοκαλί τουλίπα: συμβολίζει τη δημιουργικότητα και μεταφέρει μια αίσθηση αρμονίας.

Η παιώνια

Η παιώνια, με τα περιτυλιγμένα και απαλά πέταλά της, μιλάει για ομορφιά, αντιπροσωπεύει την ειλικρίνεια, τη στοργή και την αρχοντιά του μυαλού. Ονομάζεται και τριαντάφυλλο χωρίς αγκάθια, όταν είναι κόκκινο, πολύ συνηθισμένο στην Κίνα, συμβολίζει την ευημερία. Η λευκή παιωνία είναι ένα λουλούδι που επικοινωνεί αγνότητα και ειρήνη, η ροζ παιώνια, το συμβολικό χρώμα του λουλουδιού, αντιπροσωπεύει όλη την αρχοντιά του μυαλού, είναι το λουλούδι του γάμου που ενσαρκώνει την ακαταμάχητη έλξη μεταξύ των ερωτευμένων.

Η φρέζια

Συμβολίζει τη στοχαστικότητα. Αυτό το καθιστά ιδανικό λουλούδι για δώρο για να ενσταλάξει την ελπίδα και την καλή διάθεση σε κάποιον που περνάει μια δύσκολη στιγμή. Η αγνή ψυχή του το κάνει ιδανικό λουλούδι και για μπουκέτα.

Το γιασεμί

Το άρωμα του γιασεμιού είναι ηρεμιστικό και καταπραϋντικό. Το αιθέριο έλαιο γιασεμιού είναι γνωστό ως ο βασιλιάς των ελαίων και χρησιμοποιείται για την προώθηση ποιοτικού ύπνου και τη μείωση του άγχους. Είναι επίσης ένα αρχαίο φυτικό φάρμακο λόγω της αντισηπτικής ή αντιφλεγμονώδους δύναμής του. Το λευκό γιασεμί είναι σύμβολο καλοσύνης.

Το γεράνι

Στην αρωματοθεραπεία, το γεράνι χρησιμοποιείται για τις εξισορροπητικές του ιδιότητες. Το κόκκινο γεράνι είναι το λουλούδι που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση για άνεση και παρηγοριά.

Η ορτανσία

Η ορτανσία, ένα αρχαίο και κομψό λουλούδι, είναι σύμβολο αφθονίας και ευγνωμοσύνης. Η μπλε ορτανσία μεταφέρει εμπιστοσύνη, στοργή και ευτυχία. Η λευκή ορτανσία: εκφράζει ειλικρίνεια. Ροζ ορτανσία: είναι το λουλούδι της ομορφιάς και της ευγνωμοσύνης, αλλά και της αγάπης.

Τα 5 απόλυτα θηλυκά floral αρώματα

floral αρώματα

Guerlain Aqua Allegoria Harvest Rosa Rossa Eau De Toilette

floral αρώματα

Ένα υπέροχο άρωμα, εμπνευσμένο από τις όψεις του τριαντάφυλλου και τη μεταβαλλόμενη μυρωδιά του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτό το λουλούδι και να δώσουν την ουσία του φρεσκοκομμένου λουλουδιού, οι Perfumers Guerlain πρόσθεσαν στο άρωμα βιολογικό ροδόνερο Grasse, που του δίνει βάθος και ένταση, συνδύασαν τις φρουτώδεις και αμυγδαλωτές νότες του βουλγαρικού τριαντάφυλλου με μελώδεις τόνους από την ουσία του τουρκικού τριαντάφυλλου.

 Chloé Nomade Eau De Parfum 

floral αρώματα

Ένα floral και φρέσκο άρωμα που «αγκαλιάζει» το πνεύμα της περιπετειώδους θηλυκότητας . Η έντονη μυρωδιά των βρύων αντισταθμίζεται από την αισθησιακή γλυκύτητα του δαμάσκηνου Mirabelle και την ανθοφορία της φρέζιας. Ένα άρωμα εμπνευσμένο από την ελευθερία, τις εκπλήξεις και το πάθος για ανοιχτούς ορίζοντες.

Dior JOY by Dior Eau De Parfum 

floral αρώματα

Η οσφρητική του ταυτότητα παρουσιάζει αυθορμητισμό, καθαρότητα και πλούτο. Όλη η χαρά αιχμαλωτίζεται σε ένα άρωμα, που χαρακτηρίζεται από μια αύρα απαλότητας και ενέργειας. Μια ωδή στην απόλαυση και στη ζωή. Ένα Eau De Parfum που ακτινοβολεί από το λαμπερό χαμόγελο των λουλουδιών και των εσπεριδοειδών, το απαλό χάδι των ξύλων και τη γαλήνη των musks. Ένα άρωμα με χιλιάδες πτυχές αλλά ταυτόχρονα κρυστάλλινα ξεκάθαρο.

Estée Lauder Beautiful Magnolia Eau De Parfum

floral αρώματα

Ένα οσφρητικό μείγμα που υπνωτίζει με χαρακτηριστικές νότες από πλούσια μανόλια, γαρδένια, θερμές νότες από ξύλα και λαμπερό Musk. Ρομαντικό, θηλυκό και λαμπερό. Ένα άρωμα που σε παροτρύνει να τολμήσεις να ονειρευτείς, να επιθυμήσεις, να πιστέψεις!

Armani My Way Eau De Parfum

floral αρώματα

Με μότο του το «I AM WHAT I LIVE.», αυτό το απόλυτα θηλυκό floral άρωμα μας προσκαλεί να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να ζήσουμε ουσιαστικές εμπειρίες και συναναστροφές ταξιδεύοντας στον κόσμο.

Διάβασε επίσης:

Τι να κάνεις εάν εφαρμόσεις μεγαλύτερη ποσότητα αρώματος από την επιθυμητή

Υπάρχουν φορές που έχουμε εφαρμόσει βιαστικά το άρωμά μας με αποτέλεσμα να ψεκάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα από την ιδανική. Ίσως πάλι να εφαρμόσαμε την απαραίτητη ποσότητα, αλλά μετά δεν το μυρίζαμε πάνω μας, οπότε προσθέσαμε λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να μπούμε στο μετρό ή στο αυτοκίνητο και να μυρίζουμε πολύ έντονα το δικό μας άρωμα.

Μεταξύ μας μπορείς να το παραδεχτείς, έχεις παρατηρήσει κι εσύ τους ανθρώπους γύρω σου για να δεις κάποια αντίδραση στα πρόσωπά τους καθώς ο χώρος πλημμυρίζει από το άρωμά σου. Ίσως πάλι η κατάσταση είναι περισσότερο αμήχανη όταν είσαι στη δουλειά ή βρίσκεσαι σε μια γεμάτη αίθουσα αναμονής και ακούς ανθρώπους να σχολιάζουν πώς μυρίζουν ένα δυνατό άρωμα.
Επίσης, έχεις σίγουρα σκεφτεί ότι μόλις βγεις για λίγο στον αέρα, η ένταση του αρώματος θα μειωθεί, χωρίς βέβαια να γνωρίζεις αν αληθεύει πραγματικά αυτό. Τελικά, υπάρχει κάποια αποτελεσματική λύση για να μειώσεις την ένταση του αρώματός σου;

Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εμμηνορροϊκός κύκλος και ομορφιά: Ποιες θεραπείες να επιλέξεις σύμφωνα με τις φάσεις του κύκλου σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr