Now Reading
2 μύθοι που θα πρέπει να πάψεις να πιστεύεις για τη βασίλισσα της αντιγήρανσης, τη ρετινόλη

2 μύθοι που θα πρέπει να πάψεις να πιστεύεις για τη βασίλισσα της αντιγήρανσης, τη ρετινόλη

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
μύθοι για τη ρετινόλη

Η ρετινόλη και οι μύθοι που επικρατούν γύρω από το όνομά της.

Η ρετινόλη είναι ένα εξαίρετο ισχυρό δραστικό συστατικό που έχει στεφθεί εδώ και χρόνια με τον τίτλο της «βασίλισσας της αντιγρήρανσης». Κι όπως συχνά συμβαίνει για κάθε αξιοθαύμαστο μέλος μιας βασιλικής οικογένειας, γύρω από το όνομά της επικρατούν διάφοροι μύθοι! Άλλοι επιβεβαιώνονται ως αληθείς κι άλλοι διαψεύδονται.
Δύο από αυτούς θα διαψεύσουμε κι εμείς, παροτρύνοντας κι εσένα να πάψεις να πιστεύεις πια σε αυτούς.

μύθοι για τη ρετινόλη

Μύθος #1: Η ρετινόλη λεπταίνει το δέρμα.

μύθοι για τη ρετινόλη

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ρετινόλη λεπταίνει το δέρμα. Στην πραγματικότητα, η ρετινόλη επαναπυκνώνει το δέρμα, οδηγώντας σε μια πιο νεανική, σφριγηλή και υγιή επιδερμίδα. Ο λόγος για τον οποίο πιστεύεται ότι η ρετινόλη λεπταίνει το δέρμα οφείλεται στη δραματική ανανέωση που συμβαίνει όταν αρχίζει κάποιος να ενσωματώνει τη ρετινόλη ή κάποιο παράγωγό της στη ρουτίνα περιποίησής του.

Αν η ρετινόλη είναι πολύ ισχυρή για το δικό σου δέρμα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ξεφλούδισμα και να γίνει αρκετά ευαίσθητο.
Τα ρετινοειδή αραιώνουν μόνο το εξωτερικό τμήμα του δέρματος που αποτελείται από πολλά στρώματα νεκρών και κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος που έχουν συσσωρευτεί. Είναι κολλημένα στην επιφάνεια της επιδερμίδας λόγω του γεγονότος ότι ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων επιβραδύνεται με την ηλικία και τη φθορά του περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα είναι ένα εμφανώς θαμπό και ανάγλυφο δέρμα.
Η ρετινόλη βοηθά στην αποβολή αυτών των στρωμάτων συσσώρευσης που το σώμα δεν μπορούσε να αποβάλει από μόνο του. Είναι μια προπόνηση για το δέρμα που βοηθά το δέρμα σου να λειτουργεί σωστά αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων σου—αυτό που χρειάζεσαι για να αποκαλύψεις το υγιές, νέο, όμορφο δέρμα από κάτω».

Μύθος #2: Η ερυθρότητα και ξεφλούδισμα σημαίνει ότι το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο για να χρησιμοποιήσεις ρετινόλη.

μύθοι για τη ρετινόλη

Η δεύτερη παρανόηση είναι ότι εάν κοκκινίσεις ή ξεφλουδίσεις μετά την πρώτη χρήση, είσαι πολύ ευαίσθητη ή αλλεργική στη ρετινόλη και θα πρέπει απλώς να τη διαγράψεις εντελώς από τα προιόντα περιποίησης του δέρματός σου. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι μια ελαφριά ερυθρότητα ή ξεφλούδισμα όταν εισάγεις ένα ρετινοειδές στην επιδερμίδα σας. Να θυμάσαι, ότι απολεπίζει το νεκρό στρώμα κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος, όχι το υγιές φρέσκο δέρμα που κρύβεται από κάτω. Λοιπόν, μην ανησυχείς. Το νέο, υγιές δέρμα είναι καθ’ οδόν! Να είσαι υπομονετική, το δέρμα σου θα εκπαιδευτεί σταδιακά και θα προσαρμοστεί.

Διάβασε επίσης:

Μαλικό οξύ: Η τέλεια εναλλακτική λύση της ρετινόλης για το ευαίσθητο δέρμα

Μαγικό ραβδί για να αποκτήσουμε τέλεια καθαρή, λεία και λαμπερή επιδερμίδα, δεν υπάρχει. Υπάρχει μια πληθώρα προϊόντων ομορφιάς και συστατικών που μπορούν να μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε με τον πιο στοχευμένο τρόπο.

ορός αντιγήρανσης

Ένα πολύ διάσημο μαγικό συστατικό στην ομορφιά είναι η ρετινόλη. Προέρχεται από τη βιταμίνη Α και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διάφορων δερματικών παθήσεων, όπως παραδείγματος χάριν για την ατιμετώπιση της ακμής και της γήρανσης κάθε τύπου δέρματος
Η ρετινόλη μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα στην επιδεδρμίδα του προσώπου: βοηθάει στην αποσυμφόρηση των φραγμένων πόρων, στην ακμή, στις κηλίδες ηλικίας, στις ρυτίδες και στη θαμπή του δέρματος.

Δες εδώ την τέλεια εναλλακτική λύση της ρετινόλης για το ευαίσθητο δέρμα

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνδύασε διαφορετικά σαμπουάν και conditioner για καλύτερα αποτελέσματα στα μαλλιά σουDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top