Now Reading
Μαλικό οξύ: Η τέλεια εναλλακτική λύση της ρετινόλης για το ευαίσθητο δέρμα

Μαλικό οξύ: Η τέλεια εναλλακτική λύση της ρετινόλης για το ευαίσθητο δέρμα

Avatar photo
ορός αντιγήρανσης

Άν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, το μαλικό οξύ είναι το συστατικό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου.

Μαγικό ραβδί για να αποκτήσουμε τέλεια καθαρή, λεία και λαμπερή επιδερμίδα, δεν υπάρχει. Υπάρχει μια πληθώρα προϊόντων ομορφιάς και συστατικών που μπορούν να μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε με τον πιο στοχευμένο τρόπο.
Ένα πολύ διάσημο μαγικό συστατικό στην ομορφιά είναι η ρετινόλη. Προέρχεται από τη βιταμίνη Α και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διάφορων δερματικών παθήσεων, όπως παραδείγματος χάριν για την ατιμετώπιση της ακμής και της γήρανσης κάθε τύπου δέρματος
Η ρετινόλη μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα στην επιδεδρμίδα του προσώπου: βοηθάει στην αποσυμφόρηση των φραγμένων πόρων, στην ακμή, στις κηλίδες ηλικίας, στις ρυτίδες και στη θαμπή του δέρματος.
Η ρετινόλη όμως ως ένα αρκετά ισχυρό συστατικό, μπορεί να δημιουργήσει κάποια ανεπιθύμητα συμπτώματα που δημιουργούν έντονη δυσφορία στο δέρμα (ερεθισμοί, αίσθηση τραβήγματος, κνησμός, ξεφλουδισμένο δέρμα). Γεγονός που την καθιστά απόλυτως ακατάλληλη για τη φροντίδα μιας ευαίσθητης επιδερμίδας, ακόμη και σε χαμηλή δοσολογία. Θα ήταν καλό να τονίσουμε επίσης πως η χρήση ρετινόλης απαγορεύεται για την περίοδο μια γυναίκα είναι έγκυος ή θηλάζει

ευαίσθητο δέρμα

 

Αν ψάχνεις για ένα συστατικό που προσφέρει τα οφέλη της ρετινόλης, αλλά είναι απαλλαγμένο από πιθανές παρενέργειες, τότε ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις το μαλικό οξύ.

 

ορός προσώπου

Τι είναι το μαλικό οξύ;

Το μαλικό ή μηλικό οξύ είναι ένα άλφα υδροξυοξύ (AHA) που μπορεί να βρεθεί σε φρούτα όπως μήλο, δαμάσκηνα, κράνμπερι και σταφύλια. Όσον αφορά στη χρήση του σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, ως άλφα υδροξυοξύ, λειτουργεί ως απολεπιστικό με σκοπό να προσφέρει φως και λάμψη στο δέρμα, αποφράσσοντας τους πόρους. Επίσης, μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και την υπερμελάγχρωση (γνωστή και ως κηλίδες ηλικίας). Παράλληλα όμως το μαλικό οξύ στη διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Ο λόγος που το μαλικό οξύ είναι ιδιαίτερα καλό για το ευαίσθητο δέρμα είναι λόγω της χημικής του δομής. Σύμφωνα με το Byrdie.com , τα μόριά του είναι μεγαλύτερα από άλλα οξέα, όπως το γλυκολικό οξύ, . Τα μεγαλύτερα μόρια ισοδυναμούν με λιγότερη διείσδυση στο δέρμα, πράγμα που σημαίνει λιγότερες πιθανότητες ερεθισμού.

Το μηλικό οξύ είναι πιο αποτελεσματικό σε συνδυασμό με άλλα AHAs

ορός αντιγήρανσης

Το μαλικό οξύ μπορεί να συνδυαστεί με άλλα AHAs, έχοντας ακόμη πιο αποτελεσματική δράση. Για παράδειγμα, συνεργάζεται άψογα με το γαλακτικό οξύ ή το γλυκολικό οξύ.
Εάν επιθυμείς να εμπλουτίσεις τη ρουτίνα πειποίησής σου με προϊόντα σας με βάση το AHA, είναι πιθανώς καλύτερο να αφήσετε την επίστρωση οξέος σε επαγγελματίες, καθώς δεν θέλετε να καταλήξετε με ερεθισμένο δέρμα με αναντιστοιχία ενεργών συστατικών.

Διάβασε επίσης

Ρετινόλη VS Τρετινοΐνη: Οι διαφορές και τα οφέλη τους στο δέρμα σου

Ρετινόλη: Αποτελεί μέρος της οικογένειας των ρετινοειδών, της βιταμίνης Α. Τα ασθενέστερα ρετινοειδή, όπως η ρετινόλη, πρέπει να μετατραπούν από ένζυμα του δέρματος σε ρετινοϊκό οξύ -τρετινοΐνη-, το οποίο στη συνέχεια ασκεί τα αποτελέσματά του μέσω των υποδοχέων ρετινοειδών που βρίσκονται στα κύτταρα του δέρματος. Η μετατροπή της ρετινόλης σε ρετινοϊκό οξύ είναι αργή και ποικίλλει μεταξύ των ατόμων. 

Τρετινοΐνη: Λειτουργεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων δερματικών κυττάρων, επιταχύνοντας την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των υπολειμμάτων που μπορεί να φράξουν τους πόρους. Λειτουργεί για την επιδιόρθωση των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες από τον ήλιο και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. 

ξανθια γυναικα ομορφια

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της ρετινόλης και της τρετινοΐνης 

Η κύρια διαφορά μεταξύ ρετινόλης και τρετινοΐνης είναι ότι, η τρετινοΐνη λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Η ρετινόλη πρέπει να μετατραπεί από ένζυμα στο δέρμα σε ρετινοϊκό οξύ για να έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Η τρετινοΐνη είναι ρετινοϊκό οξύ, οπότε είναι πολύ πιο ισχυρή από τη ρετινόλη και πιο αποτελεσματική. Ουσιαστικά, η ρετινόλη πρέπει να μετατραπεί σε τρετινοΐνη για να λειτουργήσει, η χρήση απλής τρετινοΐνης σημαίνει ουσιαστικά ότι κόβεις το στάδιο της μετατροπής, πράγμα που σημαίνει ότι θα σου δώσει τα αποτελέσματα της πιο γρήγορα. 

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top