Now Reading
Αυτό το YouTube Channel σε περιηγεί στα πιο cozy μικροσκοπικά σπίτια σε όλο τον κόσμο

Αυτό το YouTube Channel σε περιηγεί στα πιο cozy μικροσκοπικά σπίτια σε όλο τον κόσμο

Avatar photo

Ένα κανάλι στο YouTube που ονομάζεται Never Too Small παρουσιάζει δημιουργικά μικροσκοπικά σπίτια από όλο τον κόσμο.

Ποιος είπε πως τα μικρά σπίτια δεν είναι υπέροχα; Με τις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων που εκτοξεύονται στα ύψη στις περισσότερες μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, τα μικροσκοπικά σπίτια προσφέρουν οικονομικά προσιτή τιμή. Αλλά για να ζήσεις σε ένα μικρό χώρο, πρέπει να έχεις δημιουργήσει ένα στρατηγικό πλαίσιο όσον αφορά τη διακόσμηση και την τακτοποίηση του σπιτιού σου. Ευτυχώς, δεν λείπουν οι λαμπρές ιδέες όπως η κρυφή αποθήκευση ή οι έξυπνοι ημιώροφοι, που κάνουν ένα σπίτι λίγων μόλις τετραγωνικών κουκλίστικο και λειτουργικό.

Το κανάλι στο YouTube με την ονομασία «Never Too Small» περιλαμβάνει συναρπαστικές περιηγήσεις σε μικροσκοπικά σπίτια από όλο τον κόσμο και παρουσιάζει τις πιο κομψές μικρές κατοικίες, σαν να είναι πολυτελή σπίτια δεκάδων τετραγωνικών μέτρων. 

Με έδρα την Αυστραλία, το κανάλι ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και τώρα μετρά πάνω από 2.000.000 subscribers. Τώρα, πια διαθέτει ένα αρχείο του περισσότερα από 100 video. Σε κάθε ένα, ο αρχιτέκτονας πίσω από το σχέδιο παρουσιάζει τις ιδέες και τις λύσεις του. Αφού παρακολουθήσεις μερικά από τα μικρά αλλά τόσο όμορφα σπίτια, είναι εύκολο να εντοπίσεις πολλά κοινά θέματα και μεθόδους που μπορούν να ταιριάξουν τέλεια και στον δικό σου χώρο, όπως πώς να βάψεις τον χώρο δου ή ποιες λεπτομέρειες να εντάξεις στο υπνοδωμάτιό σου για να το κάνει πιο ευάερο και ευήλιο. 

Το Never Too Small μας υπενθυμίζει έξυπνα ότι, όσο χαριτωμένα κι αν είναι, αυτά τα μικροσκοπικά σπίτια δεν βρίσκονται στο πουθενά, ούτε μόνο σε μακέτες. Τα videos δείχνουν πάντα κάθε μικροσκοπικό σπίτι ακριβώς πού βρίσκεται, είτε σε μια παλιά βιομηχανική γειτονιά είτε στην πλαγιά ενός καταπράσινου λόφου. Καθώς στην Ιαπωνία οι κάτοικοι είναι πρωταθλητές του έξυπνου σχεδιασμού και της βελτιστοποίησης του χώρου, το Never Too Small διαθέτει πολλά μικροσκοπικά σπίτια που βρίσκονται στην Ασιατική αυτή χώρα—τα οποία υποστηρίζονται από κατασκευαστικές γνώσεις δεκαετιών-.

Τώρα, αυτές οι ιδέες επιτρέπουν σε πολλούς ανθρώπους να εγκατασταθούν σε μέρη τόσο πολυσύχναστα όπως το Τόκιο ή η Οσάκα χωρίς να διακυβεύεται η άνεσή τους.

Η πιο συναρπαστική πτυχή του Never Too Small, ωστόσο, είναι όταν βγαίνει από τα σύνορα των κατ΄εξοχήν περιοχών που φημίζονται για τα μικρά τους σπίτια (όπως οι Ασιατικές χώρες), βάζοντας στο προσκήνιο  χώρους σε πόλεις τόσο αντίθετες όπως το Μπουένος Άιρες και το Κίεβο ή η Σιγκαπούρη και το Παρίσι για να επιβεβαιώσει την ευελιξία και την ελκυστικότητα για έξυπνους τρόπους δημιουργίας ενός ζεστού σπιτιού όταν ο χώρος είναι περιορισμένος.

Στο κανάλι του Youtube που ονομάζεται NEVERTOOSMALL μπορείς να βρεις πολλά μικρά σπίτια που θα σου δώσουν έμπνευση να μεταμορφώσεις και το δικό σου.

Διάβασε επίσης:

Το σπίτι-πυραμίδα που διαθέτει θερμοκήπιο στο εσωτερικό του αποτελεί οικολογικό παράδεισο

Σχεδιασμένο για να προσφέρει στους ιδιοκτήτες μια ελαφριά, ευάερη και εκτός δικτύου εμπειρία ζωής, το Naturvillan’s Atri είναι ένα αυτόνομο φυσικό σπίτι κατασκευασμένο στη Σουηδία. Το σπίτι με το ένα υπνοδωμάτιο ενσωματώνει ένα θερμοκήπιο που παρέχει τροφή και φέρνει τη φύση στον εσωτερικό χώρο, κάνοντας το σπίτι άκρως λειτουργικό. Ο σχεδιασμός του πλαισίου Α όχι μόνο μεγιστοποιεί το φως μέσα στον χώρο, αλλά είναι μια σκόπιμη επιλογή από τους αρχιτέκτονες να μιμηθούν το σχήμα των γύρω κωνοφόρων δέντρων στο δάσος.

Σε 124 τετραγωνικά μέτρα, το Atri είναι αρκετά γραφικό για μινιμαλιστικό, αλλά αρκετά ευρύχωρο για να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας. Η κάτοψη μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα υπνοδωμάτια καθώς και αποθηκευτικούς χώρους. Και το θερμοκήπιο, το οποίο τυλίγει ολόκληρο το σπίτι, παρέχει πρόσθετο χώρο διαβίωσης ανάλογα με τις ανάγκες. Οι ζεστοί τόνοι του ξύλου δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον, ενώ η φανταστική θέα αφήνουν τους ιδιοκτήτες σπιτιού να παρατηρούν τη φύση από την άνεση του σαλονιού τους.

Οι ιδρυτικοί συνεργάτες της Naturvillan, Niklas Dahlström και Anders Solvarm, είναι παθιασμένοι με τον αειφόρο σχεδιασμό. Για αυτούς, ήταν σημαντικό ώστε το Atri δεν ήταν μόνο όμορφο και λειτουργικό αλλά και αυτάρκες. Για το σκοπό αυτό, το σπίτι είναι εξοπλισμένο τόσο με ηλιακά πάνελ όσο και με ξυλόσομπα για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες όλο το χρόνο. Για πρόσθετη ασφάλεια, είναι επίσης διαθέσιμο ένα εφεδρικό σύστημα για τη φόρτιση των μπαταριών σε περιπτωση που πέσει το φως από άσχημες καιρικές συνθήκες όπως καταιγίδες.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
διακόσμηση
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κουτί με κορδέλα


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top