Now Reading
Rave Decor: Το εναλλακτικό διακοσμητικό trend που γίνεται εμμονή μέσα στο 2023

Rave Decor: Το εναλλακτικό διακοσμητικό trend που γίνεται εμμονή μέσα στο 2023

Avatar photo
rave deco

Οι αναζητήσεις για «rave party αισθητική» και «techno style» βρίσκονται σε άνοδο στον κόσμο της μόδας.

Σύμφωνα με τη φετινή αναφορά του Pinterest Predicts, το rave deco trend επέστρεψε δυναμικά το 2023. Σκέψου ένα rave party, τα neon χρώματα και πολλά άλλα που εντάσσονται στο concept. Μετά από μια έντονη περίοδο καραντίνας η οποία μας υποχρέωσε να μείνουμε στο σπίτι, μακριά από κοινωνικές συναναστροφές και εξόδους, όλοι πια είναι έτοιμοι να περάσουν καλά και να μάλιστα να το ευχαριστηθούν στο έπακρο. Έτσι λοιπόν η κουλτούρα του  rave δεν αφορά μόνο τα parties αλλά έχει γίνει άποψη, εκπέμποντας το μήνυμα της συμμετοχής, της ελευθερίας της έκφρασης (και μάλιστα της αυτοέκφραση, μια διακοσμητική τάση που πολλοί άνθρωποι εκτιμούν τώρα περισσότερο από ποτέ).

Καθώς οι αναζητήσεις στο Pinterest, όπως η «αισθητική rave party» και το «techno style» γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε την κουλτούρα rave να μπαίνει στη διακόσμηση του σπιτιού μας δυναμισμό.

rave deco
@betterhomesandgardens

Η ιστορία του Rave Culture

Για να εκτιμήσει και να κατανοήσει κανείς πραγματικά τη διακόσμηση rave, είναι χρήσιμο να ανατρέξει στην ιστορία της κουλτούρας των rave. Τα Raves, ή rave party, εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ως ηλεκτρονική μουσική (τώρα γνωστή ως EDM) καθώς η house μουσική άρχισε να έρχεται στο προσκήνειο. Αυτά τα ως επί το πλείστον μη εγκεκριμένα χορευτικά πάρτι ήταν ένα στενά φυλασσόμενο μυστικό μεταξύ των παρευρισκομένων, που λάμβαναν χώρα σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες ή χωράφια όπου ήταν κρυμμένα από το κοινό. Παρόμοια με άλλες υποκουλτούρες εμπνευσμένες από τη μουσική, όπως η ντίσκο, η grunge και η ροκ, η κουλτούρα rave κατανοείται ως κίνημα αντικουλτούρας. Συνδυάζει μουσική και κοινωνικές ιδέες και ενσωματώνει αξίες όπως η ειρήνη, η αγάπη, η ελευθερία, η αποδοχή, η αυτοέκφραση και η ανεκτικότητα.

Ενώ η κουλτούρα του rave δεν εξαφανίστηκε ποτέ εντελώς, έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Όπως είναι λογικό, η rave σκηνή σημείωσε επιτυχία το 2020 και το 2021, αλλά καθώς οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ξανά, η βιομηχανία των rave απολαμβάνει μια αναζωπύρωση σε δημοτικότητα.

rave deco
@betterhomesandgardens

Πώς μπορείς να εντάξεις το Rave Decor στο σπίτι σου

Νέον χρώματα, φώτα που αναβοσβήνουν, ψυχεδελικά έργα τέχνης και στάμπες, γκλίτερ και ιδιόμορφα αξεσουάρ είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της rave αισθητικής. Μοιράζεται πολλά χαρακτηριστικά με στυλ διακόσμησης όπως ο μαξιμαλισμός, όπου η αυτοέκφραση και η στάση περισσότερο είναι περισσότερο είναι κατευθυντήριες αρχές.

Αλλά η διακόσμηση rave δεν έχει να κάνει απλώς με φώτα νέον ή γκλίτερ. Το σχέδιο για rave decor έχει να κάνει με την καθηλωτική εμπειρία… έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας και την πρόκληση θαύματος και δέους. Όταν πρόκειται να δημιουργήσεις λοιπόν μια rave αισθητική στο σπίτι, σκέψου πέρα από τα μεμονωμένα κομμάτια και πώς θα συνεργαστούν όλα τα διαφορετικά σχεδιαστικά στοιχεία για να δημιουργήσουν μια συνεκτική εμπειρία.

1.Πολλά Χρώματα

rave deco
@nathanschroderphoto

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέρη της rave αισθητικής είναι τα άφθονα φωτεινά, νέον χρώματα. Όσον αφορά την εφαρμογή rave διακόσμησης στο σπίτι σου, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να προσθέσεις χρώμα. Σκέψου το ενδεχόμενο να βάψεις τους τοίχους και/ή τις οροφές ακόμα με έντονα χρώματα, να προσθέσεις χρώματα με αντικείμενα όπως μαξιλάρια και κουβέρτες ή να διακοσμήσεις τους τοίχους με έργα τέχνης και αφίσες σε έντονα χρώματα.

2.Φωτισμός

Βασικό στοιχείο της rave διακόσμησης είναι ο φωτισμός. Τα ίδια τα Raves λαμβάνουν χώρα στο σκοτάδι, επομένως επίλεξε πολλαπλές πηγές φωτός και διαφορετικούς τύπους.

3.Μουσική

Κανένα rave δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς τη μουσική! Φυσικά, δεν είναι πρακτικό να παίζεις συνεχώς μουσική EDM ή house στο σπίτι σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το εμφανίσεις σε περίοπτη θέση στη διακόσμησή σου. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα στερεοφωνικό ή ρετρό στυλ τζουκμποξ μπροστά και στο κέντρο του χώρου σου ή να δημιουργήσεις έναν σταθμό μίνι DJ χρησιμοποιώντας μια ψεύτικη (ή πραγματική) disco μπάλα.

4.Χρησιμοποίησε αξεσουάρ διακόσμησης για party

Η χρήση προσωρινών διακοσμητικών για πάρτι, όπως μπαλόνια, κουρτίνες και σερπαντίνες με καλόγουστο τρόπο, είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια αισθητική εμπνευσμένη από rave.

Διάβασε επίσης:

7 τάσεις διακόσμησης που θα δώσουν στυλ στον χώρο σου και θα διώξουν μακριά τη μίζερη ενέργεια

Τα στυλ έρχονται και φεύγουν πιο γρήγορα από ποτέ! Κάθε αρχή του έτους τα μέσα ενημέρωσης πλημμυρίζουν από προβλέψεις τάσεων για τους επόμενους μήνες. «Το Instagram και το TikTok δυσκολεύουν εξαιρετικά τις τάσεις ώστε να μην είναι αστραπιαία» όπως λέει η Monica Khemsurov, συνιδρύτρια του Sight Unseen και συν-συγγραφέας του βιβλίου How to Live with Objects. Έτσι, προτού αντικαταστήσεις τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου με κάτι που είδες στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης είναι χρήσιμο να καταλάβεις ποιες τάσεις στο σχεδιασμό του σπιτιού σου ταιριάζουν περισσότερο προσφέροντας δύναμη και ποιες είναι απλώς μια παροδική μόδα.

Μιλώντας στο realsimple.com η Khemsurov και άλλοι ειδικοί μάς βοηθούν να ξεχωρίσουμε το μοντέρνο από το διαχρονικό και ποιες τάσεις εσωτερικού χώρου αξίζει να επενδύσουμε. Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι είναι να μην ανησυχούμε πολύ για το τι είναι μέσα ή εκτός μόδας.

Σαλόνι-μαύροΑυτές λοιπόν  είναι οι τάσεις για εσωτερικούς χώρους που προτιμούν συχνά οι περισσότεροι:

 1. Μαύρο χρώμα 

Για τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων April Gandy και τους πελάτες της, το μαύρο είναι το χρώμα στην κορυφή των προτιμήσεων. «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν βαρεθεί τα ασφαλή λευκά και γκρίζα. Θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό», λέει η Gandy και σημειώνει ότι ακόμα κι αν δεν σου αρέσει το μαύρο, τα πιο σκοτεινά δωμάτια είναι αυτά που προσελκύουν τους πελάτες φέτος.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ιδανικό πρωτόκολλο για την καλύτερη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος κατά της γήρανσης



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST