Now Reading
Ανανέωσε τη φροντίδα και αναβάθμισε την εικόνα των μαλλιών σου με το θαυματουργό αβοκάντο

Ανανέωσε τη φροντίδα και αναβάθμισε την εικόνα των μαλλιών σου με το θαυματουργό αβοκάντο

Avatar photo
Ανανέωσε τη φροντίδα και αναβάθμισε την εικόνα των μαλλιών σου με το θαυματουργό αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μία γνώστη σε όλους μας υπερτροφή και είναι εξίσου ισχυρή και στον τομέα της ομορφιάς και θα σε βοηθήσει να επιτύχεις όμορφα, ενυδατωμένα και μεταξένια μαλλιά.

Αυτές τις μέρες, τα αβοκάντο είναι εξίσου συνηθισμένα με τα μήλα. Η δημοτικότητα αυτής της υπερτροφής, η οποία μόλις πριν από λίγα χρόνια ήταν πολύ λιγότερο διαδεδομένη, ξεκίνησε από το τραπέζι λόγω της γεμάτης, βουτυρένιας γεύσης και των αντιοξειδωτικών του δυνάμεων. Τα αβοκάντο είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη C και Ε, και επιπλέον, η ισχυρή ενυδατική τους δράση. Για το λόγο αυτό, οι λάτρεις της ομορφιάς έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το αβοκάντο για τα μαλλιά, καθώς μπορεί να είναι ένα «πονηρό» συστατικό για να το χρησιμοποιήσεις σε DIY θεραπείες ομορφιάς.

Ανανέωσε τη φροντίδα και αναβάθμισε την εικόνα των μαλλιών σου με το θαυματουργό αβοκάντο

Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή μιας μάσκας με αβοκάντο για τα μαλλιά περίπου κάθε 10 ημέρες μπορεί να μεταμορφώσει την εμφάνιση των μαλλιών, κάνοντάς τα πιο υγιή και φωτεινά. Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι το αβοκάντο είναι η τέλεια λύση για γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών. Αν και αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επιστημονικά, οι ιδιότητες αναδιάρθρωσης του αβοκάντο για τα μαλλιά είναι αναμφισβήτητες και με συχνή εφαρμογή, τα αποτελέσματα θα είναι αναμφισβήτητα. Διάβασε παρακάτω για τρεις DIY συνταγές μάσκας μαλλιών με αβοκάντο που μπορείς να δοκιμάσεις σήμερα στο σπίτι.

γυναικα που κραταει ενα κομμενο αβοκαντο

Μάσκα αναδιάρθρωσης

Για να δημιουργήσεις αυτή τη μάσκα αναδιάρθρωσης, ανέμειξε μισό αβοκάντο με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το οποίο είναι επίσης ευεργετικό για τα μαλλιά σου. Αυτός ο τύπος μάσκας είναι γεμάτος, δεδομένης της παχιάς υφής του αβοκάντο και της παρουσίας ελαίου. Άφησε το μείγμα για 30 λεπτά και σημείωσε ότι μπορεί να χρειαστούν δύο λούσιματά  με σαμπουάν για να εξαλειφθεί η περίσσεια του λαδιού. Αυτή είναι μια ιδανική θεραπεία για να διαπιστώσεις με τα ίδια σου τα μάτια πώς το αβοκάντο για τα μαλλιά μπορεί να καταπολεμήσει το φριζάρισμα και την ξηρότητα.

Ανανέωσε τη φροντίδα και αναβάθμισε την εικόνα των μαλλιών σου με το θαυματουργό αβοκάντο

Μάσκα κατά της πιτυρίδας

Συνδυάζοντας το ενυδατικό, καθαριστικό έλαιο neem με το αβοκάντο για την περιποίηση των μαλλιών, θα βρεις την τέλεια μάσκα για την καταπολέμηση της πιτυρίδας. Για να ξεκινήσεις, ανάμειξε μισό αβοκάντο με μερικές σταγόνες έλαιο neem. Η μυρωδιά μπορεί να μην είναι πολύ ευχάριστη, γι’ αυτό προτείνουμε να προσθέσεις μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας για να βοηθήσεις σε αυτό. Άφησε το να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια προχώρησε με το συνηθισμένο σου σαμπουάν και τη ρουτίνα μαλλιών.

Ανανέωσε τη φροντίδα και αναβάθμισε την εικόνα των μαλλιών σου με το θαυματουργό αβοκάντο

Μάσκα λάμψης

Συνδύασε γιαούρτι και δεντρολίβανο με το αβοκάντο, για μαλλιά που λάμπουν πιο φωτεινά από ποτέ. Το αβοκάντο λειτουργεί για να θρέψει τα μαλλιά, ενώ το γιαούρτι λειτουργεί για να γυαλίσει και το δεντρολίβανο τα ενισχύει όλα αυτά απελευθερώνοντας φυσικά έλαια. Ξεκίνησε αναμειγνύοντας ένα ολόκληρο αβοκάντο με ένα φλιτζάνι απλό γιαούρτι. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Άφησε το να δράσει για 30 λεπτά πριν το ξεπλύνεις καλά.

 

Διάβασε επίσης

Αν χρειάζεσαι μία ενυδατική μάσκα για το δέρμα σου φτιάξε τη δίκη σου με αβοκάντο και μέλι

Όλες μας χρησιμοποιούμε μάσκες για να ενυδατώσουμε, να αναζωογονήσουμε, να καθαρίσουμε αλλά και για να δώσουμε λάμψη στο δέρμα μας. Η επιδερμίδα του πρόσωπού, μας επιτρέπει χρησιμοποιήσουμε προϊόντα που στόχο έχουν να καθαρίσουμε σε βάθος τους πόρους και να τονώσουμε το δέρμα.  

Όμως οι μάσκες που αγοράζουμε στα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ συχνά περιέχουν επιβλαβή συστατικά, γι’ αυτό και προτιμάμε τις σπιτικές μάσκες ομορφιάς.
Με φυσικά συστατικά όπως αιθέρια έλαια, βιολογικά λαχανικά και μέλι, που δίνουν στο δέρμα μας όλα όσα χρειάζεται. 

Ανανέωσε τη φροντίδα και αναβάθμισε την εικόνα των μαλλιών σου με το θαυματουργό αβοκάντοΜάσκα Ομορφιάς DIY: φτιάχνοντας μια ενυδατική μάσκα προσώπου  

Τα DIYs ομορφιάς είναι ιδανικά για να ενυδατώσουμε το σώμα μας χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα. Γι’ αυτό έχουμε αρχίσει να προτιμάμε τα στερεά αποσμητικά, τα σπιτικά σαμπουάν και ακόμη και τα σπιτικά καλλυντικά. Είναι πολύ χρήσιμο να οργανώνουμε μερικές ώρες το μήνα για να δημιουργήσουμε τα δικά μας φυσικά προϊόντα ομορφιάς μας για να δώσουμε στην επιδερμίδα μας όλα όσα χρειάζεται 

Αυτή η συνήθεια είναι μία άκρως χαλαρωτική DIY στιγμή που μας επιτρέπει να φτιάχνουμε βασικά προϊόντα στο μπάνιο μας με μηδενικά απόβλητα. Τι θα έλεγες λοιπόν αν σου λέγαμε ότι το μυστικό για ενυδατωμένο και τονωμένο δέρμα βρίσκεται ήδη μέσα στο σπίτι σου; Με ένα μόνο αβοκάντο, μέλι και λεμόνι, μπορείς να φτιάξεις μια ενυδατική μάσκα σε λιγότερο από 5 λεπτά! 

Σίγουρα ακούγεται σαν μία πολύ εύκολη και απλή συνταγή, και είναι, απλά πρόσθεσε μια κάψουλα βιταμίνης Ε για επιπλέον ενυδάτωση και είσαι έτοιμη. Η συγκεκριμένη είναι μια μάσκα προσώπου που μπορείς να χρησιμοποιείς αρκετές φορές την εβδομάδα και που θα κάνει το δέρμα σου πιο λαμπερό και γεμάτο ζωντάνια. 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST