Now Reading
Καθρέφτη καθρεφτάκι μου!7 ιδέες για να χαρίσεις μ’ έναν καθρέφτη στυλ σε κάθε γωνιά του σπιτιού

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου!7 ιδέες για να χαρίσεις μ’ έναν καθρέφτη στυλ σε κάθε γωνιά του σπιτιού

Avatar photo
ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΟ

Ο καθρέφτης κάνει τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθεί να φαίνεται πιο μεγάλος και φωτεινός ενώ λέει πολλά για το στυλ και ύφος όλου του σπιτιού.

Όταν σκεφτόμαστε ποια θέση αρμόζει καλύτερα για να τοποθετήσουμε έναν καθρέφτη αμέσως στο μυαλό μας έρχεται ένας χώρος ετοιμασίας, όπως υπνοδωμάτια, μπάνια κλπ. Ωστόσο, οι καθρέφτες και τα αντικείμενα με καθρέφτη έχουν πολύ περισσότερα οφέλη σε άλλους χώρους του σπιτιού από το να αντανακλούν απλώς την εικόνα μας. Σύμφωνα με το The Luxurist, μπορούν επίσης να έχουν μια πιο αισθητική άποψη και να αποτελούν ένα έργο τέχνης από μόνοι τους.

Γνωστοί για τις ικανότητές τους να χειραγωγούν το φως και το χώρο, οι καθρέφτες αποτελούν συχνά έμπνευση σχεδιασμού. Υπάρχει λόγος που τα παραμύθια είναι γεμάτα καθρέφτες και τη μαγεία τους. Αν ψάχνεις λειτουργικούς τρόπους για να τους χρησιμοποιήσεις παντού στο σπίτι σου, συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για τη χρήση αυτών των αντικειμένων για να ομορφύνεις το χώρο σου.

Aπροσδόκητα μέρη για καθρέφτες

1. Χώρος και φως

Η καλύτερη χρήση για καθρέφτες στο σπίτι είναι κάθε χώρος ή δωμάτιο που χρειάζεται επιπλέον φως ή διάσταση. Ένας ολόσωμος όρθιος καθρέφτης αυξάνει το μέγεθος του δωματίου κάνοντάς το να φαίνεται ότι το πλαίσιο είναι μια πόρτα σε άλλο δωμάτιο. Αντανακλά επίσης το φως του ήλιου από το παράθυρο και προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον σε έναν κενό τοίχο.

Φυτά με καθρέφτη

2. Στην κουζίνα

Οι κουζίνες είναι συνήθως το τελευταίο μέρος που μπορεί να σκεφτεί κανείς για να κρεμάσει έναν καθρέφτη, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να επωφεληθείς από τη μαγεία που ρίχνει το φως των ανακλαστικών επιφανειών. Ένας παραμορφωμένος καθρέφτης αντιγράφει ένα παράθυρο κατά μήκος ενός τοίχου χωρίς παράθυρα. Σκέψου να προσθέσεις έναν καθρέφτη πάνω από τον νεροχύτη ή τους πάγκους σου για να «μεγαλώσεις» τον τοίχο.

Καθρέπτες

3. Πάνω από ένα γραφείο

Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη πάνω από τον χώρο εργασίας ή το γραφείο σου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτήσεις λίγο επιπλέον φως και το πλεονέκτημα να βλέπεις κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον από έναν κενό τοίχο. Οι καθρέφτες είναι μια εξαιρετική εναλλακτική σε ένα παράθυρο όπου δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος, κάνοντας τον χώρο του γραφείου σου να φαίνεται καλά σχεδιασμένος και σκόπιμος.

γραφείο με καθρέπτη

4.  Σε έπιπλα

Τα αντανακλαστικά έπιπλα, δημοφιλή στη δεκαετία του 1970, επιστρέφουν, με τραπέζια με καθρέφτες, νιπτήρες, γραφεία και περισσότερους εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους όλων των στυλ. Οι καθρέφτες καμουφλάρουν το κομμάτι που καλύπτουν, κάνοντάς τους να συνδυάζονται με το περιβάλλον τους ή να φαίνονται να επιπλέουν. Τα έπιπλα με καθρέφτη είναι εξαιρετικά για μικρότερους χώρους γεμάτους από παραδοσιακά έπιπλα, διατηρώντας τα πράγματα ευάερα και ελαφριά.

Mέρη για καθρέφτες

5. Δίσκοι με καθρέφτη

Οι δίσκοι με καθρέφτες ήταν αγαπημένοι στα νεσεσέρ για αιώνες ως μέρος αποθήκευσης και εμφάνισης καλλυντικών και αξεσουάρ ελκυστικά. Είναι επίσης ιδανικά για άλλους χώρους του σπιτιού, όπως καρότσια μπαρ και στην κουζίνα, όπου η γυάλινη επιφάνεια τους αντανακλά το φως και τα αντικείμενα που τοποθετούνται πάνω τους, δίνοντας μια αίσθηση ελαφρότητας και διάστασης.

6. Πάνω από τζάκι

Πολλά παλιά σπίτια και διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με καθρέφτες αντίκες. Μπορείς να έχεις ένα παρόμοιο αποτέλεσμα δημιουργώντας ένα κολλάζ τοίχου από μικρότερους καθρέφτες. Εδώ, οι κυκλικοί καθρέφτες και οι αστεροειδής καθρέφτες παρέχουν μια νέα εναλλακτική λύση σε έναν παραδοσιακό ορθογώνιο καθρέφτη. Οι ομάδες καθρεφτών λειτουργούν επίσης σε εισόδους, όπου ένας μεγάλος καθρέφτης μπορεί να είναι πολύ ογκώδης.

Καθρέπτες

Διάβασε επίσης:

To 2023 φέρνει 5 νέα trends στη διακόσμηση του δωματίου- Δεν θα ξέρεις ποιο να υιοθετήσεις απ’ όλα

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα μέρος όπου περνάμε πολύ χρόνο όταν βρισκόμαστε στο σπίτι, έτσι δεν είναι; Εκεί που στην καραντίνα δεν θέλαμε να βλέπουμε άλλο το δωμάτιό μας, τώρα πάλι έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στον χώρο που μας δημιουργεί την πιο ξεκούραστη οικειότητα στον πλανήτη! Ναι, η κρεβατοκάμαρά μας λοιπόν είναι ο χώρος ο οποίος θα έχει την τιμητική του το 2023 και τα deco trends έχουν αρχίσει ήδη να στήνουν χορό για τα διαφορετικά στυλ που θα υποδεχτούν.

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου!7 ιδέες για να χαρίσεις μ' έναν καθρέφτη στυλ σε κάθε γωνιά του σπιτιού

Η αλήθεια είναι πως όταν αποφασίζουμε να ανακαινίσουμε το υπνοδωμάτιό μας, η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δαπανηρή καθώς ούτε μεγάλα έπιπλα έχουμε, ούτε πλακάκια στου τοίχους για να μας τρώνε χρόνο και χρήμα.  Αν δεν μπορείς να αντισταθείς κι εσύ λοιπόν (όπως κι εγώ) στην αλλαγή της ατμόσφαιρας του υπνοδωματίου σου —είτε αναζητάς το τέλειο στήσιμο είτε σου αρέσει να αγκαλιάζεις μια σειρά από υφές και χρωματισμούς—  θέλω να δώσεις προσοχή στις τάσεις που βρίσκονται προ των πυλών για το 2023. Από περίτεχνες κουρτίνες μέχρι φανταστικές διακοσμήσεις με στοιχεία του δάσους, ρίξε μια ματιά στα deco trends για την κρεβατοκάμαρα του 2023!

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST