Now Reading
Κόλλησε το παράθυρο; 2 εύκολοι τρόποι για να το φτιάξεις με μια κίνηση

Κόλλησε το παράθυρο; 2 εύκολοι τρόποι για να το φτιάξεις με μια κίνηση

Avatar photo
Παράθυρο με κουρτίνες

Δεν είναι λίγες οι φορές που δοκιμάζουμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και δεν ανοίγει γιατί έχει κολλήσει. Η λύση είναι πιο απλή από ότι φαντάζεσαι!

Αν το παράθυρό σου δεν ανοίγει αναρωτήσου γιατί μπορεί να έχει κολλήσει και πόσο χρόνια είναι κατασκευασμένα. Έτσι θα βρεις λύση στο πρόβλημά σου! Όπως εξηγεί η Renewal by Anderson εξηγεί ότι το αλουμίνιο και το ξύλο είναι παλαιωμένα υλικά που θα σταματήσουν να αποδίδουν σωστά μετά από πολλά χρόνια.

Τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια είναι συνήθως κατασκευασμένα από PVC ή fiberglass. Παρόλο που τα παράθυρα που κατασκευάζονται από αυτά τα πιο ανθεκτικά υλικά μπορούν ακόμα να κολλήσουν, συνήθως είναι εύκολο να επισκευαστούν. Ωστόσο, τα παλαιότερα παράθυρα, ιδιαίτερα αυτά που είναι κατασκευασμένα από ξύλο, μπορεί να είναι πιο προβληματικά.

Βασικός παράγοντας για τα χαλασμένα παράθυρα είναι η βάψιμο που μπορεί να έχουν υποστεί ή η υγρασία μέσα στο σπίτι, γεγονός που φουσκώνει το ξύλο. Ωστόσο υπάρχουν μέθοδοι για να διορθώσεις το πρόβλημα, να ανοίξεις το παράθυρο ώστε να μπει φρέσκος αέρας στο σπίτι σου.

Παράθυρο με θέα

Κολλημένο από μπογιά

Ένα παράθυρο που έχει κολλήσει από μπογιά είναι εμφανές. Πιθανότατα θα υπάρχει το ίδιο χρώμα από το πλαίσιο μέχρι τα τζάμια, δημιουργώντας μια σφράγιση μεταξύ των δύο. Για να ανοίξεις το παράθυρο, θα χρειαστεί να σπάσεις το στρώμα χρώματος που κρατά το παράθυρο κλειστό. Το Indow Windows συνιστά να το κάνεις αυτό με μια σπάτουλα στοκαρίσματος.

Σπρώξε τη σπάτουλα προς τα κάτω στις εσωτερικές αρθρώσεις μεταξύ του φύλλου και του πλαισίου (αυτό είναι το μικρό κενό που επιτρέπει στο παράθυρο να ανοίγει ή να κλείνει). Ανάλογα με το πόση μπογιά υπάρχει εκεί, ίσως χρειαστεί να τη χτυπήσεις απαλά με ένα σφυρί. Μόλις γυρίσεις γύρω από το παράθυρο, κάνε το ίδιο και στο εξωτερικό του σπιτιού σου. Στη συνέχεια, μπορείς να προσπαθήσεις να το ανοίξεις απαλά, αλλά όχι με μεγάλη δύναμη που μπορεί να σπάσει το τζάμι. Για να μην κολλήσει ξανά, τρίψε ή εφάρμοσε διαλυτικό χρώμα στις ραφές, το οποίο θα απαλλαγεί από την περίσσεια του χρώματος, ώστε να μπορεί εύκολα να γλιστρήσει.

Παράθυρο με φυτό

Θερμοκρασία και υγρασία

Τα παράθυρα μπορεί επίσης να κολλήσουν λόγω του καιρού. Οι αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία προκαλούν διαστολή ή συστολή του ξύλου, με αποτέλεσμα το παράθυρο να μην εφαρμόζει σωστά στο πλαίσιο. Επιπλέον, τα παράθυρα μπορεί ακόμη και να παγώσουν κλειστά από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ευτυχώς, δεν θα χρειαστεί να περιμένεις να αλλάξει ο καιρός για να μπορέσεις να ανοίξεις ξανά τα παράθυρά σου. Μια γρήγορη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι που στεγνώνεις τα μαλλιά σου.

Σύμφωνα με το Window World, πρώτα, ρύθμισε το πιστολάκι μαλλιών στο πιο ζεστό και στόχευσε το γύρω από το περίγραμμα για λίγα λεπτά. Αφού το ζεστάνεις προσπάθησε να ανοίξεις το παράθυρο. Όταν το πιέζεις προς τα πάνω, βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς δύο χέρια, διαφορετικά, μπορεί να ασκήσεις υπερβολική πίεση σε ένα σημείο του γυαλιού και να κινδυνεύσεις να το σπάσεις. Μόλις ανοίξει το παράθυρο, μπορείς να εφαρμόσεις λίγο κερί στο εσωτερικό του πλαισίου για να λιπάνεις τον σύνδεσμο και να αποτρέψεις το να κολλήσει το παράθυρο στο μέλλον.

Παράθυρο με κουρτίνες

Διάβασε επίσης:

Οι καλύτερες συμβουλές για να καθαρίζεις το σπίτι που θα ευχόσουν να ήξερες νωρίτερα

Με τον κορωνοϊό να εξακολουθεί να απειλεί την ευημερία όλων μας και πολλούς ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ποτέ, το να κάνεις ένα καθημερινό βαθύ καθαρισμό σπιτιού δεν ήταν ποτέ τόσο επιτακτική προτεραιότητα όσο τώρα. 

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή καθαρίζεις το σπίτι σου πιο συχνά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο σε αυτήν τη συχνά άχαρη εργασία. Οι ειδικοί σε θέματα καθαρισμού και απολύμανσης μας χαρίζουν τις  συμβουλές τους σε θέματα απολύμανσης που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.  

  1. Απολύμανε το πληκτρολόγιό σου με μια οδοντόβουρτσα και λίγο ξύδι

Θα εκπλαγείς από το πόσα βακτήρια ζουν στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου. Μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health  δοκίμασε διάφορα πληκτρολόγια και διαπίστωσε ότι περιείχαν στελέχη όλων, από Bacillus -που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από ασθένειες- έως  Staphylococcus aureus -που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος-. 

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
γυναικα που περπαταει και κραταει μπουκαλι με νερο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top