Now Reading
Η Louis Vuitton x Yayoi Kusama ανοίγουν το Garage Traversi μετά από 20 χρόνια στο Μιλάνο

Η Louis Vuitton x Yayoi Kusama ανοίγουν το Garage Traversi μετά από 20 χρόνια στο Μιλάνο

Ιωάννα Σαλαμουρα
bella hadid τσάντες

Η εμπειρία που πρέπει να δούμε τώρα στο Μιλάνο είναι η συνεργασία της Louis Vuitton x Yayoi Kusama.

Ο οίκος Louis Vuitton συνεργάζεται μετά από 11 χρόνια ξανά με τη μεγάλη Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Yayoi Kusama και ανοίγουν μετά από 20 χρόνια τον εμβληματικό χώρο Garage Traversi στο Μιλάνο. Η Louis Vuitton επικοινωνεί σε κάθε γωνιά του κόσμου αυτή τη συλλογική προσπάθεια, και κάνει νέο της σπίτι το πρώτο πολυώροφο γκαράζ του Μιλάνου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Piazza San Babila.

Ο χώρος ήταν κλειστός για 20 χρόνια κι επιστρέφει στην πόλη πλήρως ανακαινισμένος, ενώ παραμένει ένα σημαντικό σύμβολο της ορθολογιστικής αρχιτεκτονικής που σχεδίασε ο Giuseppe de Min. Το Garage Traversi υποδέχεται έτσι το διάσημο μονόγραμμα, αφιερώνοντας το ισόγειο και τον δεύτερο όροφο στη λιανική πώληση, ενώ ο πρώτος όροφος φιλοξενεί τα ειδικά έργα της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των εντυπωσιακών pop-ups και των καλλιτεχνικών εκθέσεων.

κατάστημα louis vuitton μιλάνο
www.vogue.it

Η συνεργασία του οίκου με την Kusama

Η εμμονή με τα πουά (χαρακτηριστικό της Kusama στα έργα της) συνδυάζεται με εκείνη του μονογράμματος κι έτσι η Yayoi Kusama και η Louis Vuitton επιστρέφουν για να μοιραστούν έντονα αναγνωρίσιμους κώδικες, σε μια τέχνη που καταφέρνει να μιλήσει σε όλους. Πράγματι, οι στρογγυλές επαναλήψεις της καλλιτέχνιδας θεωρούνται έργα μεγάλης ενσωμάτωσης και με το όνομα Infinity Dots και το επακόλουθο σύνθημα Creating Infinity, αντανακλάται το έργο και των δύο. Όπως και οι προηγούμενες καλλιτεχνικές συνεργασίες του γαλλικού οίκου έτσι και αυτή με την Kusama προαναγγέλλει μια παγκόσμια επιτυχία που θα γράψει ιστορία και θα μετατρέψει τα προϊόντα σε πραγματικά συλλεκτικά αντικείμενα.

Η καμπάνια για τη συλλογή Louis Vuitton x Yayoi Kusama έχει σαρώσει παγκοσμίως τα καταστήματα και τις μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες. Αν στο Τόκιο οι 3 διαστάσεις της διαφήμισης στέκονται πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων του, με κορμούς και κολοκύθες να ζωντανεύουν και να μοιάζουν αληθινές, στο κατάστημα της 5ης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη ένα ρομπότ που μοιάζει με την Kusama,  ζωγραφίζει μια σειρά από πουά στη βιτρίνα και γίνεται viral. Ο καθηλωτικός της χαρακτήρας χτυπά έτσι σε παγκόσμια κλίμακα.

Μια φωτογράφιση με τα πιο επιδραστικά top models

Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Steven Meisel απεικονίζουν μερικά από τα πιο επιδραστικά top models του χθες και του σήμερα, όπως η Gisele Bundchen, η Bella Hadid, η Christy Turlington, η Natalia Vodianova, η Anok Yai, και τις βλέπουμε να παίζουν με τους κώδικες της καλλιτέχνιδας επιδέξια μαζί με τα  προϊόντα LV, πάντα σε 3 διαστάσεις. Επίσης μπορούμε να βυθιστούμε στον κόσμο της Yayoi Kusama χάρη στα φίλτρα Instagram και Snapchat που διατίθενται στον ιστότοπο της γαλλικής μάρκας, ανάμεσα σε τρισδιάστατα πουά και καλύμματα κεφαλής σε σχήμα κολοκύθας.

Η έκθεση στο πρώην Garage Traversi

Στους χώρους του πρώην Garage Traversi, βρίσκεται τώρα η συλλογή Louis Vuitton x Yayoi Kusama, με μια ειδική έκθεση που περιπλανιέται στα επαναλαμβανόμενα μοτίβα της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας, ανάμεσα στην εμμονή της με τα πουά και τις maxi μεταλλικές σφαίρες στις οποίες αντανακλάται ο περιβάλλων χώρος, κίτρινος και μαύρος.

bella hadid τσάντες
Instagram/@louisvuitton

Ακόμη και στην πρόσοψη του κτιρίου, ειδικά παράθυρα θυμίζουν τα Infinity Dots, που παρατηρούνται από 3 γιγαντιαίες κολοκύθες που δεσπόζουν στη βεράντα, εμπνευσμένες από τις διάσημες κολοκύθες της Kusama. Στο Μιλάνο θα στηθούν επιπλέον έργα, με το περίπτερο λουλουδιών να καλύπτεται από καλειδοσκοπικά χρωματιστά πουά, ενώ στην Piazza San Babila στις 13 Ιανουαρίου θα δημιουργηθούν τρία επιβλητικά γλυπτά σε σχήμα κολοκύθας.

Διάβασε επίσης:

Η δημιουργική συνάντηση του οίκου Louis Vuitton και της καλλιτέχνιδας Yayoi Kusama για 2η φορά

Ο οίκος Louis Vuitton μετά από 10 χρόνια συνεργάζεται ξανά με τη Γιαπωνέζα καλλιτέχνη Yayoi Kusama. Η πρώτη συνεργασία έγινε το 2012. Ο τότε δημιουργικός διευθυντής του οίκου, Marc Jacobs, είχε γνωρίσει την Kusama το 2006 και είχε γοητευτεί από την «ατελείωτη ενέργεια» της και την ικανότητα να δημιουργεί έναν κόσμο που δεν τελειώνει ποτέ.

Η Louis Vuitton x Yayoi Kusama ανοίγουν το Garage Traversi μετά από 20 χρόνια στο Μιλάνο
Instagram/@louisvuitton

Η τότε συνεργασία ήταν η πιο σημαντική που έκανε ο οίκος  μετά τις εμβληματικές τσάντες με graffiti που είχε δημιουργήσει το 2001, ο Steven Sprouse. Οι δημιουργίες της Kusama τότε περιελάμβαναν τα χαρακτηριστικά έντονα χρώματα που χρησιμοποιεί, όπως το κίτρινο και το κόκκινο, και βέβαια είχαν τη σουρεαλιστική ματιά της καλλιτέχνιδος με τις έντονες κουκκίδες.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζακέτα να πάρεις! Το ρούχο που μας έχει στιγματίσει επανασχεδιάζεται και γίνεται το απόλυτο trend
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST