Now Reading
Το μαγικό tip για να διαρκέσει περισσότερο το σφουγγάρι σου και να μην το πετάξεις

Το μαγικό tip για να διαρκέσει περισσότερο το σφουγγάρι σου και να μην το πετάξεις

Avatar photo
Το μαγικό tip για να διαρκέσει περισσότερο το σφουγγάρι σου και να μην το πετάξεις

Ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιούμε τα σφουγγάρια και πόσο καλά τα φροντίζουμε, τους δίνουμε και «διάρκεια ζωής».

Ο γενικός κανόνας αναφέρει ότι πρέπει τα σφουγγάρια να τα αντικαταστήσεις κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Η Jeri Fritz του Highland Park Housekeeping μιλώντας στο thespruce.com αναφέρει μερικά σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να τους πεις «αντίο». Ωστόσο σου προτείνει έξυπνα tips που μπορούν να σωθούν από τα βακτήρια και να διαρκέσουν περισσότερο.

Το σφουγγάρι είναι εμφανώς αποχρωματισμένο ή λεκιασμένο

«Συνήθως, μπορείς να καταλάβεις αν ένα σφουγγάρι είναι έτοιμο να αντικατασταθεί απλώς κοιτάζοντάς το», λέει η Jeri. «Οι λεκέδες που προέρχονται από το πλύσιμο των πιάτων ή τον καθαρισμό των ακαταστασιών θα πρέπει να ξεπλένονται σχετικά εύκολα. Αν ένα σφουγγάρι διατηρεί λεκέδες ακόμα και μετά από ένα σχολαστικό ξέπλυμα, είναι έτοιμο να αντικατασταθεί με ένα καινούργιο».

Το μαγικό tip για να διαρκέσει περισσότερο το σφουγγάρι σου και να μην το πετάξειςΈχει αναπτύξει μια ξινή μυρωδιά

«Ακόμα και αν ένα σφουγγάρι φαίνεται μια χαρά, μπορείς να καταλάβεις ότι είναι παλιό από τη μυρωδιά», λέει η Jeri. «Η μυρωδιά μπορεί συχνά να είναι πιο εμφανής από τους λεκέδες». Όπως όλα τα άλλα υφάσματα που παραμένουν υγρά για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα σφουγγάρια μπορούν να αναπτύξουν μούχλα και μούχλα. Αν αρχίσεις να αισθάνεσαι μια σοβαρή ξινή μυρωδιά από το σφουγγάρι, πέταξέ το αμέσως και αντικαταστήστε το. Έτσι θα διατηρήσεις την κουζίνα σου να μυρίζει φρεσκάδα και θα αποφύγεις να τρώνε οι καλεσμένοι σου από πιρούνια που έχουν τριφτεί με μουχλιασμένο σφουγγάρι.

Το σφουγγάρι διαλύεται

Αν είσαι λάτρης της καθαριότητας και χρησιμοποιείς πολύ λίπος, το σφουγγάρι σου μπορεί να αρχίσει να διαλύεται πριν παρουσιάσει άλλα σημάδια γήρανσης. Η φθορά σε ένα σφουγγάρι απλώς το κάνει λιγότερο αποτελεσματικό, οπότε αντικατέστησε τα σφουγγάρια προτού γίνουν ένα…τίποτα.

Το μαγικό tip για να διαρκέσει περισσότερο το σφουγγάρι σου και να μην το πετάξειςΠότε πρέπει να αγοράσεις καινούργιο

«Κάθε δύο εβδομάδες έως ένα μήνα είναι αρκετό», λέει η Jeri. «Εξαρτάται απλώς από το πόσο συχνά χρησιμοποιείς το σφουγγάρι και για ποιο λόγο. Αν μαγειρεύεις πολύ και τρίβεις συχνά τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, μάλλον θα πρέπει να το αντικαταστήσεις νωρίτερα από κάποιον που συνήθως επιλέγει να το παίρνει από το σπίτι».

Πώς να διαρκέσει περισσότερο

Διατήρησε το σφουγγάρι σε καλά αεριζόμενο χώρο. Μην το αφήνεις στον πάτο του νεροχύτη ή γεμισμένο σφιχτά σε ένα καλαθάκι καθαρισμού. Τα σφουγγάρια, όπως όλα τα υφάσματα, χρειάζονται αέρα για να αερίζονται, αλλιώς θα αναπτυχθεί μούχλα, ακόμη και μετά από λίγες μόνο χρήσεις. Σκέψου να αγοράσεις μια φθηνή βάση για σφουγγάρια που προσαρμόζεται στο πλάι του νεροχύτη σου και βοηθά το σφουγγάρι να στεγνώσει γρήγορα μετά τη χρήση.

Tip: Να επιλέγεις πάντα το κατάλληλο σφουγγάρι ανάλογα με τη χρήση που θες να του κάνεις. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10 κλασικές πασχαλινές ταινίες για να απολαύσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κράτα τις μέλισσες μακριά από τη βεράντα σου με τα απωθητικά που θα φτιάξεις μόνη σου χωρίς χημικά



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST