Now Reading
5 μεγάλες αλήθειες για τις κρέμες και τους ορούς αντιγήρανσης που δεν σου έχει πει η αισθητικός σου

5 μεγάλες αλήθειες για τις κρέμες και τους ορούς αντιγήρανσης που δεν σου έχει πει η αισθητικός σου

Avatar photo

Τα προϊόντα αντιγήρανσης αποτελούν ένα τεράστιο μέρος της αγοράς για την φροντίδα του δέρματος. Από ορούς έως κρέμες, υπάρχουν ράφια γεμάτα από προϊόντα που προβάλλουν κάθε είδους ισχυρισμούς για την αντιστροφή ή την πρόληψη των σημαδιών γήρανσης.

Σε ότι αφόρα τα προϊόντα αντιγήρανσης για το πρόσωπο τίθεται πάντα το εξής ερώτημα:  «Ναι υπάρχουν και υπόσχονται. Αλλά λειτουργούν πραγματικά;» Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι κάτι τόσο απλό όσο το να απλώσεις μια κρέμα μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Η γνώμη των δερματολόγων, για τις κρέμες, τους ορούς αντιγήρανσης και για το αν πραγματικά λειτουργούν, φαίνεται ότι είναι θετική. Αφού όλοι συμφωνούν ομόφωνα ότι ναι, τα τοπικά προϊόντα αντιγήρανσης όντως λειτουργούν. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν από την αγορά για να είμαστε σίγουροι για τα  πραγματικά, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

1. Η τιμή δεν έχει πραγματικά σημασία

Αγχώνεσαι για τον προϋπολογισμό σου και πόσο θα σου κοστίσει μία αντιγηραντική περιποίηση; Δεν χρειάζεται! Μπορεί να νομίζεις ότι όσο πιο ακριβό τόσο το καλύτερο, όταν πρόκειται για την επίτευξη θεαματικών αποτελεσμάτων, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Υπάρχει αυτή η λανθασμένη αντίληψη ότι τα πιο ακριβά προϊόντα λειτουργούν πάντα καλύτερα. Αλλά στην πραγματικότητα όλα καταλήγουν στο να γνωρίζουμε τι είναι καλό και την επιστήμη πίσω από αυτό. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα προϊόν έχει ενεργά συστατικά, όπως ρετινόλη ή αντιοξειδωτικά, δεν έχει σημασία αν είναι από φαρμακείο, δερματολόγο ή μια κορυφαία σειρά πολυτελείας.

2. Η ρετινόλη μπορεί να αντιστρέψει τα σημάδια της γήρανσης

Η αλήθεια πίσω από το αν ένα προϊόν λειτουργεί ή όχι έγκειται στα συστατικά με τα οποία είναι γεμάτο. Η ρετινόλη είναι ένα βασικό συστατικό όταν πρόκειται για την αντιστροφή των σημαδιών της γήρανσης. Είναι η Νο. 1 αντιρυτιδική «γόμα», η ρετινόλη είναι μια ενεργή μορφή της βιταμίνης Α. Καθώς γερνάμε, το σώμα μας χάνει φυσιολογικά τη βιταμίνη Α, η οποία είναι αυτή που συμβάλλει στη δημιουργία των σημείων γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και η θαμπή επιδερμίδα. Αλλά η ρετινόλη μπορεί να το αντιστρέψει αυτό. Η ρετινόλη και ειδικά το ρετινοϊκό οξύ λειτουργούν για να αυξήσουν τον κυτταρικό κύκλο εργασιών, να χτίσουν κολλαγόνο, να βελτιώσουν τον αποχρωματισμό και να αντιμετωπίσουν τις ρυτίδες, αναπληρώνοντας το σώμα σε βιταμίνη Α. Η ρετινόλη ουσιαστικά διδάσκει στα γηράσκοντα κύτταρα του δέρματος πώς να συμπεριφέρονται όπως τα νεότερα, υγιέστερα κύτταρα, ενθαρρύνοντάς τα να κυκλοφορούν ταχύτερα. Έτσι, αν ένα προϊόν περιέχει ρετινόλη, μπορείς να περιμένεις να δεις πιο λείο, φωτεινό και σφριγηλό δέρμα.

3.Τα αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη των σημείων γήρανσης

Ένα άλλο βασικό συστατικό στην αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος είναι τα αντιοξειδωτικά, τα οποία όντως προωθούν την επιδιόρθωση και την επούλωση εάν έχουμε ήδη ώριμο δέρμα. Όμως το κύριο αντιγηραντικό τους όφελος είναι η πρόληψη. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία ή η ρύπανση.

Πιο συγκεκριμένα προστατεύουν τις βασικές υποστηρικτικές πρωτεϊνικές δομές μέσα στο δέρμα επιβραδύνοντας την αποικοδόμησή τους. Αυτά τα αντιοξειδωτικά υπάρχουν σε πολλές μορφές, όπως η βιταμίνη Ε και C, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, η νιασιναμίδη και η ρεσβερατρόλη. Η βιταμίνη C ενώνεται με τους καθαριστές των ελεύθερων ριζών σε αναζήτηση ενός ελλείποντος ηλεκτρονίου, έτσι ώστε να εξουδετερώνει τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει μια ελεύθερη ρίζα. Έτσι, αν είσαι κάποια που δεν βλέπει ακόμα τα σημάδια της γήρανσης, αλλά είσαι αγχωμένη για το μέλλον, αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν οποιοδήποτε από αυτά τα είδη αντιοξειδωτικών.

4. Τα ενεργά συστατικά πρέπει να έρχονται σε υψηλές συγκεντρώσεις

Καθώς κοιτάζεις τα κουτιά για να αναζητήσεις ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη και τα αντιοξειδωτικά, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έρχονται σε αρκετά υψηλή συγκέντρωση για να λειτουργήσουν πραγματικά. Ένα ενεργό συστατικό που βρίσκεται ψηλότερα στη λίστα υποδηλώνει υψηλότερες συγκεντρώσεις μέσα στο προϊόν. Πρέπει να γνωρίζεις αν η συγκέντρωση είναι αρκετά ισχυρή ώστε να δημιουργήσει πραγματικά ένα εμφανές αποτέλεσμα.

5. Το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη

Χρειάζεται χρόνος και συνέπεια για να δεις οποιοδήποτε είδος πραγματικών αποτελεσμάτων. Ενώ μπορεί να δεις επιφανειακά οφέλη χάρη στο υαλουρονικό οξύ ή την καφεΐνη, για να αντιστρέψεις πραγματικά τα σημάδια της γήρανσης χρειάζεται χρόνος. Όλοι οι δερματολόγοι τονίζουν ότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι επιφυλακτικές σε κάθε ισχυρισμό ταχείας δράσης που προβάλλει ένα προϊόν. Κάθε ισχυρισμός που ακούγεται πολύ καλός για να είναι αληθινός πιθανότατα είναι, ακόμη και τα καλύτερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος χρειάζονται 4-8 εβδομάδες για να δημιουργήσουν πραγματικά μετρήσιμες αλλαγές στο δέρμα. Το δέρμα πρέπει να περάσει από έναν πλήρη κύκλο προκειμένου να παράγει νέα κύτταρα και είναι με αυτά τα νέα κύτταρα που θα δεις τα πραγματικά αποτελέσματα.

Φυσικά θα πρέπει επίσης να διατηρήσεις μια συνεπή ρουτίνα για να αποκομίσεις τα πλήρη οφέλη των προϊόντων και  αυτό σημαίνει ότι οι οροί και οι κρέμες πρέπει να χρησιμοποιούνται κάθε μέρα. Αυτά τα ενεργά προϊόντα απαιτούν καθημερινή χρήση, καθώς το δέρμα αναγεννάται 24 ώρες το 24ωρο.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top