Now Reading
Σφίγγεις τα δόντια σου από το άγχος; Υπάρχει λύση

Σφίγγεις τα δόντια σου από το άγχος; Υπάρχει λύση

Avatar photo
Πώς να σταματήσεις να σφίγγεις τα δόντια σου από το άγχος (ανοιγμα)

Ακολούθησε 4 συμβουλές ειδικών για να σταματήσεις να σφίγγεις τα δόντια σου.

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως κατά τη διάρκεια της ημέρας τεντώνεις το σαγόνι σου ή να σου έχει πει ο σύντροφος σου πως όταν κοιμάσαι «χτυπάς» τα δόντια σου. Κάποιες φορές η κατάσταση αυτή να σου προκαλεί σχετικά συμπτώματα όπως πόνο στη γνάθο, πονοκεφάλους ή σπασμένα δόντια. Εάν κάτι από αυτά σου φαίνεται γνωστό, μπορεί να σφίγγεις το σαγόνι σου, μια κοινή πρακτική που ακούγεται αρκετά αβλαβής αλλά μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες παρενέργειες εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Γνωστό και ως βρουξισμός, το σφίξιμο της γνάθου είναι μια κατάσταση όταν κάποιος σφίγγει ή χτυπάει τα δόντια του. Πολλοί άνθρωποι που σφίγγουν τα σαγόνια τους δεν συνειδητοποιούν ότι το κάνουν και ο βρουξισμός μερικές φορές είναι αρκετά ήπιος ώστε να μην προκαλεί πολλά προβλήματα. Αλλά για άλλους ανθρώπους, το σφίξιμο της γνάθου μπορεί να συμβάλει σε πιο ενοχλητικές παρενέργειες που κυμαίνονται από σπασμένα δόντια έως πονοκεφάλους έως εξάρθρωση της γνάθου.

λευκα δοντια

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό απαιτεί ακόμη περισσότερη έρευνα, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο βρουξισμός πιθανότατα προκαλείται από έναν συνδυασμό γενετικών, παραγόντων τρόπου ζωής (το αλκοόλ, η καφεΐνη και το κάπνισμα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο) και ψυχοκοινωνικούς παράγοντες όπως το στρες και το άγχος.  Οι διαταραχές ύπνου και ορισμένα φάρμακα μπορούν επίσης να παίξουν κάποιο ρόλο.

Διάβασε επίσης: Πώς να θεραπεύσεις τα ευαίσθητα δόντια: 8 συμβουλές για να μην πονάνε ποτέ

Πώς να αποτρέψεις και να σταματήσεις το σφίξιμο των δοντιών

Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν τη συνήθεια να σφίγγουν τα σαγόνια, ειδικά τα παιδιά, και μερικές φορές η πάθηση δεν προκαλεί αξιοσημείωτες παρενέργειες. Για εκείνους με πιο ενοχλητικές περιπτώσεις, ωστόσο, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη θεραπεία. Εάν το σφίξιμο της γνάθου βλάπτει τα δόντια σου, ο οδοντίατρός σου μπορεί να συνταγογραφήσει ένα στοματικό προστατευτικό  αλλά ο βρουξισμός που προκαλείται από το άγχος απαιτεί χρόνο για να αντιμετωπιστεί. «Δεν υπάρχει άμεση λύση», λέει στο Well and Good ο Dr. David H. Rosmarin, PhD, κλινικός ψυχολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. «Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε την ένταση της γνάθου και να διευκολύνετε το τρίψιμο».

1. Συνέχισε με τις τακτικές οδοντιατρικές επισκέψεις σου

2. Επικεντρώσου στη μείωση του στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας

3. Εξασκήσου να κρατάς σωστά το σαγόνι σου

4. Υιοθέτησε συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής

Ακολουθώντας αυτές τις συνήθειες μπορεί να μην λύσεις όλο το πρόβλημα αλλά ένα μεγάλο μέρος του.

Διάβασε επίσης: 6 τροφές που ωφελούν τα δόντια σου

Πώς να σταματήσεις να σφίγγεις τα δόντια σου από το άγχος (ανοιγμα)

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φρούτο που περιέχει 4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι και που πρέπει να τρως



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST