Now Reading
Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν «κόψεις» τη ζάχαρη

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν «κόψεις» τη ζάχαρη

Avatar photo
Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν «κόψεις» τη ζάχαρη
Unsplash/ Daniel Kraus

Οι μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές που θα παρατηρήσεις στο σώμα σου αν κόψεις τη ζάχαρη!

Είναι η ζάχαρη φίλος ή εχθρός του σώματός σου; Πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα και πάρεις τι αποφάσεις σου, θα πρέπει να έχεις μια ουσιαστική εικόνα και γνώμη σε σχέση με το τί ακριβώς είναι η ζάχαρη και κυρίως η λευκή, η οποία τελικά, αποτελεί ένα επεξεργασμένο προϊόν.

Αναλυτικότερα λοιπόν, αξίζει να γνωρίζεις πως η λευκή ζάχαρη αποτελεί προϊόν επεξεργασίας, από την οποία έχουν αφαιρεθεί όλα τα φυσικά- ευεργετικά της συστατικά όπως: μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες , που χαρακτηρίζουν τη φυσική της μορφή, το ζαχαροκάλαμο. Λόγω αυτής της μετατροπής, η κατανάλωση ζάχαρης «μεταφράζεται» στον οργανισμό με την ανάγκη για ταχύτερη απορρόφηση, με αποτέλεσμα την απότομη άνοδο του σακχάρου.

Ταυτόχρονα, το σώμα σου, καθώς αντιλαμβάνεται την εν λόγω αύξηση, αντιδράει με την παραγωγή ινσουλίνης για να οδηγήσει το σάκχαρο σε πτώση. Έτσι, στιγμιαία, η κατανάλωση της ζάχαρης, σου προσφέρει ενέργεια, ενώ μετέπειτα ακολουθεί κόπωση, νευρικότητα και υπνηλία.

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν «κόψεις» τη ζάχαρη
Unsplash/ Faran Raufi

Διάβασε επίσης: Δεν είναι η στέβια: Το είδος της ζάχαρης που μπορείς να τρως χωρίς τύψεις

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις τη ζάχαρη;

Η ζάχαρη λοιπόν, έχει την τάση να επηρεάζει τις απαραίτητες ισορροπίες στο οργανισμό, καθώς προκαλεί υψηλή αύξηση και ταυτόχρονη πτώση του σακχάρου με τη συνεχή παραγωγή ινσουλίνης. Όταν η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται συχνά στον οργανισμό, αυξάνεται ο κίνδυνος για εμφάνιση χρόνιων παθήσεων, ενώ η καύση της πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς από το σώμα.

Οι 5 διαφορές που θα δεις αν πεις «αντίο» στην επεξεργασμένη- λευκή ζάχαρη:

1. Υπνηλία μετά το φαγητό: Η υπνηλία μετά το γεύμα, περιορίζεται καθώς η σταθερότητα σακχάρου στο αίμα δεν επιτρέπει πλέον απότομες αυξομειώσεις.

2. Μείωση ευερεθιστότητας: Με τη διακοπή της λευκής ζάχαρης, σταματάει αέναος κύκλος της απότομης πτώσης γλυκόζης και της υπερέκκρισης αδρεναλίνης. Ως αποτέλεσμα, τα συναισθηματικά ξεσπάσματα μειώνονται σταδιακά, ενώ κυριαρχεί η ηρεμία στον οργανισμό.

3. Καλύτερος ύπνος: Αν ξυπνούσες και εσύ μέσα στο ύπνο σου, τότε μάλλον θα ευθύνεται η κατανάλωση ζάχαρης και η επίδραση αυτής στο νευρικό σύστημα.

4. Καθαρή- λαμπερή επιδερμίδα: Η υπερβολική κατανάλωση λευκής ζάχαρης ενισχύει την παραγωγή σμήγματος και επιβαρύνει τη φλεγμονή στο δέρμα. Η αλλαγή στη διατροφή, έχει θετικό αντίκτυπο στην επιδερμίδα, με την ακμή στο πρόσωπο και τα μαλλιά.

5. Ορμονική ισορροπία: Η σταθερότητα του σακχάρου φαίνεται να επηρεάζει θετικά την ορμονική ισορροπία. Οι έντονες λιγούρες, οι μεταπτώσεις της διάθεσης και η ανάγκη για ζάχαρη πριν από την έμμηνο ρύση, παύουν να είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που σε οδηγούν στην υπέρ κατανάλωση μη θρεπτικών τροφών.

Διάβασε επίσης: Μάθε ποια είναι η σωστή στιγμή να φας ζάχαρη για τη σωστή διαχείριση της ενέργειάς σου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή! Μην κάθεσαι ποτέ έτσι στο αυτοκίνητο- Οι 3 στάσεις σώματος που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμο τραυματισμό
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κόλπο των Γαλλίδων για να φαίνονται περιποιημένες με μια κίνηση



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer