Now Reading
Κρυώνεις συνεχώς; Να γιατί μπορεί να είναι θέμα ψυχολογίας

Κρυώνεις συνεχώς; Να γιατί μπορεί να είναι θέμα ψυχολογίας

Avatar photo
Κρυώνεις συνεχώς; Να γιατί μπορεί να είναι θέμα ψυχολογίας

Τι μπορεί να συμβαίνει όταν κρυώνεις διαρκώς.

Το να νιώθεις πολυ συχνά ότι κρυώνεις  (χωρίς να κάνεις πραγματικά κρύο) μπορεί να είναι μια ψυχοσωματική κατάσταση και αντιπροσωπεύει μια εκδήλωση ανάγκης για προστασία. Το είχες ποτέ σκεφτεί έτσι;

Αν ανήκεις στον επιρρεπή «κρύο πληθυσμό» (οι γυναίκες έχουν πρωτιές σε αυτό), ξέρεις πώς είναι να έχεις συνεχώς κρύα χέρια και πόδια, να φοράς στρώσεις από ρούχα, να καλύπτεις το σώμα σου ακόμα και το καλοκαίρι ή να κρατάς το παλτό σου ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους.

Κρυώνεις συνεχώς; Να γιατί μπορεί να είναι θέμα ψυχολογίαςΟι λόγοι για το διαρκές κρύο μπορεί να είναι οργανικοί, όπως σχετίζονται με την κυκλοφορία, την αναιμία ή τα προβλήματα του θυρεοειδούς. Αλλά όχι μόνο αυτό. Μερικές φορές, υπάρχει και μια ψυχολογική εξήγηση.

Υπάρχει ψυχοσωματική αιτία πίσω από το κρύο

Το να είσαι επιρρεπής στο κρύο μπορεί να αποδοθεί σε σωματικές συνθήκες, αλλά όχι μόνο. Υπάρχει ψυχοσωματική αιτία, αίσθημα ψύχους χωρίς οργανικά αλλά ψυχολογικά αίτια. Η αίσθηση του κρύου μπορεί να σημαίνει κάτι περισσότερο, για παράδειγμα, μπορεί να εκφράσει την ανάγκη για συναισθηματική ζεστασιά στη ζωή κάποιου. Όσοι βιώνουν αυτό το είδος της κατάστασης συνήθως αγωνίζονται να συνδεθούν με τα δικά τους συναισθήματα.

Μπορεί να υποδεικνύει την ανάγκη προστασίας

Κρυώνεις συνεχώς; Να γιατί μπορεί να είναι θέμα ψυχολογίαςΌταν κρυώνεις, προσπαθείς με κάθε τρόπο να νιώσεις καλύτερα μέσα από τη ζεστασιά. Αναζητάς αγκαλιές, ρωτάς τον άλλον αν μπορείς να ζεσταθείς με τα χέρια του, να βρεις ανακούφιση με μια κουβέρτα ή ένα πουλόβερ. Με λίγα λόγια, αναζητάτε προστασία μέσω ανθρώπων ή αντικειμένων. Το αίσθημα κρύου ενεργοποιεί την αναζήτηση αυτής της αίσθησης ασφάλειας που χρειαζόμαστε.

Μπορεί να εκδηλωθεί μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις

Το ψυχοσωματικό ψύχος  μπορεί να εκδηλωθεί μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, εκείνες στις οποίες αισθάνεσαι ιδιαίτερα ευάλωτη. Για παράδειγμα, μπορεί να συμβεί πριν από σημαντικές εξετάσεις, προκλητικές δοκιμασίες ή γεγονότα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα και να φοβάσαι.

Κρυώνεις συνεχώς; Να γιατί μπορεί να είναι θέμα ψυχολογίας

Διάβασε επίσης: Να γιατί αρρωσταίνουμε περισσότερο τον χειμώνα όταν βρέχει και κάνει κρύο

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer