Now Reading
Μπορείς να ψηλώσεις κάνοντας yoga;Αυτή η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις μερικά εκατοστά

Μπορείς να ψηλώσεις κάνοντας yoga;Αυτή η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις μερικά εκατοστά

Avatar photo
Μπορείς να ψηλώσεις κάνοντας yoga;Αυτή η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις μερικά εκατοστά

Σε γεμίζει ενέργεια και επιμηκύνει τη σπονδυλική σου στήλη, κάνοντας πιο όμορφη τη σιλουέτα σου.

Ανάμεσα στις πολυάριθμες θέσεις της yoga για αρχάριους, υπάρχει μια πραγματικά εύκολη άσκηση που μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε οποιοδήποτε μέρος, η οποία σε βοηθά να νιώθεις πιο δυνατή και βελτιώνει τη στάση του σώματός σου. Βοηθά επίσης στην επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης και αυτό πιθανότατα οδηγεί στο να κερδίσεις μερικά εκατοστά σε ύψος, τα οποία έχεις την τάση να χάνεις όταν είσαι σκυμμένη.

Μπορείς να ψηλώσεις κάνοντας yoga;Αυτή η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις μερικά εκατοστά

Ονομάζεται Tadasana , η «θέση στο βουνό», μια asana – το όνομα των θέσεων της γιόγκα – που είναι πραγματικά αποδεδειγμένο για αρχάριους. Δίνει μια αίσθηση σταθερότητας, δύναμης και εγωκεντρισμού. Επομένως, είναι ιδανική για επαναφόρτιση με καλή ενέργεια και αντιμετώπιση καθημερινών προκλήσεων με μεγαλύτερη ισορροπία, ασφάλεια και αυτοεκτίμηση . Και επιπλέον, δεν χρειάζεσαι ούτε χαλάκι yoga, μπορείς να εξασκηθείς σε αυτή όρθια, όπου θέλεις: είναι μια από τις πιο απλές προπονήσεις yoga για το σπίτι.

«Είναι η μητέρα όλων των όρθιων asanas. Χρησιμοποιείται συχνά στην αρχή μιας συνεδρίας yoga, αλλά μπορεί επίσης να εκτελεστεί μόνη της για να έχεις μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός σου και να ανακτήσεις ψυχική ηρεμία», εξήγησε στη Vogue  η Rossella Forastiero, δασκάλα yoga.

Μπορείς να ψηλώσεις κάνοντας yoga;Αυτή η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις μερικά εκατοστά«Ονομάζεται στάση βουνού επειδή ενσωματώνει τη σταθερότητα, τη δύναμη και την ακινησία ενός βουνού και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν βιώνεις μια στιγμή σύγχυσης και αστάθειας. Είναι μια θέση επανασύνδεσης που βοηθά να ανακτήσεις την εστίαση και την ισορροπία, απελευθερώνοντάς σε από τις εντάσεις και το άγχος που εκδηλώνεται επίσης στο δέρμα και τα μαλλιά. Ευνοεί τη συγκέντρωση και σου επιτρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου, να δεις ποια είναι η λύση στο πρόβλημα που σε ταλαιπωρεί, με ηρεμία και δημιουργικότητα».

Αν και είναι μια απλή άσκηση, αυτή η asana ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα και το ευθυγραμμίζει εκ νέου, χαρίζοντας ελαστικότητα, ευλυγισία, τέντωμα της πλάτης και βοηθώντας στη σωστή στάση του σώματος.

Tadasana: πώς να κάνεις σωστά την άσκηση

Μπορείς να ψηλώσεις κάνοντας yoga;Αυτή η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις μερικά εκατοστά«Σε όρθια θέση, φέρνουμε τα πόδια μας ενωμένα, με τα μεγάλα δάχτυλά μας να αγγίζουν. Μπορούμε ενδεχομένως να ξεχωρίσουμε ελαφρώς τις φτέρνες. Τώρα σηκώνουμε και ανοίγουμε τα δάχτυλα των ποδιών μας και μετά τα τοποθετούμε στο έδαφος και πιέζουμε προς τα κάτω. Έτσι αρχίζουμε να νιώθουμε την παρουσία μας και την αίσθηση της ρίζας μας . Από εδώ, αναπνέοντας αυθόρμητα, στρέφουμε την προσοχή μας σε όλους τους μύες των ποδιών, τραβώντας τους προς τα πάνω και ενεργοποιώντας τους, από τον τετρακέφαλο έως τους γλουτιαίους. Διατηρούμε τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης και τονώνουμε τον πυρήνα, τραβώντας τον αφαλό προς τα πίσω και την ουρά προς τα κάτω. Ανοίγουμε το στήθος, κρατώντας τους ώμους χαμηλά και τον λαιμό ευθυγραμμισμένο με τη στήλη. Αντίθετα, ας αφήσουμε τα χέρια κατά μήκος των πλευρών με τις παλάμες στραμμένες προς τα εμπρός ή ενωμένες , όπως στην προσευχή, στο ύψος του στέρνου» υπό την καθοδήγηση της Rossella Forastiero. Αν γίνεται με συνέπεια κάθε μέρα, δίνει αμέσως ορατά οφέλη, όπως, για παράδειγμα, καλύτερο περπάτημα και σωστή στάση σώματος.

Διάβασε επίσης:

Strala Yoga: Η άσκηση για να νιώθεις το σώμα σου πάντα ευλύγιστο και χαλαρό ακόμη στα 100

Στα σουηδικά Stråla σημαίνει «ακτινοβολώ φως». Στη Strala Yoga μαθαίνεις να πειθαρχείς και να έρχεσαι σε αρμονία με τον εαυτό σου. Αυτό δεν αναζητάμε όλοι; Πρόκειται για μια τεχνική που συνδυάζει το Τάι Τσι με τις θεμελιώδεις θέσεις της γιόγκα για να παρακινήσει το σώμα σε κατάσταση χαλάρωσης Εστιάζεται λιγότερο στο σχήμα μιας πόζας, αλλά περισσότερο στο πώς νιώθεις.

Οι 5 πιο υγιεινές σωματικές δραστηριότητες όλων των εποχών σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ«Η Strala Yoga ευθυγραμμίζει τον εαυτό σου και τα πάντα μεταξύ της μιας πόζας με την άλλη», εξηγεί στη Vogue.It η Alexandra Meffert, δασκάλα στο κέντρο κινήσεων Light Space στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία. «Η Stråla είναι μια τεχνική ή προσέγγιση κίνησης που χρησιμοποιεί το λεξιλόγιο της γιόγκα ως πλαίσιο για να καθοδηγήσει τις ροές, πέρα ​​από τις ασάνες. Με την καθοδήγηση της αναπνοής, η κίνηση γίνεται αβίαστη, δημιουργώντας μια αίσθηση δύναμης, κινητικότητας και σύνδεσης με το σώμα σας, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το άγχος προς όφελος της χαλάρωσης. Είναι μια πρακτική που γίνεται ένα με τον τρόπο ύπαρξης και που έχει θετικά αποτελέσματα ακόμα και στη ρουτίνα, βοηθά στη διαχείριση της καθημερινότητας και των προκλήσεων με ευκολία».

Δες εδώ για τη Strala Yoga

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λιθοθεραπεία:Τι είναι και πώς θα σε βοηθήσει να λάμψεις στην εργασία σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤσάιDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr