Now Reading
Tο σύντομο πρόγραμμα γυμναστικής που καίει το λίπος σε χρόνο dt

Tο σύντομο πρόγραμμα γυμναστικής που καίει το λίπος σε χρόνο dt

Avatar photo

Με αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής, 10′ την ημέρα αρκούν για να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, τα μπάρμπεκιου, τα brunch και οι χαλαρές μέρες στην παραλία επιβάλλονται. Η εμμονή σε αυτούς τους στόχους προπόνησης που έθεσες τον Ιανουάριο μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθούν επιτυχώς.

Αν δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο στη διάθεσή σου και ψάχνεις έναν σύντομο τρόπο εκγύμνασης που έχει όμως πολύ καλά αποτελέσματα στην καύση λίπους, ανακαλύψαμε ένα video του Well+Good’s Trainer of the Month Club που ενδεχομένως είναι αυτό που ψάχνεις.

κοπέλα σε πάγκο

Το «10-minute low-impact barre burn» είναι μια μίξη  γιόγκα, Pilates, καθώς και τεχνικής μπαλέτου. Για το μάθημα, χρειάζεται να κρατάς ένα είδος «μπάρας» ώστε να διατηρείς την ισορροπία σου. Στο video χρησιμοποιείται μια καρέκλα, αλλά εσύ μπορείς να στηριχθείς οπουδήποτε στιβαρά, π.χ. σε τραπέζι.

Αυτή η προπόνηση παρακάμπτει τις κινήσεις υψηλής πρόσκρουσης, όπως το άλμα ή το burpees, προς όφελος της αργής και σταθερής εμπλοκής των τετρακέφαλων και του κορμού. Και μπορεί να διαρκεί μόνο 10 λεπτά, αλλά επειδή στέκεσαι χαμηλά μεταξύ των squats και να ασχολείσαι συνεχώς με τις κινήσεις σου, θα το νιώσεις.

Καθώς πηγαίνεις από τη μια θέση στην άλλη, προσπάθησε να παραμείνεις χαμηλά. Είναι πολύ πιθανό να θελήσεις να αποφύγεις να σταθείς χαμηλά μετά από squats, αυτό συμβαίνει γιατί οι μύες ξεκουράζονται, γεγονός που μειώνει τη συνολική ένταση της προπόνησης -και αυτό το πικάντικο μυϊκό «κάψιμο».

Η προπόνηση ξεκινά περπατώντας τα πόδια σε μια ευρεία δεύτερη θέση (η δεύτερη από τις πέντε βασικές στάσεις που χρησιμοποιούν οι χορευτές στην τεχνική του μπαλέτου). Στη συνέχεια δίνονται οδηγίες στους θεατές να διατηρήσουν έναν όρθιο, δεσμευμένο πυρήνα ενώ κατεβαίνουν σε μια παλλόμενη κατάληψη σε αυτή τη θέση. Ακολουθεί ένα κοφτό squat και έπειτα προτείνεται η μετάβαση μεταξύ των δύο.

Αν το δοκιμάσεις, σίγουρα θα αισθανθείς «κάψιμο» στα πόδια. Αυτό συμβαίνει γιατί  χτίζεις τη μυϊκή σου αντοχή. Γι’ αυτό εκπαίδευσε τους μύες σου , ακόμα και όταν είναι εξαντλημένοι, για να συνεχίσουν να «εργάζονται» για εσένα. Είναι μια σύντομη προπόνηση, αλλά οι κινήσεις δίνουν ένα boost στους τετρακέφαλους, τους γλουτούς και τον κορμό.

Διάβασε επίσης:

Ποιο γυμναστήριο;Οι κοιλιακοί σου θα γραμμώσουν με αυτές τις 3 ασκήσεις στον τοίχο του σπιτιού σου

Μέχρι τώρα για την ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών σου πιθανότατα έχεις κάνει ασκήσεις όπως ποδήλατοburpeesσανίδες και climbers Έχεις σκεφτεί όμως να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου χρησιμοποιώντας μόνο έναν άδειο τοίχο; Αν δεν είσαι εξοικειωμένη με την ιδέα, οι ασκήσεις κοιλιακών σε τοίχο είναι ένας απλός, αποδοτικός τρόπος για να κάνεις μια βαριά γυμναστική από την άνεση του σπιτιού σου.

Ποιο γυμναστήριο; 3 ασκήσεις στον τοίχο του σπιτιού σου θα γραμμώσουν τους κοιλιακούς σου

Αυτές οι ασκήσεις κοιλιακών περιλαμβάνουν τη χρήση τοίχου για υποστήριξη και σταθεροποίηση του σώματος ενώ εσύ εκτελείς διάφορες ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυρήνα. Είτε είσαι αρχάρια, είτε είσαι πιο προχωρημένη, οι ασκήσεις κοιλιακών στους τοίχους παρέχουν έναν πολύ καλό τρόπο για να στοχεύσεις στον πυρήνα σου και να αυξήσεις τη συνολική δύναμη και σταθερότητά σου. Συγχρόνως, αυτές οι ασκήσεις «σπάνε» τη ρουτίνα και τη μονοτονία της προπόνησής σου και σου δίνουν μια εναλλακτική πρόταση έναντι των ασκήσεων για κοιλιακούς στο πάτωμα.

Δες εδώ τους κοιλιακούς

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6 αλάνθαστοι τρόποι για να σε ερωτεύεται ξανά και ξανά που θα τρομάξεις αν δεις πόσο λειτουργούν
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MYMODE: H πρωτοποριακή μέθοδος γυμναστικής που ακολουθεί πιστά η Gwyneth PaltrowDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr