Now Reading
Υπολείμματα από αυτοκόλλητα στα ρούχα; Δες πώς θα τα αφαιρέσεις πανεύκολα

Υπολείμματα από αυτοκόλλητα στα ρούχα; Δες πώς θα τα αφαιρέσεις πανεύκολα

Avatar photo

Πόσες φορές έχεις αγοράσει ένα ρούχο που έχει αυτοκόλλητα επάνω του και δεν ξέρεις πως να τα αφαιρέσεις.

Όταν αγοράζεις ένα καινούργιο ρούχο υπάρχει περίπτωση στο εσωτερικό τους μέρος να βρίσκονται μικρά αυτοκόλλητα στα οποία δε δίνουμε σημασία κι όταν πλύνουμε το ρούχο αυτά να παραμένουν. Τα υπολείμματα από αυτοκόλλητα στα ρούχα είναι κάτι που συνηθίζεται να υπάρχει και ταυτόχρονα είναι πάρα μα πάρα πολύ ενοχλητικό. Παρόλα αυτά υπάρχει τρόπος να απομακρύνεις την κόλλα, καθώς έχουμε επαγγελματίες οι οποίοι μας συμβουλεύουν πως να το κάνουμε.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες υπάρχουν τρεις τρόποι να αφαιρέσεις τα υπολείμματα αυτοκόλλητων από τα ρούχα κι έτσι να απαλλαγείς μια και καλή από αυτά. Οι ειδικοί στη φροντίδα υφασμάτων μοιράζονται τα δικά τους go-to hacks για να μας δώσουν την εμπειρία τους.

Το βασικό είναι να μην πανικοβληθείς όταν σου συμβεί

Έπλυνες κατά λάθος ένα πουκάμισο με αυτοκόλλητο ετικέτας και αυτό άφησε πίσω τις κολλώδεις κηλίδες κόλλας. Νούμερο ένα, μην πανικοβληθείς. Πιθανότατα φαίνεται ότι η κολλώδης, εναπομείνασα κόλλα θα είναι κολλημένη στο αγαπημένο σου μπλουζάκι για πάντα, αλλά υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις ακόμα και τα πιο επίμονα υπολείμματα κόλλας αυτοκόλλητου αρκεί να ξέρεις πως θα το κάνεις. Ακολουθούν τρεις τρόποι στο σπίτι για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα αυτοκόλλητων από τα ρούχα σου χωρίς να τα καταστρέψεις, σύμφωνα με τους επαγγελματίες της φροντίδας ρούχων.

1. Το ασετόν κάνει θαύματα

Κι όμως το ασετόν σε ρούχα με φυσικές ίνες κάνει θαύματα! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ασετόν  για να βοηθήσεις στη διάσπαση της σκληρυμένης, εναπομείνασας κόλλας. Αλλά το ασετόν, χρησιμοποίησε το μόνο σε μη οξικά υφάσματα, αλλιώς η ακετόνη, το αφαιρετικό βερνικιού νυχιών, θα λιώσει το ύφασμα. Η διαδικασία είναι απλή καθώς πρέπει να τοποθετήσεις το ρούχο σε επίπεδο, σε ένα τραπέζι και να βάλεις μια πετσέτα πίσω από τον λεκέ, λέει ο John Mahdessian, πρόεδρος της Madame Paulette, μιας επαγγελματικής εταιρείας στεγνού καθαρισμού στη Νέα Υόρκη. «Πρώτα, ελέγξτε αν η κόλλα έχει στεγνώσει, στη συνέχεια, ταμπονάρετε καθαρό ασετόν για αφαίρεση βερνικιών νυχιών σε ένα πανί και τρίψτε το στην κόλλα που έχει απομείνει. Οι λευκές κηλίδες θα πρέπει να εξαφανιστούν γρήγορα».

2. Σαπούνι και νερό

Για τα συνθετικά υφάσματα το ζεστό νερό και το σαπούνι πιάτων, κάνει θαύματα. «Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη για μια ώρα για να σκληρύνει η κόλλα», λέει η Gwen Whiting, συνιδρύτρια του The Laundress. «Μαζέψτε ό,τι μπορείτε, στη συνέχεια βρέξτε το πουκάμισο και τρίψτε το με ένα πανί από μικροΐνες και λίγο σαπούνι πιάτων για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Μουλιάστε το ρούχο σε ζεστό νερό για 20 λεπτά και, στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα».

3.Ειδικό διαλυτικό, τρίτη κι εύκολη λύση

«Τα υπολείμματα κόλλας έχουν ως βάση το πλαστικό και το τρίψιμο με κοινό σαπούνι και νερό μπορεί να μην  αφαιρέσει τα πάντα», λέει ο Chris Allsbrooks, διευθυντής λειτουργίας καταστημάτων στα στεγνοκαθαριστήρια ZIPS. Συνιστά τη χρήση ενός διαλυτικού, του Carbona Stain Devils No. 1 που το βρίσκεις σε διαδικτυακά καταστήματα , το οποίο είναι ειδικά φτιαγμένο για την αφαίρεση συγκολλητικών ουσιών,  τσίχλες και κόλλες, και το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα περισσότερα υφάσματα που πλένονται. Ο τρόπος χρήσης του γράφεται πάνω στο προϊόν, αλλά ο Allsbrooks μας δίνει χρηστικά tips: «Πριν κάνετε οτιδήποτε, ξύστε όσο περισσότερο από το αυτοκόλλητο μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου. Στη συνέχεια, ελέγξτε τη χρωματική σταθερότητα του ρούχου, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα του προϊόντος  σε μια μη εμφανή περιοχή του ρούχου, όπως μια εσωτερική ραφή ή κάτω από το μπράτσο. Εάν το χρώμα δεν αλλάξει, μουλιάστε το σημείο για λίγα λεπτά σε ένα πιάτο με το διαλυτικό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ξανά το μαχαίρι για να αφαιρέσετε τα τελευταία υπολείμματα. Εάν παραμένει ένα επίμονο σημείο, ρίξτε λίγο από το διάλυμα σε ένα πανί, ταμπονάρετε το σημείο και ξεπλύνετε με ζεστό νερό».

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top