Now Reading
Τα στιλιστικά λάθη που κάνουμε στο ντύσιμο και φαινόμαστε μεγαλύτερες

Τα στιλιστικά λάθη που κάνουμε στο ντύσιμο και φαινόμαστε μεγαλύτερες

Avatar photo

Το να μεγαλώνουμε είναι μια καταπληκτική διαδικασία αλλά κάνουμε και κάποια στιλιστικά λάθη.

Καθώς μεγαλώνουμε έχουμε κάποια κλισέ στο κεφάλι μας όσον αφορά τη μόδα και του πως να ντυνόμαστε και να κάνουμε συνδυασμούς. Το να μεγαλώνεις είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να σου συμβαίνει διότι ωριμάζεις, κατασταλλάζεις, αποκτάς πολυεπίπεδες εμπειρίες, κι όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ μέσα από τα χρόνια που μεγαλώνουμε υπήρχαν πάντα κάποιες «κλισέ ατάκες» που μας έχουν αποτυπωθεί στο κεφάλι μας, όπως για παράδειγμα έλεγαν οι μαμάδες μας «μη φοράς μόνο μαύρα ρούχα, φόρεσε και λίγο χρώμα πάνω σου», κι εσύ ως η επαναστατική έφηβη έκανες το ακριβώς αντίθετο μη ακολουθώντας αυτήν την πολύτιμη συμβουλή της! Κι αφού κάποιες από αυτές τις συμβουλές δεν τις κρατήσαμε και κάναμε το ακριβώς αντίθετο, έχουμε κρατήσει κάποιες στιλιστικές συνήθειες οι οποίες μας κρατούν μέσα σε ένα «κέλυφος μη ευχάριστης άνεσης» πλέον.

Ήρθε η ώρα γι’ αλλαγή

Το αποτέλεσμα αυτής της «αρνητικής στιλιστικής συνήθειας» μπορεί να σε έχει οδηγήσει να έχεις μια ντουλάπα από ρούχα που μπορεί να σε δείχνουν μεγαλύτερη, κάτι που σίγουρα δεν είναι ο στόχος σου. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξεφορτωθείς το παλιό και να καλώς ορίσεις το καινούργιο, μέσα από την απαλλαγή συνηθειών του στιλ που χωρίς να το καταλαβαίνεις τόσα χρόνια μπορεί να σε δείχνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη.

Το νέο vs το παλιό

Ας τα πάρουμε από την αρχή κι ας επικεντρωθούμε σε μερικά βασικά λάθη και συνήθειες.

1.Στάματα: Να συνδυάζεις πολλές τάσεις μαζί

Μπορεί να πιστεύεις πως το να συνδυάσεις πολλά και μοντέρνα κομμάτια θα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο νεανική αλλά φέρνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Η υπερ-προσπάθεια αυτή δημιουργεί ένα ψεύτικο αποτέλεσμα και ως εκ τούτου αυτό θα βγεί προς τα έξω. Την ώρα που θα θελήσεις να βάλεις στο καλάθι αγορών σου ένα σωρό νέες τάσεις σε ρούχα, αναλογίσου τι μπορείς να συνδυάσεις με αυτά που ήδη έχεις, όχι μόνο τι θα χρησιμοποιήσεις αλλά και τι θα δείχνει σα φυσικό αποτέλεσμα πάνω σου.

Ξεκίνα: Να φοράς ένα με δυο πιο trend κομμάτια τη φορά

Αντί να βάλεις όλα τα κομμάτια που πήρες για τη σεζόν σε ένα ντύσιμο, ανακάτεψέ τα με τα κλασικά σου κομμάτια. Μείνε σε ένα ή δύο πιο μοντέρνα κομμάτια κάθε φορά, όπως πάρε παράδειγμα από την παραπάνω φωτογραφία που η κοπέλα φοράει τα flatforms μποτάκια αλλά τα έχει συνδυάσει με μια κλασική καπαρντίνα. Αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις επένδυσε σε μοντέρνα αξεσουάρ που θα συνδυάσεις με τα ρούχα αυτά που νιώθεις άνετα και υα τους ανανεώσεις το στιλ.

2.Σταμάτα: Να φοράς μόνο μαύρο χρώμα

Μάλλον κάποια στιγμή μας είπαν πως το πιο κομψό πράγμα που. θα μπορούσαμε να φορέσουμε είναι τα μαύρα σύνολα. Φυσικά και υπάρχει ο χρόνος και ο χώρος να φοράς μόνο μαύρα αλλά δεν είναι η λύση, άσε που φορώντας μόνο μαύρο χρώμα μπορεί να σε δείχνει ήδη κουρασμένη.

Ξεκίνα: Να φοράς χρώμα

Η εικόνα τα λέει από μόνη της! Αν παρόλα αυτά είσαι τελείως απρόθυμη να φορέσεις τόσο έντονα χρώματα, μπορείς να αρχίσεις να αναμειγνύεις ουδέτερα χρώματα στο καθημερινό σου ντύσιμο. Μπορεί να έχεις ένα χρώμα όμως που σου αρέσει και δοκιμαστικά να αρχίσεις να το φοράς καθώς βάζοντας το χρώμα που σου αρέσει θα σε κάνει να έχεις αυτοπεποίθηση. Και σίγουρα το να φορέσεις χρώμα θα σου φτιάχνει τη διάθεση.

3.Σταμάτα: Να φοράς ρούχα που δε σε κολακεύουν

Αν και είναι λίγο ακραία η φωτογραφία που σου δείχνω, κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα όταν φοράμε ένα ρούχο που δε μας κολακεύει! Σίγουρα όλες μας κρατάμε στη ντουλάπα μας ρούχα που έχουν «λήξει» αλλά το να φοράς ρούχα που απλά δε σου ταιριάζουν, σίγουρα δεν είναι κολακευτικό. Μπορεί πλέον να σου είναι μικρό ή μπορεί να σου είναι πλέον τεράστιο, όπως και να έχει, μην το φοράς απλά.

Ξεκίνα: Να ξεφορτώνεις τη ντουλάπα σου

Πηγή: pinterest/@maisonaminata

Το να κάνεις declutter στη ντουλάπα σου καταρχάς είναι ανακουφιστικό. Κάθε σεζόν, με την αλλαγή της εποχής, ρίχνε μια ματιά σε ρούχα τα οποία δε φοράς εδώ και χρόνια και κάνε μια αξιολόγηση του τι κρατάς και τι αφήνεις/χαρίζεις. Και μόνο του ότι θα χαρίσεις ρούχα τα οποία είναι ανενεργά για χρόνια, θα σου δώσει μια βαθιά ικανοποίηση. Επίσης μην κρατάς ρούχα τα οποία δε σου κάνουν, είναι μια τοξική νοοτροπία που σε δηλητηριάζει αλλά σου πιάνει και χώρο μέσα τη ντουλάπα.

4.Στάματα: Να φοράς πολύ φαρδιά jeans

 

Η ιδέα ενός πολύ φαρδιού jeans παντελονιού φαντάζει ιδανική αλλά σκέψου πόσο λάθος εικόνα είναι να φοράς για παράδειγμα 29-30 νούμερο σε jeans κι εσύ να αγοράζεις δυο νούμερα μεγαλύτερο, πιστεύοντας πως θα είσαι άνετη αλλά μέχρι το απόγευμα που θα φεύγεις από τη δουλειά, θα έχει ξεχειλώσει κι άλλο.

Ξεκίνα: Να βρεις jeans που θα σου είναι άνετα αλλά και κολακευτικά

Τα jeans παντελόνια δε χρειάζεται να είναι «άκαμπτα» που να σε κάνουν να νιώθεις κλειστοφοβικά. Υπάρχουν jeans με τα οποία θα είσαι άνετη αλλά και κομψή ταυτόχρονα. Κάνε μια έρευνα αγοράς πριν καταλήξεις να αγοράσεις ένα jeans που δε θα σε βολέψει, πλέον στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία για όλα τα σώματα και για όλα τα γούστα.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top