Now Reading
Σε δημοπρασία προσωπικά αντικείμενα της Marilyn Monroe και το χειρόγραφο του πατέρα της

Σε δημοπρασία προσωπικά αντικείμενα της Marilyn Monroe και το χειρόγραφο του πατέρα της

Avatar photo

Σε δημοπρασία βγαίνουν τον Δεκέμβριο προσωπικά αντικείμενα της σταρ του Hollywood, αξίας μέχρι και 80.000 δολαρίων.

Τα 175 προσωπικά αντικείμενα της Marilyn Monroe βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Julien’s Auctions και TCM Present: Icons & Idols Hollywood. Σύμφωνα με το «People», η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί ζωντανά και μέσω διαδικτύου στις 17 και 18 Δεκεμβρίου. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αντικείμενα της συλλογής της θρυλικής περσόνας, είναι ένα χειρόγραφο σημείωμα του Charles Stanley Gifford, ο οποίος αποδείχθηκε πρόσφατα ότι είναι ο πατέρας της Monroe, μέσω τεστ DNA.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πιστεύεται ότι ο Gifford έδωσε προσωπικά το σημείωμα στη Monroe, όταν εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο. «Ανακάλυψα την κάρτα τυχαία, ενώ προετοίμαζα τα προσωπικά αρχεία της Marilyn για τη δημοπρασία στον οίκο Julien’s Auctions» δήλωσε ο ιστορικός και συλλέκτης Σκοτ Φόρτνερ. «Πρόκειται για τη μόνη γνωστή τεκμηριωμένη απόδειξη της σχέσης μεταξύ της Monroe και του Gifford, η οποία λύνει το μυστήριο για το αν γνώριζε ή δεν είχε επαφή με τον βιολογικό της πατέρα» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: instagram – Marilyn Monroe

Η κάρτα αναμένεται να πωληθεί από 2.000 έως 3.000 δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου. Άλλα αντικείμενα στη συλλογή της Monroe περιλαμβάνουν διάφορα προϊόντα ομορφιάς – όπως σωληνάρια κραγιόν, ψεύτικες βλεφαρίδες, σκιές ματιών και άλλα – που κάποτε ανήκαν στη σταρ, καθώς και πολλά φορέματα που ανήκαν και φορέθηκαν από την ίδια, μερικά από τα οποία αναμένεται να έχουν τελική προσφορά έως και 80.000 δολάρια.

Πηγή: instagram – marilynmonroecollection

«Για σχεδόν δύο δεκαετίες, το Julien’s εκπροσωπεί με υπερηφάνεια την κληρονομιά και την παράδοση της πιο λαμπερής και εμβληματικής σταρ του Hollywood, της Marilyn Monroe», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Μartin Nolan σε ανακοίνωση. Ο Nolan συνέχισε: «Σε αυτή τη δημοπρασία, έχουμε επιμεληθεί μαζί με το TCM αυτό που είναι βέβαιο ότι θα είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες και ιστορικές συλλογές της Marilyn στη βιομηχανία, με πάνω από 175 εξαιρετικά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν από τα προσωπικά της αρχεία, όπως η μόνη γνωστή γραπτή επικοινωνία από τον πατέρα της Marilyn μέχρι τα ρούχα που φορούσε στις πιο εμβληματικές εμφανίσεις της εντός και εκτός οθόνης, που διαμόρφωσαν όχι μόνο τη δημόσια προσωπικότητά της, αλλά και την ποπ κουλτούρα και το στιλ σε μεγάλο βαθμό».

Μυστήριο γύρω από την καταγωγή της

Ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Marilyn, Her Final Secret από τον Francois Pomès αποκάλυψε ύστερα από 60 χρόνια, ότι ο Gifford ήταν ο πατέρας της Monroe. Ο Γάλλος δημοσιογράφος και παραγωγός-σκηνοθέτης μετά από τρία χρόνια έρευνας, ταξιδιών, ραντεβού με συλλέκτες και εργαστήρια ιχνηλάτησης DNA κατάφερε να τερματίσει νικητής, πιστεύοντας σε κάτι που αρχικά ένιωθε ο ίδιος και τελικά απέδειξε στους άλλους. Χρησιμοποιώντας μια τούφα από τα μαλλιά της Monroe και ένα δείγμα σάλιου από την εγγονή του Gifford οι επιστήμονες μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι ο Gifford ήταν ο βιολογικός πατέρας της σταρ.

Τα μυστικά ομορφιάς της Marilyn Monroe

Η Marilyn Monroe ενώ έκανε πολλές ταινίες κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής της, ήταν επίσης γνωστή για την εκπληκτική ομορφιά της που εμφανίστηκε σε εξώφυλλα περιοδικών όπως το Playboy, και έγινε το πρώτο γυμνό κέντρο της έκδοσης το 1953. Στην πραγματικότητα, δημοσιεύσεις όπως το Forbes την αναφέρουν ως μία από τις μεγαλύτερες επιρροές της μόδας όσον αφορά τη συμπερίληψη μεγέθους, εκτιμώντας ότι οι μετρήσεις της είναι 6/8 στις ΗΠΑ σήμερα.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​της βιογραφικής ταινίας “Blonde”, η Vogue UK επανεξέτασε μια συνέντευξη που έκανε η Monroe το 1952 με τον Pageant, όπου συζήτησε τις διατροφικές της συνήθειες και τις συνήθειες ευεξίας της. Είπε (στο ανενεργό πλέον περιοδικό) ότι πριν κάνει το πρωινό ντους, ετοίμαζε το πρωινό πάνω από ένα ζεστό πιάτο. «Όταν κάνει ζέστη, σπάω δύο ωμά αυγά στο γάλα, τα χτυπάω με ένα πιρούνι και τα πίνω όσο ντύνομαι», είπε η Monroe.

Η σταρ του Hollywood, προσέγγισε το θέμα της σωματικής δραστηριότητας με πρακτικό τρόπο για να παραμείνει σε φόρμα. Αποκάλυψε στο Pageant ότι «ποτέ δεν νοιαζόταν» για υπαίθρια σπορ και δεν διέπρεψε σε τέτοια όπως το τένις, το γκολφ ή το κολύμπι. Αντίθετα, είχε τη δική της απλή ρουτίνα στην οποία ορκίστηκε.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top