Now Reading
Πώς να κάνεις σωστά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σου

Πώς να κάνεις σωστά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σου

Avatar photo

Πώς το μασάζ βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών και ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το κάνεις.

Ονειρεύεστε πιο γεμάτα, πιο πυκνά μαλλιά; Υπάρχει ένας αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για να «πυροδοτήσεις» την ανάπτυξη των μαλλιών σου. Χρειάζεται λίγη προσπάθεια και υπομονή, αλλά τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό; Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Και πριν σκεφτείς πως αυτό είναι άλλο ένα κόλπο για να διαβάσεις ένα κείμενο, σου λέμε πως …δουλεύει!  Όχι μόνο οι μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί επίσης να καταπολεμήσει το άγχος και την ένταση. Εμείς παραθέτουμε τις ερωτήσεις και οι ειδικοί δίνουν τις απαντήσεις…

Τι ακριβώς είναι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής;

Ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στις νευρικές απολήξεις, τα αιμοφόρα αγγεία και τους μύες του κεφαλιού μέσω κυκλικών κινήσεων που εφαρμόζονται με τα δάχτυλα ή με μια εξειδικευμένη συσκευή μασάζ . Δημιουργεί μια ελαφρώς ευφορική αίσθηση και συναισθήματα ευεξίας και χαλάρωσης. Ενώ συνήθως γίνεται χρησιμοποιώντας μόνο τις άκρες των δακτύλων, ένα εργαλείο μασάζ χειρός που ονομάζεται «μασάζ τριχωτού της κεφαλής» μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μιμηθεί την ήπια πίεση των άκρων των δακτύλων.

Το μασάζ βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών;

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό μας ανακουφίζοντας την ένταση και το άγχος (ναι, έστω και για μια στιγμή). Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το τακτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής έχει αποδειχθεί ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών, επίσης.

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να καταπολεμήσει την τριχόπτωση βοηθώντας στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται στο δέρμα μας. Αυτό επιτρέπει περισσότερο οξυγόνο και αίμα να κυκλοφορεί μέσα στο κεφάλι μας, παρέχοντας περισσότερα θρεπτικά συστατικά στους θύλακες των τριχών σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά  μας είναι πιο πιθανό να παραμείνουν δυνατά και να μακραίνουν. Επίσης ένα επιπλέον καλό που κάνει το μασάζ είναι ότι απολεπίζει το δέρμα. Ο ιδρώτας, το σμήγμα (έλαιο μαλλιών), τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορούν όλα να οδηγήσουν σε ξηρότητας στο κεφάλι μας και η συσσώρευση υπολειμμάτων που φράζουν τα θυλάκια  επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη των μαλλιών μας. Το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των υπολειμμάτων, προάγοντας την υγεία του τριχωτού της κεφαλής μας και με τη σειρά του, υποστηρίζοντας την υγεία των μαλλιών μας. 

 

Εκτός από την ενίσχυση της ροής του αίματος και την απολέπιση του δέρματος, το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ανακουφίζει από την ένταση και προάγει τον καλύτερο ύπνο. Αυτή η αίσθηση ηρεμίας μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη και την αναγέννηση των μαλλιών. Πως; Με την απομάκρυνση των φυσικών στρεσογόνων παραγόντων. Όταν το σώμα βιώνει άγχος, μεταβαίνει σε λειτουργία «μάχης ή φυγής», εκτρέποντας την ενέργειά του από μη βασικές λειτουργίες όπως η τριχοφυΐα σε ζωτικές λειτουργίες όπως η αναπνοή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών (επίσης γνωστή ως αλωπεκία). Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD), αυτή η πάθηση είναι εξαιρετικά συχνή και το άγχος είναι ένας από τους πιο συχνούς πυροδοτητές της.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μας;

Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου. Για ένα τυπικό μασάζ  ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

1.Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου, άσκησε ελαφριά πίεση στο τριχωτό της κεφαλής, κινούμενοι σε μικρούς κύκλους από μπροστά προς τα πίσω.

2.Αντίστρεψε την κατεύθυνση.

3.Ξεκινώντας από το κάτω μέρος της γραμμής των μαλλιών, κινήσου με μικρές κυκλικές κινήσεις προς το στεφάνι.

4.Επανάλαβε τις κυκλικές κινήσεις στα πλαϊνά του τριχωτού της κεφαλής.

5.Ολοκλήρωσε  το μασάζ και γύρω από τα αυτιά σου.

Η συμβουλή των ειδικών: Για να αναβαθμίσεις το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια. Αυτά τα ευεργετικά φυτικά εκχυλίσματα είναι γνωστό ότι μειώνουν την τριχόπτωση, προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών και ελέγχουν την πιτυρίδα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου;

Η ιδανική συχνότητα εξαρτάται από το γιατί το κάνεις. Για να ενισχύσεις την ανάπτυξη ή το πάχος των μαλλιών, συνιστάται δύο φορές την ημέρα. Για να μειώσεις το άγχος και να προωθήσεις τη χαλάρωση, κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου όποτε θέλεις. Απλά φρόντισε να μην τρίβεις έντονα το δέρμα σου γιατί μπορεί να το ερεθίσεις και να κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό.

Υπάρχουν άλλες συμβουλές για τη βοήθεια της ανάπτυξης των μαλλιών;

Εκτός από το τακτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, εδώ είναι μερικά άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προωθήσεις τα υγιή μαλλιά:

1.Να αποφεύγεις το συχνό λούσιμο

2.Χρησιμοποίησε μια μαλακή βούρτσα

3.Κόβε τα μαλλιά σου όταν χρειάζεται

4.Μη χρησιμοποιείς συνέχεια ζεστά εργαλεία όπως πιστολάκι και ψαλίδια

5.Άλλαξε τη διατροφή σου

6.Να χρησιμοποιείς μεταξωτές μαξιλαροθήκες

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top