Now Reading
Do it like a pro! Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι

Do it like a pro! Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι

Avatar photo

Σίγουρα η επίσκεψη σε τεχνίτρια νυχιών ανά δεκαπενθήμερο είναι μια καλή ιδέα για την αφαίρεση του ακρυλικού καθώς από επαγγελματίες είναι πάντα η καλύτερη λύση. Ωστόσο έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό στο σπίτι, μπορείς να το κάνεις και μόνη σου.

Για εκείνες τις φορές που δεν μπορείς να πας στον ειδικό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς να βγάζεις τα ακρυλικά νύχια στο σπίτι μόνη σου. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα, ώστε να μάθεις πώς να αφαιρέσεις το υλικό χωρίς να φθίρεις τα νύχια σου.

Τι χρειάζεται να έχεις

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία αφαίρεσης, βεβαιώσου ότι έχεις τα εργαλεία που χρειάζεσαι και αφιέρωσε δύο αδιάλειπτες ώρες γι’ αυτή τη DIY αφαίρεση (ώστε να μη χρειαστεί να σταματήσεις στη μέση).

Ακολουθεί μια λίστα με τις προμήθειες:

  • Λίμα νυχιών
  • Ψαλίδι νυχιών
  • Καθαριστικό νυχιών
  • Αφαιρετικό βερνικιού νυχιών (ασετόν)
  • Λάδι για τα πετσάκια
  • Κρέμα χεριών
  • ξυλάκια για τα πετσάκια
  • Μπαλάκια βαμβακιού
  • Αλουμινόχαρτο (προαιρετικά)

5 απλά βήματα για να αφαιρέσεις το ακρυλικό από τα νύχια σου

1. Κόψε το στο μέγεθος

Αυτό το πρώτο βήμα είναι το πιο εύκολο μέρος της διαδικασίας. Κόψε όσο περισσότερο μπορείς από την πλάκα του ψεύτικου νυχιού και, στη συνέχεια, προχώρησε στο επόμενο νύχι. Όσο περισσότερο νύχι παραμένει, τόσο περισσότερο θα πρέπει να αφαιρέσεις αργότερα, οπότε φρόντισε να κόψεις τα κομμάτια που προεξέχουν.

2. Αφαίρεσε ότι μπορείς 

Αυτό απαιτεί υπομονή – και μάλιστα πολλή. Ο στόχος σου είναι να αφαιρέσεις το ανώτερο στρώμα του βερνικιού νυχιών χρησιμοποιώντας μια λίμα νυχιών. Είναι ιδανικό να έχεις διαφορετικούς βαθμούς κόκκους (χοντρό, μεσαίο, λεπτό και εξαιρετικά λεπτό). Ξεκίνησε με πιο χοντρούς κόκκους και προχώρησε σε πιο λεπτούς κόκκους όσο πλησιάζεις στο φυσικό σου νύχι.

Ένα studio νυχιών χρησιμοποιεί ειδικά μηχανήματα για να το κάνει αυτό, πράγμα που το κάνει πολύ πιο γρήγορο. Ωστόσο, μην βιάζεσαι. Δουλεύοντας αργά και μεθοδικά θα αποφύγεις τη φθορά του δέρματος που περιβάλλει τα νύχια σου, ειδικά τα πετσάκια και τα ακροδάχτυλα.

3. Ένα ωραίο, ζεστό μπάνιο με ασετόν

Το αφαιρετικό βερνικιού νυχιών σου πρέπει να είναι καθαρό ασετόν, αν θέλεις το ιδανικό αποτέλεσμα. (Το αραιωμένο αφαιρετικό βερνικιού νυχιών θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο και είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό). Για να ξεκινήσεις, ζέστανε το μπουκάλι ακετόνης κάτω από ημίθερμο νερό και, στη συνέχεια, ρίξε μια μικρή ποσότητα σε δύο μικρά μπολ. Σημαντική σημείωση: Η ακετόνη είναι εύφλεκτη, γι’ αυτό μην χρησιμοποιείς καμία άλλη μέθοδο θέρμανσής της εκτός από το ζεστό υδατόλουτρο. Επιπλέον, μείνε μακριά από ανοιχτές φλόγες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Βύθισε τα λιμαρισμένα νύχια σου επίπεδα μέσα στα μπολ, έτσι ώστε τα κρεβάτια των νυχιών να είναι πλήρως βυθισμένα. Δεν πειράζει αν μουλιάσει και το δέρμα σου, απλά να ξέρει; ότι το ασετόν μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, οπότε απέφυγε να τρίβεις ή να αγγίζεις τα μάτια σου και την περιοχή γύρω από αυτά. Αυτή η «εμβάπτιση» με ασετόν διαρκεί 30 λεπτά και είναι απαραίτητη για να μαλακώσει το εναπομείναν βερνίκι νυχιών, γεγονός που διευκολύνει πολύ τα τελευταία βήματα. Αν και μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, αξίζει τον κόπο για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Αν ανησυχείς για ερεθισμό του δέρματος, μουλιάστε το ασετόν σε μπαλάκια βαμβακιού και τοποθέτησέ τα πάνω στα νύχια. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε αλουμινόχαρτο ή αλουμινόχαρτο για να συγκρατήσεις τις βαμβακερές μπάλες στη θέση τους και σφραγίσεις εντελώς τις άκρες των δακτύλων και τις βαμβακερές μπάλες για να το ολοκληρώσεις.

4. Πάρε Buff

Η λίμα και το μπάνιο με ασετόν θα αφήσουν τα νύχια σε μια όχι και τόσο υπέροχη κατάσταση. Μη φοβηθείς, όμως, γιατί δεν έχεις τελειώσει ακόμα. Αφαίρεσε τα υπόλοιπα κομμάτια ακρυλικών νυχιών που έχουν μαλακώσει με ένα buffer. Αν δεν έχεις buffer, χρησιμοποίησε μια λίμα ή ένα νυχοκόπτη (ή ένα ξυλάκι για τα πετσάκια) και ξύσε τα.

Εκτέλεσε αυτό το βήμα της διαδικασίας απαλά. Εάν τμήματα του ακρυλικού αρνούνται να αποκολληθούν, επέτρεψε στο βήμα της διαβροχής και προσπάθησε ξανά. Για πιο δύσκολες περιπτώσεις, δοκίμασε να κάνεις γύρους με ασετόν και γυάλισμα. Είκοσι λεπτά μούλιασμα και αντοχή θα πρέπει να κάνουν το κόλπο και να σου δώσουν το αποτέλεσμα που αναζητάς.

5. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Το ασετόν είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί ενώ είναι εξαιρετικό αφαίρεσης βερνικιών και ακρυλικών, είναι επίσης επιβλαβές για τα πραγματικά κρεβάτια των νυχιών. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση γι’ αυτό – εκτός από την επιλογή με το αλουμινόχαρτο – αλλά υπάρχουν κάποιες πρακτικές μεταφροντίδας που μπορούν να βοηθήσουν.

Η ακετόνη, πέρα από το έντονο λίμα και το άφθονο γυάλισμα, μαλακώνει τα νύχια και στεγνώνει το δέρμα. Αμέσως μετά την αφαίρεση των νυχιών, πλύνε απαλά και τα δύο χέρια κάτω από ζεστό (όχι καυτό!) νερό με σαπούνι. Αυτό θα διασφαλίσει ότι έχεις απομακρύνει όλο το ασετόν.

Εφάρμοσε λάδι για τα πετσάκια και κρέμα χεριών (ή λοσιόν) για να ενυδατώσεις! Στην περίπτωση της αφαίρεσης ακρυλικών νυχιών, όσο περισσότερη ενυδάτωση, τόσο το καλύτερο. Μπορείς επίσης να κάνεις στον εαυτό σου ένα φυσικό μανικιούρ, το οποίο θα δώσει στα νύχια σου λίγο χρόνο για να αναπνεύσουν. Εκτός από τη μέγιστη ενυδάτωση, εφάρμοσε καθημερινά ένα ενισχυτικό νυχιών. Αφού εφαρμόσεις λάδι, κρέμα ή λοσιόν, τύλιξε τα χέρια σου σε ζεστές, υγρές πετσέτες για λίγα λεπτά.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top