Now Reading
Πιστεύεις πως το να έχεις μια καλή δουλειά χρειάζεται πτυχίο; Όχι είναι η απάντηση

Πιστεύεις πως το να έχεις μια καλή δουλειά χρειάζεται πτυχίο; Όχι είναι η απάντηση

Avatar photo

Πριν λίγα χρόνια το «σύνδρομο» να σπουδάσεις για να έχεις μια καλή δουλειά πλέον δεν υπάρχει.

Η επαγγελματική δραστηριότητα και καριέρα για πολλά χρόνια στηριζόταν στις πολλές σπουδές, στα μεταπτυχιακά και σε όλα αυτά που οι γονείς μας έλεγαν πως να χειριστούμε το κομμάτι επαγγελματική αποκατάσταση. Τα νέα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει.

Αλλοτινά επαγγέλματα που για τους γονείς μπορεί να φάνταζαν τέλεια, σε έναν τέλειο κόσμο, σήμερα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως οι ευκαιρίες για να αρπάξουμε και να λειτουργήσουμε καταστάσεις, που παλαιότερα δεν υπήρχαν. Πλέον δε χρειάζεσαι πτυχία για να γίνεις μια πετυχημένη επαγγελματίας, αρκεί να έχεις διάθεση, προσαρμοστικότητα και να μπορείς να συνεργάζεσαι. Και κάτι ακόμα, να πηγαίνεις βήμα-βήμα την καριέρα σου και να μη βιάζεσαι να φτάσεις ψηλά.

 

Αν νομίζεις πως χρειάζεσαι πτυχίο για καλοπληρωμένη καριέρα απατάσαι

Σύμφωνα με μια έκθεση του «Trends in College Pricing and Student Aid 2020», το μέσο κόστος φοίτησης σε ένα τετραετές κολέγιο το 2020-2021 ήταν πάνω από 26.820 δολάρια για τους φοιτητές εντός της πολιτείας, και ένα τεράστιο ποσό 43.280 δολαρίων για τους φοιτητές εκτός της πολιτείας. Επίσης, το μέσο χρέος των φοιτητικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πάνω από 37.000 δολάρια. Αυτό είναι ένα βαρύ φορτίο χρέους για να το κουβαλά κανείς.

Πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να αποκτήσουν πτυχίο πανεπιστημίου για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Μπορείς να βγάλεις έναν καλό μισθό χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου, αν ξέρεις πού να ψάξεις. Έτσι, είτε ξεκινάς μόλις την καριέρα σου, είτε κάνεις μια νέα κίνηση στα μέσα της ζωής σου, δες αυτές τις θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές, χωρίς να απαιτείται πτυχίο κολλεγίου.

1. Μεσίτρια ακινήτων

Αν σου αρέσει να δουλεύεις, είσαι κοινωνική και θέλεις να έχεις ελεύθερο ωράριο, τότε σκέψου να γίνεις κτηματομεσίτρια. Το Indeed.com αναφέρει ότι ο μέσος μισθός του κτηματομεσίτη το 2020-2021 ήταν πολύ υψηλό και σε κάποιες περιπτώσεις άγγιζε 6ψήφιο νούμερο.

 

 

Μπορείς να ξεκινήσεις ολοκληρώνοντας μαθήματα προαδειοδότησης  απευθείας ή αυτοπροσώπως, αλλιώς μια συνεργασία με ένα μεσιτικό είναι μια καλή αρχή.

2. Αεροσυνοδός

Θέλεις να πετάς στους φιλικούς ουρανούς και να βγάζεις σοβαρά χρήματα ενώ ταξιδεύεις; Τότε μπορείς να γίνεις αεροσυνοδός. Οι βασικές προϋποθέσεις για την εύρεση εργασίας σε αυτόν τον τομέα είναι οι άριστες δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών, καλές επικοινωνιακές δεξιότητες και απολυτήριο λυκείου και γνώση, τουλάχιστον, αγγλικών.

 

 

Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες απαιτήσεις ύψους και μέγιστου βάρους (πρέπει να μπορείς να φτάνεις τους υπερυψωμένους κάδους και να μετακινείσαι σε στενούς διαδρόμους). Πρέπει επίσης να είσαι άνω των 21 ετών για να σερβίρεις αλκοολούχα ποτά στους πελάτες. Αν καταφέρεις να βρεις δουλειά σε μια αεροπορική εταιρεία, οι περισσότερες από αυτές θα σου παρέχουν εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και θα αποκτήσεις πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ο μέσος μισθός της αεροσυνοδού στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 78.831 δολάρια, σύμφωνα με το salary.com

3. Θεραπεύτρια μασάζ

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν ένα καλό μασάζ, και η θεραπεία μασάζ χρησιμοποιείται για να αποκομίσει πολλά οφέλη και για την υγεία. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο η απασχόληση των θεραπευτών μασάζ προβλέπεται να αυξηθεί κατά 32% έως το 2030, ποσοστό που θεωρείται άνω του μέσου όρου. Για να γίνεις θεραπεύτρια μασάζ, πρέπει να παρακολουθήσεις μια μεταδευτεροβάθμια σχολή και να λάβεις πιστοποιητικό ή δίπλωμα μετά από 500-1.000 ώρες εκπαίδευσης.

 

 

Έχε υπόψιν σου ότι θα χρησιμοποιείς πολύ τα χέρια σου, οπότε πρόκειται για μια αρκετά επιβαρυμένη σωματική εργασία. Ωστόσο, αν έχεις τα κατάλληλα προσόντα, όπως το να είσαι φιλική, διακριτική και παρηγορητική, αυτή μπορεί να είναι μια πολύ ικανοποιητική καριέρα.

4. Οργανώτρια γάμων

 

 

Εάν είσαι ένα super οργανωτικό, υπεύθυνο άτομο που λατρεύει τα διασκεδαστικά πάρτι, τότε θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να γίνεις διοργανώτρια γάμων. Οι γάμοι είναι μια βιομηχανία πολλών χιλιάδων ευρώ. Έτσι, υπάρχει πάντα ανάγκη για έναν εξαιρετικό διοργανωτή γάμων για να κάνει την ξεχωριστή ημέρα κάποιου τέλεια.

5. Κομμώτρια

 

 

Ένας ταλαντούχος κομμωτής αξίζει το βάρος του σε χρυσό. Ή κάτι τέτοιο. Αν και θα χρειαστεί να περάσεις από κάποια μακρά εκπαίδευση, μπορείς να ολοκληρώσεις ένα πρόγραμμα κοσμετολογίας σε λιγότερο από δύο χρόνια. Θα μάθεις πώς να κόβεις, να χρωματίζεις και να διαμορφώνεις τα μαλλιά, κάτι που μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά στην πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό. Ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης είναι στην πραγματικότητα η εκμάθηση της σωστής ανάμειξης χημικών ουσιών και χρωμάτων.

Βρες τι σε κάνει ευτυχισμένη

Με άλλα λόγια υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία μπορείς να κάνεις καθώς δε χρειάζονται πανεπιστημιακές σπουδές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι επικοινωνιακή, να έχεις διάθεση και όρεξη. Κάτι που απαιτείται και ας έχεις πτυχία. Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να περνάς όμορφα, αυτό που σε κάνει να θέλεις να πηγαίνεις στην εργασία σου με χαρά. Αυτά είναι τα ζητούμενα σε μια εργασία.Όσα πτυχία και να διαθέτεις αν αυτό που κάνεις δε σε γεμίζει, πάντα θα νιώθεις κενή.

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top