Now Reading
Όλα όσα χρειάζεσαι για τη φθινοπωρινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Όλα όσα χρειάζεσαι για τη φθινοπωρινή ρουτίνα ομορφιάς σου

Avatar photo

Οι συμβουλές και τα έξυπνα τρικ για να προσαρμόσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας στις ανάγκες της νέας εποχής.

Καθώς αποχαιρετούμε την καλοκαιρινή μας λάμψη, ήρθε η ώρα να προσαρμόσουμε τον τρόπο ζωής μας στο φθινόπωρο και στη θερμοκρασία που σταδιακά κατεβαίνει. Το γνωρίζουμε ότι οι πιο δροσεροί μήνες απαιτούν μία διαφορετική προσέγγιση στα προϊόντα ομορφιάς που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε. Τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτό για το δέρμα μας;

Αν και μπορεί να έχετε βρει την τελεία beauty routine για εσάς, οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε κάποιες μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές για τους φθινοπωρινούς μήνες. «Σε κάθε εποχή έρχονται διαφορετικές θερμοκρασίες. Αυτές οι διακυμάνσεις μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στο δέρμα σας, όπως ξηρότητα το χειμώνα ή (υπερβολική) λιπαρότητα το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό να διαχειρίζεστε σωστά αυτές τις αλλαγές και να εντάσσετε τα κατάλληλα προϊόντα στην περιποίησης της επιδερμίδας σας», λέει η δερματολόγος Dr. Mona Gohara από το Κονέκτικατ. Ορισμένες εποχές του χρόνου μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν διαφορετικές ευαισθησίες σύμφωνα με τον πιστοποιημένο δερματολόγο Dr. Anthony Rossi. «Εάν είστε επιρρεπής σε οποιεσδήποτε φλεγμονώδεις καταστάσεις, που μπορεί να προκληθούν από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, τη θερμότητα ή την ξηρότητα», εξηγεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, αλλά ότι είναι απαραίτητο να κάνετε μερικές βασικές τροποποιήσεις που θα σας διευκολύνουν στην καταπολέμηση των εποχιακών στρεσογόνων παραγόντων που μπορεί να είναι επιβαρυντικοί για την επιδερμίδα σας.

Από πού πρέπει λοιπόν να ξεκινήσετε;

Ενισχύστε το κομμάτι της ενυδάτωσης

«Το καλό με το καλοκαίρι είναι ότι όταν υπάρχει υγρασία στον αέρα, αυτή απλώνεται στο δέρμα και βοηθά στη δημιουργία ενός επιδερμικού υγρού φραγμού. Αλλά όταν μπαίνουμε στους πιο δροσερούς και ξηρούς μήνες, καταλήγουμε να μην έχουμε τόση υγρασία στο δέρμα μας», εξηγεί ο Rossi. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο επιβάλλεται η χρήση μίας πιο πλούσιας κρέμας νύχτας ή μίας μάσκας που θα αφήνετε όλη τη νύχτα.

Επιλέξτε μία κρέμα καθαρισμού

«Επειδή το δέρμα σας θα παράγει λιγότερη λιπαρότητα κατά τη μετάβαση (από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο), είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τα ελαφριά καθαριστικά με μια σύνθεση που θα έχει ως βάση της την κρέμα», λέει η Gohara. Αυτή είναι μία πιο ήπια προσέγγιση, αλλά βοηθά επίσης στο κλείδωμα της υγρασίας στην επιδερμίδα.

Χρησιμοποιήστε Υαλουρονικό Οξύ

«Είναι σημαντικό να ενσωματώνετε περισσότερα ενυδατικά προϊόντα στην καθημερινή σας φθινοπωρινή ρουτίνα», λέει η Gohara. Για να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα συνιστάτε η χρήση ορών με υαλουρονικό οξύ, ένα βασικό συστατικό που βοηθά το δέρμα να συγκρατεί την υγρασία.

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό

Οι δύο ειδικοί επισήμαναν ακόμα τη σημασία της εφαρμογής αντηλιακού όλο το χρόνο. «Εξακολουθούμε να δεχόμαστε τις κακές επιπτώσεις της UVA, ακόμα και όταν έχει συννεφιά», λέει ο Rossi. «Η χρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία θα προκαλέσει απώλεια κολλαγόνου και πιθανότητα καρκίνου του δέρματος στη συνέχεια». Για αυτό είναι σημαντικό να μην διακόπτουμε την χρήση προϊόντων με δείκτη SPF.

Προσθήκη νιασιναμίδης

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, μερικοί από εμάς το φθινόπωρο θα αντιμετωπίσουμε κάποιον επιπλέον ερεθισμό ή αποχρωματισμό από τον ήλιο. Εκεί μπορεί να συμβάλλει σημαντικά η χρήση της νιασιναμίδης. «Η νιασιναμίδη είναι ιδανική γιατί έχει αντιφλεγμονώδη δράση», εξηγεί ο Rossi.

Μην το παρακάνετε με την απολέπιση

«Το φθινόπωρο, λέω πάντα στους ανθρώπους να μειώσουν τη χρήση της ρετινόλης ή των AHA γιατί θα στεγνώσουν το δέρμα τους από την απαραίτητη υγρασία ή θα ταλαιπωρηθούν περισσότερο. Μπορείτε ακόμα να τα χρησιμοποιήσετε, αλλά θα μείωνα τη συχνότητα της χρήσης τους σε δύο φορές την εβδομάδα», λέει ο Rossi.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top