Now Reading
«He’s Coming Home»: Τι σημαίνει τρόμος για την ενδοοικογενειακή βία στο παρασκήνιο του Μουντιάλ

«He’s Coming Home»: Τι σημαίνει τρόμος για την ενδοοικογενειακή βία στο παρασκήνιο του Μουντιάλ

Avatar photo
«He's Coming Home»: Τι σημαίνει τρόμος για την ενδοοικογενειακή βία στο παρασκήνιο του Μουντιάλ

Εκστρατεία με τίτλο «He’s Coming Home» έχει ξεκινήσει η Women’s Aid με στόχο την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής κακοποίησης που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών του 2022 διεξάγεται επί του παρόντος στο Κατάρ, εν μέσω μιας σειράς αντιπαραθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της διοργανώτριας χώρας και των απόψεών της σχετικά με την ομοφυλοφιλία, η οποία είναι παράνομη στο Κατάρ. Η νέα διαφημιστική καμπάνια της Women’s Aid εστιάζει στην αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μεγάλων ποδοσφαιρικών εκδηλώσεων.

Όπως διευκρινίζει η καμπάνια, μελέτες έχουν διαπιστώσει αύξηση έως και 38% στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας μετά από ποδοσφαιρικούς αγώνες, με τη συμβολή τόσο των νικών όσο και των ηττών. Στο Instagram, η φιλανθρωπική οργάνωση έγραψε: «Το ποδόσφαιρο δεν προκαλεί ενδοοικογενειακή κακοποίηση, αλλά ένα μεγάλο παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για αύξηση ή πιο σοβαρή κακοποίηση. Αν είστε επιζών που χρειάζεται υποστήριξη, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Καταλαβαίνουμε και θα σας πιστέψουμε».

«He's Coming Home»: Τι σημαίνει τρόμος για την ενδοοικογενειακή βία στο παρασκήνιο του Μουντιάλ
Πηγή: Women’s Aid – instagram

Στην αρχή του σποτ βλέπουμε μια αγγλική γειτονιά που είναι στολισμένη με σημαίες του St George. Μετά το πλάνο γεμίζει με τα φωτισμένα παράθυρα σπιτιών, απ’ όπου ακούγονται ιαχές και ποδοσφαιρικά συνθήματα. Στο τέλος η κάμερα εστιάζει σε μία σημαία που γράφει “He’s coming home” (Επιστρέφει σπίτι) σε μία παράφραση του γνωστού ποδοσφαιρικού συνθήματος που αφορά την επιστροφή του Κυπέλλου στη χώρα που το κέρδισε. Ακούγονται κλειδιά να ξεκλειδώνουν την πόρτα ενός σπιτιού και μετά το μήνυμα γίνεται σαφές…

Αντιδράσεις

Η Farah Nazeer, διευθύνουσα σύμβουλος της Women’s Aid, ανέφερε σε δήλωσή της: «Υπάρχει ένας ρόλος για όλους στο να συμβάλουν στον τερματισμό της ενδοοικογενειακής κακοποίησης και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την υποστήριξη που διατίθεται κατά τη διάρκεια μεγάλων τουρνουά όπως το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να βοηθήσει πολλές γυναίκες που ζουν με βίαιους συντρόφους». Ακόμα πρόσθεσε: «Ενώ η ενδοοικογενειακή κακοποίηση δεν προκαλείται από το ποδόσφαιρο, γνωρίζουμε ότι η υπάρχουσα κακοποίηση μπορεί να γίνει πιο σοβαρή ή συχνή κατά τη διάρκεια μεγάλων τουρνουά. Ζητάμε από όλους να βοηθήσουν να μοιραστούμε αυτή τη σημαντική εκστρατεία σε μια εποχή που πολλές γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν πώς μπορούν να λάβουν υποστήριξη».

Μετά την ισοπαλία 0-0 της Αγγλίας με τις ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής (25 Νοεμβρίου), η φιλανθρωπική οργάνωση έγραψε στο Twitter: «Καθώς πολλοί από εμάς θα απογοητευτούν για το αποψινό παιχνίδι της Αγγλίας, ο αντίκτυπος που θα έχει αυτό για τους επιζώντες είναι πολύ πιο σοβαρός». Σε αυτούς που μοιράστηκαν το μήνυμα της εκστρατείας περιλαμβάνεται η Self Esteem, η οποία έκανε retweet ένα tweet από την υπεύθυνη της εκστρατείας Lauren Fabianski, η οποία έγραψε: «Πάνω από μια δεκαετία εργάζομαι σε διαφημιστικές εταιρείες και δεν έχω δει ποτέ μια τόσο καλή εκστρατεία όσο αυτή της Women’s Aid».

Ενόψει της έναρξης του τουρνουά, η Dua Lipa διέψευσε τις φήμες ότι επρόκειτο να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης και κάλεσε το Κατάρ να «εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ανέλαβε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο», ενώ ο Rod Stewart αποκάλυψε ότι απέρριψε επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχει στους εορτασμούς για ηθικούς λόγους.

Την περασμένη εβδομάδα, Ουαλοί ποδοσφαιρόφιλοι ισχυρίστηκαν ότι τα καπέλα τους με το ουράνιο τόξο “κατασχέθηκαν” στο Κατάρ πριν από τον αγώνα τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο με τις ΗΠΑ τη Δευτέρα (21 Νοεμβρίου). Σε ανακοίνωσή της, η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ουαλίας (FAW) δήλωσε ότι ήταν “εξαιρετικά απογοητευμένη” από το γεγονός ότι οι οπαδοί κλήθηκαν να αφαιρέσουν τα καπέλα και ότι σκόπευε να εξετάσει το θέμα με τη FIFA. Ωστόσο, η FIFA πρόκειται τώρα να επιτρέψει τα καπέλα και τις σημαίες του ουράνιου τόξου στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μια στροφή πολιτικής.

«He's Coming Home»: Τι σημαίνει τρόμος για την ενδοοικογενειακή βία στο παρασκήνιο του Μουντιάλ
Πηγή: Women’s Aid – instagram

Η είδηση ήρθε μετά την ανακοίνωση ότι η Αγγλία και η Ουαλία δεν θα φορούσαν πλέον περιβραχιόνια “OneLove” κατά τη διάρκεια των αγώνων, τα οποία σχεδιάστηκαν ως χειρονομία υποστήριξης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+, αλλά τώρα είδαν τις ομάδες να απειλούνται με κυρώσεις από τη FIFA για τη χρήση τους. Στον αγώνα της με την Ιαπωνία, η γερμανική ομάδα διαμαρτυρήθηκε φορώντας ουράνια τόξα στις μπότες και την προπονητική της εξάρτηση και καλύπτοντας το στόμα της σε μια ομαδική φωτογραφία.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-a



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer