Now Reading
Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά και μεγαλύτερα κάστρα στον κόσμο

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά και μεγαλύτερα κάστρα στον κόσμο

Avatar photo

Σήμερα πολλά από τα μεγάλα κάστρα είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί και προσφέρουν μια συναρπαστική ματιά στο παρελθόν

Τα κάστρα είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες κατασκευές στον κόσμο. Υπάρχουν εδώ και αιώνες και συνεχίζουν να είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί σήμερα. Αυτά τα επιβλητικά κτίρια ήταν κάποτε τα σπίτια των βασιλιάδων και των βασιλισσών και το μέγεθος και το μεγαλείο τους αντανακλούσαν τη δύναμη και τον πλούτο των ιδιοκτητών τους.

Σήμερα, κάστρα μπορούν να βρεθούν σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου. Μερικά, όπως το κάστρο Windsor στην Αγγλία, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως βασιλικές κατοικίες. Άλλα, όπως το Κάστρο Neuschwanstein στη Γερμανία, έχουν μετατραπεί σε μουσεία.

 1. Κάστρο Chambord, Γαλλία

Το μεγαλύτερο κάστρο στην κοιλάδα του Λίγηρα, το Château de Chambord ήταν αρχικά ένα κυνηγετικό καταφύγιο για τον βασιλιά Φραγκίσκο 1. Χτισμένο μεταξύ 1519 και 1547, αυτό το όμορφο γαλλικό κάστρο έχει ένα χαρακτηριστικό αναγεννησιακό στιλ. Ένα από τα πιο εμβληματικά χαρακτηριστικά του Κάστρου Chambord είναι η διπλή έλικα σκάλα του. Θεωρείται ότι σχεδιάστηκαν από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, οι δύο σπείρες συμπλέκονται αλλά δεν συναντιούνται ποτέ.

Υπάρχουν 440 δωμάτια στο Château de Chambord, με 282 τζάκια και 84 σκάλες. Η έκταση του κάστρου Château de Chambord είναι τόσο μεγάλη όσο το εσωτερικό του Παρισιού. Σε έκταση 5.440 εκταρίων (13.400 στρέμματα), το πάρκο Chambord έχει έναν περιμετρικό τοίχο μήκους 19 μιλίων.

Το ίδιο το κάστρο έχει μήκος 156 μέτρα και ύψος έως 56 μέτρα. Μέσα στο Château de Chambord, υπάρχουν 440 δωμάτια, 282 τζάκια και 77 σκάλες. Σήμερα, το κάστρο είναι ανοιχτό για το κοινό και στεγάζει ένα μουσείο που αφηγείται την ιστορία της συναρπαστικής ιστορίας του.

Πηγή: Wikipedia

2. Κάστρο Hohenzollern, Γερμανία

Ένα άλλο τεράστιο κάστρο είναι το Burg Hohenzollern στη Γερμανία, το οποίο χτίστηκε αρχικά ως φρούριο για τον βασιλιά Frederick William IV της Πρωσίας και τη δυναστεία Hohenzollern. Έκτοτε έχει επαναχρησιμοποιηθεί ως μουσείο και τουριστικό αξιοθέατο. Σε απόσταση περίπου 53 χιλιομέτρων από τη Στουτγάρδη, το Hohenzollern επισκέπτονται περίπου 300.000 άτομα κάθε χρόνο.

Με 140 δωμάτια, αυτό το μαγευτικό κάστρο προσφέρει εκπληκτική θέα στη γύρω ύπαιθρο από την κορυφή του λόφου σε ύψος 855 μέτρων. Το Κάστρο Hohenzollern είναι ιδιόκτητο από το House of Hohenzollern. Όταν η οικογένεια βρίσκεται στην κατοικία, η σημαία της κυματίζει στο κτίριο.

3. Κάστρο Neuschwanstein, Γερμανία

Υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά κάστρα σε όλο τον κόσμο, αλλά μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο μεγαλοπρεπή βρίσκονται στην Ευρώπη. Ίσως το μεγαλύτερο και πιο διάσημο από αυτά είναι το Κάστρο Neuschwanstein, που βρίσκεται στη νότια Γερμανία.

Με τους ανυψωμένους πύργους του και το επιβλητικό γκρίζο εξωτερικό του, αυτό το κάστρο αιχμαλωτίζει πραγματικά τη φαντασία. Είναι επίσης αρκετά μεγάλο, καλύπτοντας περίπου 65.000 τετραγωνικά πόδια.

Εκτός από ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στον κόσμο, το Neuschwanstein είναι επίσης γνωστό για την εκπληκτική αρχιτεκτονική του, με στοιχεία δανεισμένα τόσο από το μεσαιωνικό όσο και από το μοντέρνο στυλ. Αυτό το παραμυθένιο κάστρο ήταν η έμπνευση για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στη Ντίσνεϋλαντ. Το Κάστρο Neuschwanstein επισκέπτεται περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι κάθε χρόνο.

Πηγή: Wikipedia

4. Alcázar of Segovia, Ισπανία

Χρονολογείται από τον 11ο ή τον 12ο αιώνα, αυτό το πρώην φρούριο βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στην πόλη Σεγκόβια της Ισπανίας. Διάσημο για την ομοιότητά του με την πλώρη ενός πλοίου, το Alcázar της Σεγκόβια ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1985. Σήμερα, ο χώρος είναι μουσείο και στεγάζει το Γενικό Στρατιωτικό Αρχείο της Σεγκόβια. Μια δημοφιλής βασιλική κατοικία για πολλά χρόνια, το Κάστρο της Σεγκόβια εξακολουθεί να έχει μια εντυπωσιακή αίθουσα θρόνου με επένδυση από βασιλικά πορτρέτα.

5. Κάστρο Spiš, Σλοβακία

Το κάστρο Spiš είναι το μεγαλύτερο κάστρο στη Σλοβακία και ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα στην Ευρώπη. Καλύπτει έκταση άνω των 10 στρεμμάτων. Το Κάστρο Spiš βρίσκεται σε ένα λόφο 634 μέτρα πάνω από την πόλη Spišské Podhradie, και χτίστηκε αρχικά τον 12ο αιώνα. Δυστυχώς, καταστράφηκε σε πυρκαγιά το 1780.

Μερικώς ανακαινισμένο, το κάστρο του Spiš αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και έχει επίσης εμφανιστεί σε ταινίες όπως το Dragonheart και το The Lion in Winter.

6. Κάστρο Hohensalzburg, Αυστρία

Στέκεται ψηλά στην κορυφή του βουνού Festungsberg, το Κάστρο Hohensalzburg δεσπόζει στον ορίζοντα στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Με μήκος 250 μέτρα και πλάτος 150 μέτρα, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα στην Ευρώπη. Χτισμένο τον 11ο αιώνα, αυτό το καλά διατηρημένο φρούριο χτίστηκε αρχικά για να υπερασπιστεί την πόλη. Στην πραγματικότητα, η ακρόπολη δεν κατακτήθηκε ποτέ.

Πηγή: Wikipedia

Σήμερα, το φρούριο Hohensalzburg είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους επισκέπτες του Σάλτσμπουργκ. Στις αυλές του κάστρου λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις, όπως αγορές advent.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέλαση της κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top