Now Reading
Δεν πετάμε τίποτα! Πώς θα επαναχρησιμοποιήσεις τα άδεια κουτιά των παπουτσιών σου

Δεν πετάμε τίποτα! Πώς θα επαναχρησιμοποιήσεις τα άδεια κουτιά των παπουτσιών σου

Avatar photo

Τα κουτιά των παπουτσιών μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα και για άλλους λόγους πέρα από τον προφανή. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αγοράσεις ένα νέο ζευγάρι γόβες ή snekers σκέψου πριν το πετάξεις, αντίθετα αξιοποίησε το.

Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να σκεφτείς δύο φορές πριν πετάξεις τα κουτιά των παπουτσιών, την επόμενη φορά που θα δεις κάποιο άδειο να περισσεύει. Δεν χρειάζεται να είσαι λάτρης των παπουτσιών όπως η Carrie Bradshaw στο «Sex and the City» για να καταλάβεις ότι ένας αυξανόμενος σωρός από άδεια κουτιά παπουτσιών δεν πρόκειται να κάνει πολλά για την αισθητική του σπιτιού σου.  

Η ανάγκη για περιβαλλοντική συνείδηση διεισδύει στη ζωή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, και ακόμη και αν δεν αποκαλείς τον εαυτό σου υπέρμαχο του περιβάλλοντος, σίγουρα μπορείς να βοηθήσεις προς αυτή την κατεύθυνση με απλές κινήσεις. Μπορεί τα περισσότερα κουτιά παπουτσιών να μην είναι τόσο επιβλαβή όσο το πλαστικό, αλλά η ανακύκλωσή τους είναι ένας ωραίος τρόπος να συμβάλλεις προς έναν βιώσιμο σκοπό.  

Το να δίνεις σε παλιά προϊόντα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή είναι ένας από τους πιο ωραίους και χρήσιμους τρόπους ανακύκλωσης, οπότε γιατί να μην δείξεις λίγη αγάπη στα κουτιά που κάποτε φιλοξενούσαν και μετέφεραν το αγαπημένο σου ζευγάρι παπούτσια; 

 Είτε θέλεις να αξιοποιήσεις τη δημιουργική σου ενέργεια και να φτιάξεις ωραία πράγματα που μπορούν να μετατρέψουν τα κουτιά παπουτσιών σας σε κάτι εντελώς διαφορετικό, είτε απλά ενδιαφέρεσαι να τα χρησιμοποιήσεις σαν επιπλέον χώρους αποθήκευσης, οι επιλογές είναι πολλές. 

Τα κουτιά παπουτσιών είναι η απόλαυση του οργανωτικού ανθρώπου  

Είσαι και εσύ ένας άνθρωπός που του αρέσει να κρατάει οργανωμένο το γραφείο, την ντουλάπα και τους πάγκους της κουζίνας του; Αν ναι είσαι πολύ αγαπημένος μας φίλος. Είναι η ακαταστασία μια αιτία ανησυχίας και για σένα;   

Τα κουτιά παπουτσιών αποτελούν εξαιρετικά οργανωτικά και χρήσιμα εργαλεία και μπορείς απλά να τα αφήσεις όπως είναι ή να τα «ντύσεις» με όμορφα χαρτιά περιτυλίγματος και να τα χρησιμοποιήσεις για να οργανώσεις τα ευαίσθητα ρούχα σου, τα μαντίλια και τις κάλτσες, βάζοντας τέλος στο χάος που λέγεται ντουλάπα.  

Αν θέλεις μπορείς ακόμα να  προσθέσεις μέσα μερικά χαρτονένια διαχωριστικά και ετικέτες που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες, αν για παράδειγμα τα χρησιμοποιήσεις για να αποθηκεύσεις βάζα με μπαχαρικά, τις συνταγές σου που θα είναι γραμμένες σε καρτέλες, και έπειτα τα τοποθετείς στους πάγκους της κουζίνας. 

 Πραγματικά δεν υπάρχει τέλος στο με πόσους τρόπους μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κουτιά των παπουτσιών για να βάλεις τάξη στο χάος μέσα στο σπίτι. Αν ψάχνεις έναν δημιουργικό τρόπο για να αποθηκεύσεις τα κοσμήματά σου, μπορείς να φτιάξετε έναν οργανωμένο «σταθμό κοσμημάτων» από κουτί παπουτσιών χρησιμοποιώντας το καπάκι του. 

Για να είναι και όμορφα πέρα από χρήσιμα, μπορείς αν θέλεις να καλύψεις το κουτί και το καπάκι με ένα διακοσμητικό ύφασμα της επιλογής σου, ακόμα και να κάνεις κάποιο ντεκουπάζ, μπορείς να κρεμάσεις τα κολιέ και τα άλλα κοσμήματά σου σε καρφίτσες που είναι στερεωμένες στο πάνω μέρος του καπακιού. 

 Αν ψάχνεις ένα εύκολο τρόπο για να οργανώσεις τις κορδέλες σου και άλλα απαραίτητα είδη ραπτικής, ένα κουτί παπουτσιών θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. Επίσης έχει εξαιρετικό μέγεθος για να οργανώσεις και να διατηρήσεις το γραφείο σου καθαρό από την ακαταστασία δίνοντας χώρο στα είδη γραφικής ύλης. 

 

Μετάτρεψε τα κουτιά παπουτσιών σε διακοσμητική τέχνη για τον τοίχο 

Ένας υπέροχος τρόπος για να δώσεις νέα ζωή στα παλιά κουτιά παπουτσιών είναι με την μορφή τέχνης που διακοσμεί τους τοίχους . Τα καπάκια των άδειων κουτιών παπουτσιών  είναι άδειοι καμβάδες για να τους κάνεις ό,τι θέλεις. Μπορείς είτε να δημιουργήσεις έργα που μιλούν για την προσωπικότητά σου, ή απλά να πάρεις τα πινέλα σου και να αφήσεις τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου να λάμψει.   

Τα παιδιά ψάχνουν πάντα για πράγματα με τα οποία μπορούν να διασκεδάσουν, οπότε γιατί να μην συγκεντρώσεις τα κουτιά των παπουτσιών και να φτιάξεις ένα αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο με αυτά. Πρώτα θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα πλαίσιο στο κουτί παπουτσιών, κόβοντας ένα ορθογώνιο από τον πάτο, και στη συνέχεια θα κάνεις 3-4 σχισμές κατά μήκος μιας από τις μακριές πλευρές του κουτιού, μέσα από τις οποίες θα μπορείς να κινήσεις τις χάρτινες μαριονέτες σου. Τέλος ,θα χρειαστεί να φτιάξεις και μια πλατφόρμα με χαρτόνι, με αντίστοιχες σχισμές, που θα μπει και στον πάτο του κουτιού παπουτσιών.  

Για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι επίσης χρήσιμα αφού μπορείς να δημιουργήσεις έναν δικό της μέρος, μία δική της «συσκευή ακονίσματος νυχιών» χρησιμοποιώντας λωρίδες χαρτονιού κολλημένες στο εσωτερικό του καπακιού ενός κουτιού παπουτσιών.  

Τα κουτιά παπουτσιών έχουν εξαιρετική αξία επαναχρησιμοποίησης, οπότε την επόμενη φορά που θα βγεις έξω και θα αγοράσεις καινούργια παπούτσια, σκέψου πως θα χρησιμοποιήσεις το κουτί για μια εναλλακτική χρήση εκτός από το να το πετάξεις στην ανακύκλωση. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top