Now Reading
H Stella McCartney και η Michelle Pfeiffer κάνουν την πολυτελή ομορφιά βιώσιμη

H Stella McCartney και η Michelle Pfeiffer κάνουν την πολυτελή ομορφιά βιώσιμη

Avatar photo

Σε πρόσφατη κοινή εμφάνιση τους, η ηθοποιός Michelle Pfeiffer και η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney μίλησαν για το πώς κατάφεραν να κάνουν προϊόντα πολυτελούς ομορφιάς βιώσιμα και λιγότερο τοξικά για την υγεία του δέρματος μας.

Καθώς το τοπίο της πολυτελούς ομορφιάς εξελίσσεται, υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός και ιδρύτρια του οίκου αρωμάτων Henry Rose, Michelle Pfeiffer και η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney, _δύο γυναίκες που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την διαμόρφωση του μέλλοντος της ομορφιάς- βρέθηκαν στο συνέδριο Forces of Fashion της Vogue και μίλησαν με ειλικρίνεια για την διαφάνεια, την βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη.  

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από το 2001 που ξεκίνησε τον ομώνυμο οίκο της, η McCartney, η οποία μεγάλωσε, εν μέρει, σε μια βιολογική φάρμα και είναι ισόβια χορτοφάγος, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μόδας με οικολογική συνείδηση. «Στον οίκο μόδας Stella McCartney αυτορυθμιζόμαστε εδώ και 25 χρόνια», δήλωσε η ίδια. Τώρα η σχεδιάστριά επιχειρεί να διοχετεύσει τα ίδια ηθικά πρότυπα και καινοτόμο τεχνολογία και στην περιποίηση της επιδερμίδας με μια νέα σειρά τριών προϊόντων, με το όνομα «Stella». 

Τα τρία νέα αυτά προϊόντα θα αποτελούνται από έναν θρεπτικό ορό, μια επανορθωτική ενυδατική κρέμα και μια πολυδύναμη κρέμα καθαρισμού με συστατικά φυσικής προέλευσης τουλάχιστον στο 99% της σύστασης τους και ένα πρωτοποριακό ανακυκλώσιμο σύστημα αναπλήρωσης. Ενώ πολλοί σπεύσουν να το ονομάσουν το brand της «καθαρή ομορφιάς», η περιβαλλοντική ακτιβίστρια είναι επιφυλακτική απέναντι στον τίτλο αυτόν – μάλιστα πρόσφατα αποκάλεσε τον όρο αυτόν «κουραφέξαλα»- αντίθετα, η McCartney εστιάζει στο να κάνει τα brands της «καθαρά από συνείδηση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ή ίδια. 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Η Pfeiffer, η οποία ξεκίνησε με επιτυχία την Henry Rose την πρώτη σειρά «καλών αρωμάτων» που κέρδισε το σήμα της Ομάδας Εργασίας Περιβάλλοντος (EWG), μοιράζεται την ίδια οπτική με την Stella. Η καθεμιά τους εστιάζει στο να χτίσει τις brands της με γνώμονα το μυαλό, το σκοπό και την ακεραιότητα. Και οι δύο συμφωνούν ότι τα ηθικά και βιώσιμα συστατικά είναι καλύτερα για τον πλανήτη και την υγεία μας και αυτή τους η άποψη είναι αδιαπραγμάτευτη.   

  

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους στο Forces of Fashion, η Pfeiffer και η McCartney θυμήθηκαν επίσης τις αντίστοιχες διαδρομές τους για την υλοποίηση των εμπορικών τους δραστηριοτήτων. Ηθοποιός και σχεδιάστρια συζήτησαν για τα εμπόδια της αμφισβήτησης του status quo της πολυτελούς ομορφιάς, ενώ αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί, από πρωτοποριακά συστατικά μέχρι βιοτεχνολογικές εξελίξεις που τείνουν να αλλάζουν το παιχνίδι. 

Για να μην αναφέρουμε και το γεγονός ότι οι καταναλωτές είναι πλέον πιο μορφωμένοι και κοινωνικά πιο ευαισθητοποιημένοι από ποτέ. «Οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο έξυπνοι, έχουν γίνει πιο μορφωμένοι. Οι άνθρωποι στην σημερινή εποχή ψηφίζουν με το πορτοφόλι τους», δήλωσε η Pfeiffer. «Όταν οι μεγάλες εταιρείες βλέπουν ότι υπάρχει καταναλωτική ζήτηση και κερδοφορία, τότε είναι που πραγματικά βλέπεις να γίνεται κάτι και να κινείται προς μία διαφορετική κατεύθυνση. Και ενώ έχει υπάρξει ένας κατακλυσμός από διάσημα brand ομορφιάς -ναι, και οι δύο κυρίες έχουν σκέψεις για αυτό το φαινόμενο-, οι Pfeiffer και McCartney γνωρίζουν ότι αυτό που έχουν χτίσει θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.  Καθώς η κλιματική κρίση μαίνεται, το έργο τους δεν έχει τελειώσει ακόμα. «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, μόλις αρχίσαμε», δήλωσε η McCartney. 

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καθώς η συζήτηση έφτανε στο τέλος της, η McCartney έκλεισε λέγοντας στο ακροατήριο: «Θέλω απλώς να σας ενημερώσω όλους ότι είναι στα χέρια σας», είπε. «Όχι, σοβαρά. Θα καθίσουμε εδώ και θα σας φτιάξουμε ένα όμορφο άρωμα, ένα όμορφο προϊόν και δεν θα σας αναγκάσουμε να συμβιβαστείτε, αλλά η επιλογή είναι στα χέρια σας». Εκείνο που η σχεδιάστρια λέει ότι επιθυμεί περισσότερο, είναι όλοι, παντού, να νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. «Αυτό δεν είναι απλά εμείς που καθόμαστε εδώ και σας μιλάμε,» και συνέχισε κλείνοντας:  «Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό». 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top