Now Reading
H Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς για το 2023: Viva Magenta, τολμηρό και πνευματώδες

H Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς για το 2023: Viva Magenta, τολμηρό και πνευματώδες

Avatar photo

Μια αντισυμβατική απόχρωση για έναν αντισυμβατικό χρόνο. Το χρώμα του 2023 έχει φωτιά μέσα του γι΄ αυτό και η Pantone το γιορτάζει με …Viva Magenta!

Το περιμέναμε με ανυπομονησία! Η Pantone εξάλλου κάθε χρόνο αρχές Δεκεμβρίου ανακοινώνει το χρώμα της νέας χρονιάς που θα καθορίσει τα στυλ και τη μόδα. Το χρώμα της νέας χρονιάς, η απόλυτη απόχρωση για το 2023 είναι το Viva Magenta! «Μια αντισυμβατική απόχρωση για έναν αντισυμβατικό χρόνο: ένα νέο όραμα», όπως γράφει χαρακτηριστικά η εταιρία Pantone σε ανάρτησή της στο Instagram.

To PANTONE 18-1750 Viva Magenta, δονείται με ζωντάνια , μια απόχρωση ριζωμένη στη φύση που προέρχεται από την οικογένεια του κόκκινου, επιδεικνύοντας ένα νέο στοιχείο δύναμης. Το video που ακολουθεί την παρουσίαση της νέας απόχρωσης μάς μεταφέρει με τη βοήθεια της τεχνολογίας στο πνεύμα που διέπει το νέο αυτό χρώμα. Κάθε επιλογή της εταιρίας δεν είναι τυχαία. Πίσω από τα χρώματα κάθε χρονιάς κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία, μια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί, ένα όραμα να οριστεί, μια ελπίδα να χαρίζει έμπνευση και δύναμη…. 

Φέτος, με το πειραματικό πνεύμα του Viva Magenta, η Pantone εξερευνά τη δυναμική μεταξύ Τεχνητής Νοημοσύνης και ανθρώπινης δημιουργικότητας μέσα στην πραγματικότητα του «The Magentaverse». 

Το  Viva Magenta αφηγείται μια νέα ιστορία

Γενναίο και ατρόμητο, ένα παλλόμενο χρώμα που η πληθωρικότητα του προάγει την αισιοδοξία και τη χαρά. Ισχυρό και ενδυναμωτικό, είναι ένα κόκκινο κινούμενο σχέδιο που ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση χωρίς περιορισμό. Μια ηλεκτρισμένη, χωρίς όρια απόχρωση που είναι εμφανώς «εκεί έξω» και είναι μια δήλωση που ξεχωρίζει. Τολμηρό, πνευματώδες και χωρίς αποκλεισμούς, το PANTONE 18-1750 Viva Magenta καλωσορίζει οποιονδήποτε και όλους με το ίδιο επαναστατικό πνεύμα. Ένας κατακόκκινος τόνος που παρουσιάζει μια ισορροπία μεταξύ ζεστού και ψυχρού. Το  PANTONE 18-1750 Viva Magenta είναι επίσης ένα υβριδικό χρώμα, ένα χρώμα που διασχίζει άνετα το φυσικό και εικονικό, υποβλητικό του πολυδιάστατου κόσμου μας.

Διεκδικητικό αλλά όχι επιθετικό, είναι ένα καρμικό κόκκινο που δεν κυριαρχεί τολμηρά αλλά αντίθετα ακολουθεί μια προσέγγιση της «γροθιά σε βελούδινο γάντι». Αποπνέοντας δυναμισμό, το PANTONE 18-1750 Viva Magenta είναι ένας μεταμορφωτικός κόκκινος τόνος ικανός να οδηγήσει στη σχεδίαση για να δημιουργήσει ένα πιο θετικό μέλλον.

 Το φετινό Χρώμα της Χρονιάς είναι ισχυρό και ενδυναμωτικό. Είναι ένα νέο κόκκινο κινούμενο σχέδιο που εκφράζει καθαρή χαρά, ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση χωρίς περιορισμούς, μια ηλεκτρισμένη και χωρίς όρια απόχρωση που εκδηλώνεται ως ξεχωριστό statement. 

H Leatrice Eiseman,  Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Pantone Color Institute, αναφέρει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Pantone:«Σε αυτήν την εποχή της τεχνολογίας, προσπαθούμε να αντλούμε έμπνευση από τη φύση και το πραγματικό. Το PANTONE 18-1750 Viva Magenta κατάγεται από την οικογένεια των κόκκινων και εμπνέεται από το κόκκινο των κοχινοειδών (σ.σ έντομα που ζουν στη Νότια Αμερική που ζουν σε κάκτους και παράγουν καρμινικό οξύ, απ’ το οποίο παράγεται η καρμίνη, γνωστή και ως κοχινική, απ’ την οποία παράγεται μια χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και υφάσματα) , μια από τις πιο πολύτιμες βαφές που ανήκουν στην οικογένεια των φυσικών βαφών καθώς και μια από τις ισχυρότερες και φωτεινότερες που έχει γνωρίσει ο κόσμος. Με τις ρίζες του στο αρχέγονο, το PANTONE 18-1750 Viva Magenta μας επανασυνδέει με την αρχική ύλη. Επικαλούμενοι τις δυνάμεις της φύσης, το PANTONE 18-1750 Viva Magenta γαλβανίζει το πνεύμα μας, βοηθώντας μας να χτίσουμε την εσωτερική μας δύναμη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Leatrice Eiseman.

Και οι συνδυασμοί…μόλις ξεκίνησαν!

O οίκος Valentino συνεργάζεται με την Pantone και δημιουργούν την πιο pink collection της χρονιάς

Για τη συλλογή φθινοπώρο/χειμώνα 2022 του Valentino, ο Pierpaolo Piccioli εστιάζει σε ένα μόνο χρώμα, το ζεστό σκούρο ροζ. Μια απόχρωση, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Pantone, ένα χρώμα τόσο αισθησιακό και θηλυκό που επάξια ονομάστηκε «Valentino Pink PP». Η pink αυτή απόχρωση εισβάλλει σε κάθε λεπτομέρεια της νέας συλλογής του Οίκου: από την επιλογή του location του show, στο Carreau du Temple στο Παρίσι, μέχρι τις προσκλήσεις για την επίδειξη μόδας που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη και συγγραφέα Douglas Coupland, αλλά και από τις δημιουργίες που εναλλάσσονται στην πασαρέλα μέχρι το power κοστούμι με floral απλικέ που φοράει η Zendaya, η νέα υπερμούσα του Οίκου, στις promo φωτογραφίες που ανέβηκαν στην offilical page στο Instagram.

O οίκος Valentino συνεργάζεται με την Pantone και δημιουργούν την πιο pink collection της χρονιάς

Με αυτή τη συνεργασία, η Pantone επιβεβαιώνει ότι επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στην εδραίωση της ηγεμονίας της στους χρωματικούς συνδυασμούς, αναπτύσσοντας αποκλειστικά χρώματα για εταιρείες και πρόσωπα ως μέρος της ταυτότητας της επωνυμίας τους. Έτσι ο Valentino πέρασε φέτος από το signature κόκκινο στο έντονο φούξια, την πιο εκρηκτική απόχρωση του ροζ. Επέστρεψε στο χρώμα με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα κατά τη δεκαετία του 2010, εκείνο που αγαπούσαν περισσότερο οι Millennials, ένα χρώμα που από φεμινιστικό σύμβολο του κινήματος #MeToo έγινε ένα θεμελιώδες στοιχείο στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας, ένα χρώμα που κατέχει περίοπτη θέση σε συλλογές μεγάλων εμπορικών σημάτων και σχεδιαστών, όπως του Jacquemus, ο οποίος αφιέρωσε τη χριστουγεννιάτικη capsule συλλογή του το 2020 στην πιο σαγηνευτική απόχρωση του ροζ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ανοιξιάτικη διακόσμηση
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΩΜΑΤΑ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top