Now Reading
Greek Night στο Milwaukee αφιερωμένη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο- Μύρισε Ελλάδα με Κωνσταντίνο Αργυρό

Greek Night στο Milwaukee αφιερωμένη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο- Μύρισε Ελλάδα με Κωνσταντίνο Αργυρό

Avatar photo

Αφιερωμένη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Ελλάδα ήταν το παιχνίδι των Βucks στο Milwaukee.

Βραδιά αφιερωμένη ήταν εχθές (7/12) στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Milwaukee. Ο αρχηγός της ομάδας Βucks είχε γενέθλια μία ημέρα πριν και διοργανώθηκε το καθιερωμένο Greek Night υπό τους ήχους του Κωνσταντίνου Αργυρού.

Στο ημίχρονο του αγώνα Sacramento Kings και Milwaukee Βucks, στο κέντρο του γηπέδου βρέθηκαν τσολιάδες, Αμαλίες και βρακοφόροι οι οποίοι χόρεψαν στους ρυθμούς του «Ελεύθερος» του Κωνσταντίνου Αργυρού. Στο Fiserv Forum υπήρξε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινότητας του Wisconsin το οποίο υποστηρίζει και την ομάδα αλλά και τον Greek Freak. Το ελληνικό στοιχείο εκείνη την βραδιά ήταν πολύ έντονο με τους χορευτές να κλέβουν την παράσταση στο ημίχρονο του αγώνα.

O Greek Freak σημείωσε για 8ο συνεχόμενο παιχνίδι 30+ πόντους και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 126-113.

«Ελλάδαρα είσαι παντού», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Αργυρός σε ανάρτησή του στο Instagram αναδημοσιεύοντας το βίντεο από ό,τι συνέβη στο Milwaukee.

Από τους ποιο επιτυχημένουε λαϊκούς καλλιτέχνες της γενιάς του θεωρείται ο Κωνσταντίνος Αργυρός καθώς συχνά καινοτομεί με μουσικές προτάσεις. Μία από αυτές είναι και το τραγούδι του με τίτλο «Ελεύθερος». Ο Κωνσταντίνος Αργυρός εμπνέεται από το παραδοσιακό τραγούδι «Μενεξέδες Και Ζουμπούλια» και μέσα από το δικό του ξεχωριστό, σύγχρονο, μουσικό πρίσμα σε συνδυασμό με τους στίχους του Χάρη Σαβαλάνου, στέλνει μήνυμα για την ελευθερία από κάθε είδους δεσμά.

Πηγή: instagram – Konstantinos Argiros

Όταν είχε κυκλοφορήσει το «Ελεύθερος» ο τραγουδιστής είχε αναφέρει τα εξής:

«Ελευθερία λοιπόν, σύμφωνα με την ετυμολογία της λέξης, σημαίνει να πράττεις εν γένει σύμφωνα με ότι σου γεννά έρωτα στην καρδιά σου. Το αίσθημα της ελευθερίας πηγάζει από την καρδιά μας.

Η έμπνευση λοιπόν για το συγκεκριμένο τραγούδι βασίστηκε σε πολλές σκέψεις μου το τελευταίο διάστημα. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τις ρίζες μας και την παραδοσιακή μουσική του τραγουδιού «Μενεξέδες και ζουμπούλια» που με ενέπνευσε και μπόρεσα και συνέδεσα τις σκέψεις μου με αυτά τα ακούσματα. Ακούσματα επηρεασμένα από την Μικρά Ασία, από τα βάλς του Ιονίου και των Κυκλάδων, από το ελληνικό μπουζούκι, από το βαλκανικό αυτό μαγικό ήχο των πνευστών.

Αυτές λοιπόν οι λέξεις του Χάρη Σαβαλάνου είναι ανησυχίες μου επηρεασμένες από το γεγονός ότι είμαστε ένας λαός αφοσιωμένος στον τόπο του, με ένα όνειρο που απαρτίζεται από ελπίδα, ελευθερία και αισιοδοξία.

Δεν μιλάω για την τυφλή ελπίδα που υπόσχεται ότι τα πάντα θα γίνουν μόνα τους. Μιλάω για την ελπίδα και την ελευθερία των μεταναστών που ξεκινάνε να βρουν την καινούργια ακτή τους, αλλά η καρδιά τους και η ψυχή τους πάντα ανήκει στις ρίζες τους.

Μιλάω γι’ αυτούς που βρίσκονται στα πηδάλια και τα καταστρώματα των βαποριών στα ανοιχτά του Ειρηνικού.

Πηγή: instagram – Konstantinos Argiros

Μιλάω για τις οικογένειες και τα παιδιά ενός ταλαιπωρημένου εργάτη, που τολμάνε να πάνε κόντρα στη μοίρα τους.

Μιλάω για την ελευθερία που λυτρώνει από την καταπίεση ορισμένων φίλων (γνωστών και αγνώστων) που εδώ και χρόνια απλά δεν μπορούν να εκφραστούν διότι τα taboo της κοινωνίας και οι καταστάσεις δεν τους αφήνουν να μιλήσουν.

Μιλάω γι’ αυτήν την συχνότητα της αγάπης που έδενε την Κατερίνα κάτοικο του εξωτερικού και τον Αλέξανδρο κάτοικο Ελλάδας, τον Χρήστο κάτοικο Ελλάδας και την Νάγια κάτοικο εξωτερικού, να παλεύουν για την συχνότητα αυτή που τους κρατάει ενωμένους για χρόνια.

Μιλάω για αυτούς τους ανθρώπους που ενώ είναι φυλακισμένοι στον χώρο τους, κάθονται γύρω από ένα τραπεζάκι με τα βασικά και τραγουδάνε μαζί.

Ελπίζω λοιπόν αυτό το τραγούδι να σας διασκεδάσει, να το χορέψουμε και να το διασκεδάσουμε μαζί όσο πιο φωναχτά, πιο δυνατά, πιο χορευτικά και όσο πιο «ελληνικά» γίνεται. Και ας μην ξεχνάμε ότι η ουσία βρίσκεται στα απλά πράγματα, στις καλές παρέες, στη μουσική, στον σεβασμό, στην αγάπη, στην αλληλεγγύη, στον ήλιο…

Ελεύθεροι για μια ζωή…».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
τορτελίνια σούπα


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top