Now Reading
Τα chevalier δακτυλίδια επιστρέφουν και γίνονται το απόλυτο trend στα χέρια μας

Τα chevalier δακτυλίδια επιστρέφουν και γίνονται το απόλυτο trend στα χέρια μας

Ιωάννα Σαλαμουρα
chevalier δαχτυλιδι

Τα chevalier δακτυλίδια κάνουν την απόλυτα δυναμική επιστροφή.

Τα δαχτυλίδια αποτελούν ένα από τα βασικά καθημερινά σου κοσμήματα, είτε γιατί μπορεί να φοράς τη βέρα και το μονόπετρο σου είτε γιατί απλά είσαι μεγάλη fan του είδους. Τα δαχτυλίδια δίνουν μια extra λάμψη στα χέρια μας και μπορούμε να φορέσουμε από πολλά αλλά μπορούμε να κάνουμε και τη διαφορά φορώντας μόνο ένα στο μικρό μας το δαχτυλάκι, το γνωστό chevalier.

Πολλές διασημότητες φοράνε τα chevalier όπως η Cynthia Erivo, ο Chris Pine, ο Harry Styles, η Blake Lively και η Priyanka Chopra που είναι μόνο μερικοί από τους star που έχουν εντοπιστεί να τα φορούν. Τα chevalier δακτυλίδια κάνουν την απόλυτα δυναμική επιστροφή κι εμείς θα τα υποδεχθούμε με χαρά για να στολίσουν τα χέρια μας.

https://www.instagram.com/p/B3pUAHHlju4/?utm_source=ig_web_copy_link

Με λίγα λόγια η ιστορία τους

Αυτά τα δαχτυλίδια υπάρχουν από το 3.500 π.Χ. και μετά ήταν κοινά στην ανώτερη τάξη το Μεσαίωνα. Σύμφωνα με το list.com, η Beth Bernstein, ιστορικός κοσμήματος και συγγραφέας στο Forbes, λέει ότι η βασίλισσα Βικτώρια και οι γιοι της βοήθησαν να δημιουργηθεί η τάση για τους άνδρες να τα φορούν, στην Ευρώπη του 19ου αιώνα. Ωστόσο, εκτός από τη βασίλισσα, τα δαχτυλίδια αυτά τα φορούσαν συχνά μόνο άνδρες. Τα χρησιμοποιούσαν ως σύμβολο δύναμης και οικονομικής κατάστασης  αλλά και για να δηλώσουν αν ήταν παντρεμένοι ή αμετανόητοι εργένηδες.

Η  έννοια τους σήμερα

Ο συμβολισμός βέβαια έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Αντί να αντιπροσωπεύουν τη δύναμη, τα πλούτη ή την κατάσταση της σχέσης, άρχισαν να αντιπροσωπεύουν τη συντροφικότητα και την πίστη. Έχουν φορεθεί από μέλη δεμένων οργανώσεων όπως η Cosa Nostra, η οποία ενέπνευσε μαφιόζικες ταινίες όπως το The Godfather και το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα Rat Pack, με τον Frank Sinatra αλλά και μια σειρά από άλλους εμβληματικούς τραγουδιστές. Σήμερα, αντιπροσωπεύουν συχνά την ανεξαρτησία και την αγάπη για τον εαυτό μας, γι’ αυτό η προσθήκη τους στο ντύσιμο μας μπορεί να είναι μια σημαντική κίνηση δύναμης.

Εξακολουθούν να είναι  δημοφιλή αξεσουάρ μεταξύ των ελίτ μελών της κοινωνίας – διάσημοι μουσικοί, ηθοποιοί και άλλα δημόσια πρόσωπα τους έχουν αδυναμία. Η Meghan Markle φόρεσε τέτοιο δαχτυλίδι όταν φωτογραφήθηκε για το περιοδικό TIME με τον πρίγκιπα Harry. Ωστόσο, δεν είναι πλέον αποκλειστικά για τους πλούσιους, οποιοσδήποτε μπορεί να τα φορέσει γυναίκα ή άνδρας.  Και οι εποχές που τα συνέδεαν ως εθνόσημο ή έμβλημα έχουν παρέλθει. Σήμερα, κυκλοφορούν σε όλα τα είδη σχεδίων και στιλ. Μπορείς να κάνεις πολλά και διαφορετικά στιλ από απλά και κομψά ή λαμπερά και υπερβολικά ανάλογα το ντύσιμο σου.

chevalier δαχτυλιδιΔιάβασε επίσης:

Τα ασημένια κοσμήματα επιστρέφουν δυναμικά και είναι το απόλυτο trend για την άνοιξη του ’23

Τα κοσμήματα αποτελούν και είναι από τα απαραίτητα αξεσουάρ στο καθημερινό μας ντύσιμο. Εδώ και χρόνια υπήρχε η απουσία των ασημένιων κοσμημάτων αλλά χάρη στους μεγάλους οίκους το μέταλλο αυτό επιστρέφει δυναμικά. Σίγουρα την πρωτιά του χρυσού δε θα την πάρει αλλά το βέβαιο είναι πως η μόδα αλλάζει και τα πάντα επιστρέφουν και ξανά γίνονται trends.

ασημένιο κολιέ
Givenchy F23/Launchmetrics Spotlight

Αυτή η νέα σεζόν σηματοδότησε μια επιστροφή, στην επιστροφή της απλότητας και της θηλυκότητας και τα ασημένια κοσμήματα χαρακτηρίζονται ως πιο απλά και κλασικά κομμάτια. Άλλωστε έχουν χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες τάσεις κοσμήματος του 2023, τόσο στην πασαρέλα όσο και εκτός.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιστροφή του «3 pieces» είναι γεγονός και είναι το look που πρέπει να αποκτήσεις οπωσδήποτε
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Giorgio Armani: «One Night Only», μια ιδιαίτερη γιορτή με αφορμή το 80ο Φεστιβάλ της ΒενετίαςDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr