Now Reading
Στατικός ηλεκτρισμός στα ρούχα σου; 3 hacks για να απαλλαγείς από αυτόν μια και καλή

Στατικός ηλεκτρισμός στα ρούχα σου; 3 hacks για να απαλλαγείς από αυτόν μια και καλή

Avatar photo
κρεμασμένα πουλόβερ και ρούχα

Αν υπάρχει κάτι που μας ενοχλεί στα ρούχα μας είναι ο στατικός ηλεκτρισμός.

Ο στατικός ηλεκτρισμός είναι κάτι σύνηθες ειδικότερα τη χειμερινή περίοδο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να θέλεις να φορέσεις το αγαπημένο σου φόρεμα κι αυτό να αρχίσει να κολλάει πάνω στο καλσόν σου ή στο δέρμα σου. Αυτό είναι από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, αλλά υπάρχει και μια απλή, επιστημονική εξήγηση.

«Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να συσσωρευτεί μεταξύ των στρωμάτων ρούχων που τρίβονται μεταξύ τους ή μεταξύ του στεγνού σας δέρματος και του πλησιέστερου ρούχου, δημιουργώντας ένα ηλεκτροστατικό φορτίο», λέει ο Frej Lewenhaupt, ειδικός σε θέματα κλωστοϋφαντουργίας και διευθύνων σύμβουλος της Steamery, μιας εταιρείας φροντίδας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

διπλωμένα ρούχα πουλόβερ και τζην

Πώς να βγάλεις με 3 απλά hacks τον στατικό ηλεκτρισμό από τα ρούχα σου

3 είναι πιο εύκολες (και αποτελεσματικές) μέθοδοι για να διώξεις τον στατικό ηλεκτρισμό από τα ρούχα σου, σύμφωνα με τον Lewenhaupt.

Μέθοδος 1: Πρόσθεσε λίγη υγρασία

Επειδή ο στατικός ηλεκτρισμός συχνά οφείλεται στην ξηρότητα, η απλούστερη μέθοδος είναι να βρέξεις το ρούχο. Ο Lewenhaupt προτείνει να ψεκάσεις το ηλεκτρισμένο αντικείμενο με ένα σπρέι υφάσματος με βάση το νερό, όπως αυτό το σπρέι υφάσματος Downy Wrinkle Releaser. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ενυδάτωση θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα. Αν δεν έχεις κάποιο ειδικό προϊόν στη διάθεσή σου, μπορείς επίσης να τρίψεις τις ηλεκτρισμένες περιοχές με ένα υγρό πανί για να απομακρύνεις την προσκόλληση του υφάσματος.

ανακατεμένα ρούχα

Μέθοδος 2: Πίεσε μέταλλο πάνω του

Μια άλλη από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Lewenhaupt είναι να πιέζει ένα μεταλλικό αντικείμενο, όπως μια συρμάτινη κρεμάστρα ή ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, ανάμεσα στις περιοχές που κολλάνε. «Το μαγνητικό φορτίο στο μέταλλο θα διαταράξει τις δυνάμεις που προκαλούν την προσκόλληση, απομακρύνοντας έτσι από το ρούχο το στατικό κόλλημα», λέει.

Μέθοδος 3: Απότρεψε το στατικό ηλεκτρισμό από το να συμβεί συνολικά

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποτρέψεις το στατικό κόλλημα από το να συμβεί στα ρούχα σου εξαρχής, λέει ο Lewenhaupt. Η πιο εύκολη μέθοδος είναι να αυξήσεις την υγρασία στο σπίτι σου, ειδικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όταν ο αέρας είναι πολύ πιο ξηρός. Ένας τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να αφήνεις τα ρούχα να στεγνώσουν στον αέρα σε μια σχάρα στεγνώματος σε εσωτερικό χώρο. Το να κρεμάσεις τα ρούχα για να στεγνώσουν θα τα κάνει αφενός να διαρκέσουν περισσότερο και αφετέρου θα κάνει τον αέρα πιο υγρό, λέει, γεγονός που θα μειώσει το στατικό κόλλημα στα ρούχα.

κρεμασμένα πουλόβερ και ρούχα

Αν πάλι διαθέτεις στεγνωτήριο, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μπάλες στεγνωτηρίου. Αυτό βοηθά στο διαχωρισμό των ρούχων και κάνει τον αέρα να κυκλοφορεί πιο ομοιόμορφα στο στεγνωτήριο, γεγονός που μειώνει το χρόνο στεγνώματος και αποτρέπει το στατικό κόλλημα.

Διάβασε πως να αφαιρέσεις και κερί από τα ρούχα σου.

Στα κεριά οι περισσότερες έχουμε αδυναμία. Εκτός από την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργούν, μυρίζουν και όμορφα προσθέτοντας ένα extra στοιχείο ζεστασιάς και θαλπωρής στον χώρο μας. Όμως κάθε φορά που ανάβουμε κεριά και αυτά αρχίζουν να λιώνουν, υπάρχει ο κίνδυνος να χυθεί και να βρεθούμε αντιμέτωπες με τον πιο ενοχλητικό λεκέ στα ρούχα μας.

Υπάρχουν καλά νέα καθώς αν ενεργήσουμε άμεσα και γρήγορα θα μπορέσουμε εύκολα να αφαιρέσουμε το κερί από το αγαπημένο μας μπλουζάκι, το jeans μας ή ακόμα και τα τραπεζομάντηλα μας. Επίσης, αν δράσουμε επί τόπου δε θα χρειαστούμε ειδικά καθαριστικά λεκέδων ή ειδικά εργαλεία για να το αφαιρέσουμε. Να πώς μπορούμε να βγάλουμε το κερί από τα ρούχα, σύμφωνα με τον Frej Lewenhaupt, ειδικό στα υφάσματα και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας φροντίδας υφασμάτων Steamery.

Διάβασε εδώ τους τρόπους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
jenna ortega

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top