Now Reading
Η μπαρόκ έμπνευση της Gabriela Hearst για τη FW’23 συλλογή της Chloé

Η μπαρόκ έμπνευση της Gabriela Hearst για τη FW’23 συλλογή της Chloé

Avatar photo
Chloe F23

Η χειμερινή συλλογή για την συλλογή της Chloé προήλθε από μια διάσημη ζωγράφο του μπαρόκ.

Η συλλογή για το φθινόπωρο-χειμώνα ’23 του οίκου Chloé ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα και δει σε μια ζωγράφο. Η σχεδιάστρια του οίκου, Gabriela Hearst, εμπνεύστηκε από μια διάσημη ζωγράφο του μπαρόκ την Artemisia Gentileschi. Η Gentileschi ήταν μια Ιταλίδα καλλιτέχνης, η οποία θεωρούνταν ως μια από τις καλύτερες ζωγράφους της εποχής της.

Είναι γεγονός όμως πως δεν γνωρίζουμε το όνομα της ζωγράφου και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν γυναίκα και η Hearst έχει πάθος να αφηγείται γυναικείες ιστορίες που τις έχουν βάλει στο περιθώριο. Η Gentileschi που έζησε στην Ιταλία του 17ου αιώνα, αφού επέζησε από βιασμό, στη συνέχεια ακολούθησε δίκη όπου βασανίστηκε για να επαληθευτεί η μαρτυρία της.

Chloe F23
Chloe F23/Launchmetrics Spotlight

Πολλά από τα έργα της ζωγράφου ​​παρουσιάζουν γυναίκες πρωταγωνίστριες, όπως το «Η Εσθήρ πριν από τον Ασούηρο», που απεικονίζει την Εσθήρ να πείθει με επιτυχία τον βασιλιά Ασσουήρο να χαρίσει τη ζωή των Εβραίων. Έτσι, το The Book of Esther ερμηνεύτηκε ως κέντημα σε μια δερμάτινη φούστα, jacket και μπότες, και σε ένα φολκλορικής αισθητικής πολύχρωμο φόρεμα, φιλοτεχνημένο από το studio κεντήματος Chanakya International με έδρα τη Βομβάη, το οποίο παρέχει σε γυναίκες από κοινότητες χαμηλού εισοδήματος εκπαίδευση σε κέντημα στο χέρι.

Chloe F23
Chloe F23/Launchmetrics Spotlight
Chloe F23
Chloe F23/Launchmetrics Spotlight

Θεματολογίες της ζωγράφου εκφράστηκαν πιο διακριτικά σε σιλουέτες όπως ένα φόρεμα από μάλλινη γάζα και που το μπούστο του ήταν σε σχήμα καρδιάς ή το παλτό που θύμιζε αρλεκίνο αλλά και η κάπα που φτιάχτηκε από ανακυκλωμένο ruched νάιλον.

Chloe F23
Chloe F23/Launchmetrics Spotlight

Το άλλο πάθος της σχεδιάστριας, εκτός από τις παραμελημένες γυναίκες, αφορά και τη βιωσιμότητα. Όπως είπε στο wwd.com: «Ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο προσπαθώντας να βρούμε κλιματικές λύσεις και η πρώτη συλλογή αφορούσε την αποκατάσταση και την αναγέννηση για το περιβάλλον. Στη συνέχεια μας ενδιέφερε το κομμάτι της ενδυνάμωσης των γυναικών. Γνωρίζουμε ότι είναι μια κλιματική λύση για την ενδυνάμωση των γυναικών από εκπαιδευτική άποψη, από οικονομική άποψη και πρέπει επίσης να έχουμε γυναίκες σε ηγετικές θέσεις…Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες αφεντικά αυτή τη στιγμή παντού». Σημειωτέον πως η Hearst βοήθησε στη μετάβαση της Chloé σε μια μάρκα που είναι πιστοποιημένη από την B Corp (η B Corporation είναι μια ιδιωτική πιστοποίηση κερδοσκοπικών εταιρειών για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις τους).

Chloe F23
Chloe F23/Launchmetrics Spotlight

«Μου αρέσει ένα υπέροχο ύφασμα σε μια όχι πολύ σχεδιασμένη σιλουέτα», είπε η σχεδιάστρια για το όραμα της. Κι έτσι είδαμε κομμάτια με μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, όπως δερμάτινα deux pieces αλλά και πανωφόρια, πλεκτά και lingerie φορέματα, κοστούμια σε ανδρικό κόψιμο αλλά και πανωφόρια από mouton. Με αυτόν τον τρόπο η Hearst διηγήθηκε την ιστορία της Ιταλίδας ζωγράφου.

Chloe F23
Chloe F23/Launchmetrics Spotlight

Σε λίγο περισσότερο από 3 χρόνια, η Hearst έχει βρει τη φόρμουλα που λειτουργεί για τον οίκο.

Chloe F23
Gabriela Herst/Launchmetrics Spotlight

Δες εδώ τη συλλογή:

Πηγή: Launchmetrics Spotlight

Διάβασε επίσης:

Ο Olivier Rousteing ανασκάπτει την ιστορία του Balmain και επαναφέρει το νέο Γαλλικό στιλ

Παρακολουθώντας τις επιδείξεις έχουμε διαπιστώσει πως οι μεγάλοι οίκοι αντλούν έμπνευση από την κληρονομιά που έχουν αφήσει οι μεγάλοι Maison. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση και ο Balmain. Έτσι ο Olivier Rousteing ανασκάπτει την ιστορία του Pierre Balmain κι επαναφέρει σιλουέτες του ιδρυτή του οίκου.

Balmain F23
Balmain F23/Launchmetrics Spotlight

Ο Rousteing «έσκαψε» στα αρχεία του Pierre Balmain παίρνοντας τη σχεδιαστική ιστορία του από την αρχή κι ενσωματώνοντας στα σχέδια ακόμη και το άρωμα Jolie Madame, που δημιούργησε ο couturier το 1953. Προς έκπληξη όλων μας ο Rousteing έκανε ένα διάλλειμα από τους αιχμηρούς  κι έντονους ώμους όπως και από τις άκομψες μπότες, και δημιούργησε πιο σεμνές και chic σιλουέτες.

Δες εδώ τη συλλογή.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Saint Laurent F'23
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
coperni


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top