Now Reading
Aquamarine: Η έννοια πίσω από τον πολύτιμο λίθο με τις θεραπευτικές ιδιότητες

Aquamarine: Η έννοια πίσω από τον πολύτιμο λίθο με τις θεραπευτικές ιδιότητες

Ιωάννα Σαλαμουρα
πέτρα καρδιά

Οι περισσότεροι πολύτιμοι λίθοι έχουν μια έννοια όπως και η aquamarine.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ανάλογα με τον μήνα που έχουν γεννηθεί ποια είναι και η πολύτιμη πέτρα που τους αντιπροσωπεύει, όμως αυτό που δε γνωρίζουμε είναι η ιστορία που υπάρχει πίσω από τα υπέροχα πετράδια. Σύμφωνα με το thelist.com, ιστορικοί εντόπισαν την προέλευση των γενέθλιων λίθων στη Βίβλο σε έναν αρχιερέα που ονομαζόταν Aaron.

Ο ιερέας φορούσε έναν θώρακα με 12 κοσμήματα που λέγεται ότι ήταν πελεκημένα από τον θρόνο του Θεού. Ο θώρακας λέγεται ότι είχε ισχυρές δυνάμεις και κάθε στολίδι αντιστοιχούσε σε έναν μήνα του ημερολογιακού έτους. Πάμε όμως να δούμε την σημασία και την ιστορία της πολύτιμης πέτρας aquamarine.

https://www.instagram.com/p/CSTmvmhggd5/?utm_source=ig_web_copy_link

Λίγη ιστορία για τους πολύτιμους λίθους

Κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα, οι άνθρωποι στην Πολωνία έπρεπε να φορούν πέτρες. Ωστόσο, αντί να φορούν απλώς τη δική τους συγκεκριμένη γενέθλια πέτρα, φορούσαν μία για κάθε μήνα του χρόνου ως τρόπο να φέρουν τύχη, σύμφωνα με το How Stuff Works. Σήμερα, πολλοί φορούν τις δικές τους πέτρες για να τιμήσουν τον μήνα γέννησης τους, να φέρουν τύχη και ευημερία στον εαυτό τους και να επιδείξουν την αίσθηση της μόδας. Στις πέτρες αυτές περιλαμβάνονται οι: γρανάτης, αμέθυστος, διαμάντι, σμαράγδι, μαργαριτάρι, ρουμπίνι, περίδοτο, ζαφείρι, οπάλιο, τοπάζι και τιρκουάζ. Αν έχεις γεννηθεί τον Μάρτιο ίσως να γνωρίζεις ήδη πως η προσωπική σου πέτρα είναι η aquamarine.

κολιέ ακουμαρίνα

Το Aquamarine χρησιμοποιήθηκε από τους ναυτικούς για ασφαλή ταξίδια

Η aquamarine λέγεται ότι έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες και έχει ακόμη θεωρηθεί ότι θεραπεύει ασθένειες που επηρεάζουν το στομάχι, την καρδιά και το συκώτι (μέσω του Almanac). Οι άνθρωποι πίστευαν ότι η κατανάλωση ενός υγρού που είχε εγχυθεί με τον θεραπευτικό κρύσταλλο θα βοηθούσε στη θεραπεία των παθήσεων τους.

Η πέτρα  είναι επίσης γνωστό ότι φέρνει τύχη, και οι ναυτικοί πριν από πολύ καιρό φορούσαν φυλαχτά από γαλαζοπράσινα χαραγμένα με τον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας, με την ελπίδα να τους προστατεύσουν όταν θα σαλπάρουν. Οι ναυτικοί τοποθετούσαν επίσης το στολίδι κάτω από τα μαξιλάρια για να κοιμηθούν καλά, να τους κρατήσουν ήρεμους στα ταξίδια τους και να κρατήσουν μακριά το δηλητήριο και τα χαλασμένα τρόφιμα. Σύμφωνα με το Uncommon Goods, το Aquamarine είναι επίσης ένα στολίδι που εμπνέει ευτυχισμένους γάμους.

Το Jewels For Me σημειώνει ότι το Aquamarine  ήταν σύμβολο αιώνιας νεότητας για πολλούς Σουμέριους, Αιγύπτιους και Εβραίους. Στο Μεσαίωνα, το πετράδι χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή κρυστάλλινων σφαιρών και θεωρούνταν πολύ ισχυρό όταν επρόκειτο για μαντεία.

δακτυλίδι Το Aquamarine λέγεται ότι φέρνει ειρήνη και αρμονία στη ζωή μας

Σήμερα, το Aquamarine  εξορύσσεται στη Βραζιλία, την Αφρική, την Ασία και το Κολοράντο. Το όμορφο πετράδι μπορεί να έχει χρώμα από σκούρο μπλε ή πράσινο έως απαλό μπλε και πράσινο. Στη σύγχρονη εποχή, το στολίδι έχει γίνει δημοφιλές σε κοσμήματα όπως περιδέραια και σκουλαρίκια. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αυτήν την πέτρα στην τιάρα της όπως και η πριγκίπισσα Diana διέθετε κοσμήματα με αυτήν την πέτρα.

πέτρα καρδιάΤα οφέλη των θεραπευτικών ιδιοτήτων της πέτρας αυτής είναι πως φέρνει φέρνει ισορροπία και αρμονία στη ζωή όσων τη χρησιμοποιούν και τη φοράνε.

Διάβασε επίσης:

3 υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι θα κάνουν τα κοσμήματά σου να λάμπουν σαν καινούρια

Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο μέταλλο ή ατσάλι είναι ευρέως γνωστά. Πλέον οι κατασκευαστές κοσμημάτων επιλέγουν αυτό το υλικό διότι είναι ανθεκτικό και σίγουρα πιο οικονομικό από το ασήμι ή τον χρυσό. Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και αντι-αλλεργικό σαν υλικό.

κόσμημα αγάπηΤο μέταλλο αυτό είναι επίσης ανθεκτικό στη σκουριά και καθαρίζεται πολύ εύκολα. Μπορείς να διατηρήσεις τα κοσμήματα σου από ατσάλι σαν καινούργια με προϊόντα που ήδη έχεις στο σπίτι σου. Είναι πολύ εύκολη διαδικασία και θα τα κάνεις να λάμψουν σαν καινούργια με αυτούς τους τρόπους.

Δες εδώ τους τρόπους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Utility και safari chic με late '70s αέρα ήταν το show για την SS' 24 του Saint Laurent
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ChrochetDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr