Now Reading
Η Νατάσα Παζαΐτη σε ρόλο έκπληξη- Συμμετέχει στην θεατρική παράσταση «Μια θεία απ’ το Σικάγο»

Η Νατάσα Παζαΐτη σε ρόλο έκπληξη- Συμμετέχει στην θεατρική παράσταση «Μια θεία απ’ το Σικάγο»

Avatar photo

Η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή έγινε ηθοποιός για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το βράδυ του Σαββάτου (12/11). Συγκεκριμένα έλαβε μέρος στη θεατρική παράσταση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ARTE, που ανέβηκε στο Κολέγιο Αθηνών.

Το έργο που επέλεξαν να ανεβάσουν ήταν το «Μια θεία απ΄ το Σικάγο» με την ειδική χειρουργό μαστού να ενσαρκώνει τον ρόλο της Ελένης. Όπως είχε γίνει γνωστό εξ αρχής όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού.

"Η Θεία σπό το Σικάγο" prova generale με το Παιδικό Χωριό SOS.

Δημοσιεύτηκε από Νατάσα Παζαΐτη – Κέντρο Υγείας Μαστού στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022

Στην πρεμιέρα στο Κολλέγιο Αθηνών βρέθηκε ο Κώστας Καραμανλής και ο γιος τους, Αλέξανδρος για να απολαύσουν την Νατάσα Παζαΐτη. Η ίδια είχε αποκαλύψει με ανάρτησή της στο Facebook ότι είναι μέλος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ARTE μαζί «με μια ομάδα από φίλους, ερασιτέχνες, μια παρέα επαγγελματιών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, που αγαπάμε την τέχνη, την χαρά της δημιουργίας και ειδικά το θέατρο».

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία διοργανώνει δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα των οποίων διατίθενται σε κοινωφελείς σκοπούς. Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών για 4 ημέρες και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Δήμητρα Δερμιτζάκη και τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει η Αθηνά Κασκαρέλη, η οποία θα υποδυθεί τη θεία από τη Σικάγο.

Η ταινία, «Η Θεία Από το Σικάγο» προβλήθηκε τη σεζόν 1957-1958 και έκοψε 142.459 εισιτήρια.

Ο Χαρίλαος, απόστρατος αξιωματικός με πολύ αυστηρές και συντηρητικές αρχές, μεγαλώνει τις τέσσερις κόρες του με στρατιωτική πειθαρχία, φροντίζοντας την καλλιέργειά τους, την εμφάνισή τους και την καλή συμπεριφορά τους.

Παρ’ όλη την επιθυμία του να τις παντρέψει δεν τις αφήνει πουθενά μόνες, με αποτέλεσμα να μην τις πλησιάζει άνδρας. Η σύζυγός του, αλλά και ο φίλος του και γείτονας Ξενοφών, καταβάλλουν αξιοσημείωτες προσπάθειες να τον πείσουν να αλλάξει τακτική, εκείνος όμως επιμένει στην πολύ συντηρητική συμπεριφορά του.

Όταν όμως η συζήτηση φτάνει στην ξενιτεμένη από χρόνια στο Σικάγο των ΗΠΑ (και πλέον χήρα) αδελφή του Καλλιόπη τα πάντα ανατρέπονται. Εκείνη επιστρέφει στην Ελλάδα και αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει το σπίτι του στρατηγού, όπως και να βοηθήσει τα τέσσερα κορίτσια (και ανιψιές της) να αποκατασταθούν. Χάρη σε ευφυέστατα, όσο και ριψοκίνδυνα τεχνάσματα, πετυχαίνει σύντομα το σκοπό της και η μία μετά την άλλη, οι κοπέλες χορεύουν το χορό του Ησαΐα.

Αρχικά, η θεία Καλλιόπη με την ανιψιά της Ελένη χαζεύουν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους, τους περαστικούς, που εκείνη την ώρα επιστρέφουν από τις δουλειές τους. Μόλις η Ελένη εντοπίσει κάποιον που της αρέσει εμφανισιακά, η Καλλιόπη ρίχνει από το μπαλκόνι μία στάμνα γεμάτη νερό με σκοπό να σκάσει στο οδόστρωμα μπροστά του. Πράγματι, πετυχαίνει το στόχο της και μεσολαβεί προκειμένου ο περαστικός να γνωριστεί καλύτερα με την ανιψιά της, την ίδια κιόλας στιγμή.

Στη συνέχεια, ο Χαρίλαος, επιχειρεί να αντιγράψει το επιτυχημένο κόλπο της Καλλιόπης έχοντας σκοπό να παντρέψει και τη δεύτερη κόρη του, Κατίνα. Το σχέδιο αντιγράφεται επακριβώς από τον Χαρίλαο, αλλά η μεσολάβηση της Καλλιόπης είναι καταλυτική για να πετύχει η γνωριμία, καθώς τα πνεύματα αρχικά οξύνονται μεταξύ πατέρα και υποψήφιου γαμπρού.

Η τρίτη κόρη, Μαρία, γνωρίζει τον μέλλοντα σύζυγό της με τη βοήθεια της θείας της σε μία πλαζ. Η θεία ελέγχει με ευφυή τρόπο το επαγγελματικό προφίλ των πιθανών γαμπρών και η ανιψιά προσποιείται πως πνίγεται στη θάλασσα προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του εκλεκτού της θείας της, εργοστασιάρχη υφασμάτων, τον οποίο και η ίδια τελικά εγκρίνει.

Τέλος, η τέταρτη και μικρότερη κόρη της οικογένειας, αν και δεν είναι ακόμα σε ηλικία γάμου, ζηλεύει τις αδελφές της που παντρεύτηκαν και αποφασίζει να αντιγράψει μόνη της το κόλπο με το κανάτι. Ο νεαρός που την ενδιαφέρει συνοδεύεται από τον πατέρα του, Θόδωρο, ο οποίος τυγχάνει παλιός γείτονας του Χαρίλαου, αλλά και φλερτ των νεανικών χρόνων της Καλλιόπης. Η επανασύνδεση των παλιών φίλων επιστεγάζεται από το γάμο της Καλλιόπης με τον, από χρόνια χήρο, Θόδωρο. Στη γειτονιά πλέον, όλες οι οικογένειες με ανύπαντρες κόρες σε ηλικία γάμου, αντιγράφουν με ζήλο το “αλάνθαστο” κόλπο με το κανάτι.

Με πληροφορίες από το wikipedia

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top